Last news in Fakti

17 Март, 2019 16:15 5 829 2

Жена припадна и забрави последните 40 години

  • жена-
  • памет-
  • загуба-
  • мигрена-
  • припадък-
  • живот

Загубата на паметта на Ким Деникюл се дължи на постоянна мигрена

Можете ли да си представите, че ще си легнете, а след това ще се събудите, мислейки си, че сте с 40 години по-млади? Да, много от нас биха искали да върнат часовника, но това, което се случи с една дама на име Ким Деникюл, едва ли ще се изпита от някого.

Дамата от Луизиана е щастлива майка, съпруга и баба. Тя припада на паркинг, след като усеща много силно главоболие. Когато се буди в медицинския център, Ким установява, че е забравила всичко, което се е случило в живота й през последните 40 години. Сестрата, която бе дежурна в отделението, попита пациентката коя година е, а тя, без да се замисля й отвърна: „1980!”.

Оказва се, че последните спомени на Ким са от последния й ден в училище. Ето защо тя изпада в паника, след като разбира, че родителите й са починали преди много години. Ким просто не можеше да разбере как всичко това е възможно. Тя просто помнеше, че е на 18 години и й е време да ходи в колеж.

Състоянието на Ким се влоши, когато съпругът й Дейвид, който е на 60 години, разкри, че са женени и освен това имат осиновени деца и дори внуци. Жената обаче не можа да си спомни за никой от тях семейството й прекара доста време в това да й показва снимки – още от сватбата й, та до ден днешен.

Направеният медицински преглед показал, че анамнезата се дължи на постоянна мигрена. Първоначално лекарите вярваха, че загубата на памет е временна, но след известно време разбраха, че жената никога няма да се възстанови.

Ким трябваше да се научи да общува „наново” със семейството си. Особено трудно й бе да се справи с модерните технологии: „Последният телевизор, който си спомням, е огромна кутия. Трябваше да станеш и да отидеш до него, за да смениш каналите. Но сега телевизорът виси на стената и е толкова.... тесен. Мога да сменям всичко от дивана”, признава тя.

Социалните мрежи пък я накарали да се смее неудържимо: „Как може хората да се оплакват, да спорят така и да признават толкова лични неща в интернет пространството”, запита тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    6 10 Отговор
    Тази се прави на умряла лисица,ама няма да стане...!!!!
  • 2 Именно

    1 0 Отговор
    Амнезията може и да се дължи на хронична мигрена,
    но АНАМНЕЗАТА обикновено се дължи на педантично записване на информация свързана със здравословното състояние на пациента ;)