Last news in Fakti

19 Март, 2019 00:30 19 278 61

Защо всички мъже изневеряват?

  • изневяра-
  • катрин блан

Мъжът се оказва заложник на наложения образ на неуморен ловец

Защо всички мъже изневеряват? - 1
Снимка: Shutterstock

Сексологът и психоаналитик, Катрин Блан, всеки месец анализира едно от тези разпространени мнения - че всички мъже изневеряват. От една страна, мъжът не може да овладее спонтанно възникналото сексуално влечение и затова му е трудно да се задоволи само с една партньорка. От друга страна, жената не изпитва подобни изблици на желание и е съсредоточена върху семейния живот и грижите за дома. Представата за мъжкото непостоянство е донякъде правилна – от древни времена мъжът се е опитвал да се докаже, колекционирайки любовни победи и хвалейки се с тях пред другите, пише woman.bg.

Ако пък мъжът е верен на една жена, какво излиза – че вече не е истински мъж ли? Разбира се, в този случай онези, които не са склонни да изневеряват на партньорката си – а те никак не са малко – не говорят твърде много за верността си. Излиза, че прословутото мъжко непостоянство е по-скоро резултат от обществения натиск, отколкото биологическа потребност.

А когато жената изневерява, тя най-често се сблъсква с обществено порицание и репутация на „развратница“. Нейната възможност за самореализация сякаш е свързана само с раждането на деца. Междувременно и грижите, свързани с майчинството, които изискват доста физически и емоционални ресурси, могат за известно време да заглушат у жената желанието да бъде харесвана и да прелъстява, но не влияят на природната ѝ склонност към невярност. Обществото осъжда по-строго женските изневери. Така или иначе жените по-малко охотно от мъжете разказват за победите си на любовния фронт, а разказите им са по-скоро с характер на признания.

Ако вярваме на твърдението, че всички мъже изневеряват, се повдига и друг логичен въпрос – а с кого го правят? Едва ли само с тъй наречените „свободни“ жени. Във всички случаи само от нас зависи дали ще се поддадем на зова на страстта или не. И ако решим да го направим, ние самите избираме начините и местата за задоволяване на сексуалните си пориви.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    63 18 Отговор
    По-добре да те подозират в изневяра, отколкото в импотентност !
  • 2 ванката

    58 10 Отговор
    защо ли...и не всички изневеряват имам много познати двойки които не си въртят номера от сорта днес ме боли главата и подобни обичат се и се задоволяват напълно един друг всяка изневяра идва от партньора на изневерилия (изключение правят жените неможещи без чужд член) а мъжете могат и да не изневеряват независимо колко обичат чуждата вагина но това вие жените неможете да го разберете защото е за хора а не за жени!!! специални поздрави на венета обикновенно и избягвам скучните и тъпи статии в 12:30 всяка вечер но този път решх да се разпиша
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ьбььдмь

    24 24 Отговор
    Ами много просто -защото от природата сме сьздадени така-да придобиваме трофеи...За един трофеите са парите,за друг това са колите,за трети имотите----но всички стигат до трофея наречен жена...Още повече,че на днешно време,жените са много лесен трофей-само за "две бири и шкембе чорба" и са готови да станат трофей..-
  • 5 Дългия

    47 32 Отговор
    Това, което не го намираме в къщи, го намираме другаде.Една жена не може да е идеана домакиня, грижовна майка и в същото време да бъде перфектна в леглото. Аз предпочитам тя да се грижи добре за семейството, а за някой екстри в леглото, тайничко ще си поиграем с някоя малка палавница, която за друго не става.
  • 6 Дългия

    16 21 Отговор
    Това, което не го намираме в къщи, го намираме другаде.Една жена не може да е идеана домакиня, грижовна майка и в същото време да бъде перфектна в леглото. Аз предпочитам тя да се грижи добре за семейството, а за някой екстри в леглото, тайничко ще си поиграем с някоя малка палавница, която за друго не става.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 10 Отговор
    Ше фърчи семенцето
  • 9 noname noface nonumber

    24 3 Отговор
    Не всички, пак пишете джендърски глупости
  • 10 хахахах

    28 10 Отговор
    Тоя сексолог и психоаналитик моментално да си хвърли дипломите .В повечето случай изневярата е провокирана от партньора в случаят жената всичко е супер докато не заживеете заедно а ако забременее става още по зле като роди нещата продължават да стават меко казано отвратителни и в името на семейството някой търпят но по голямата част си търсят липсващото вкъщи .А докато сте гаджета за ква изневяра говориме хахахах днес см аз/ти утре е той/тя хахаха
  • 11 Черна Врана

    16 4 Отговор
    И мойта врана ми изневерява понякога с един кълвач.
  • 12 гост

    55 2 Отговор
    Интересно, след като изневеряват всики мъже, а жените не, с кого точно изневеряват тези мъже?
    Сега някой ще каже, че с други мъже, е може би има и такива, но болшинството изневеряват с жени, които уж никога не го правят:)
  • 13 Гост

    57 5 Отговор
    Господа това ви го пише една жена. По повод вс написани коментари. Дали човек е предател няма нищо общо с полът му. Ти или си предател или не. Човек сам избира поведението си. Горенаписаното като ама то парньора е виновен за да се стигне до изневяра или този абсурд че жената да чисти и гови вкъщи а аз ще ходя да си *бем са изключителни дедомислици и предателки. Първо какво значи ама партньорът е виновен? Ако изобщо се е стигнало до тям че ти да пожелаеш друг/а това означава че взаимоотношенията са ви приключили. По добре се разделете вместо да се наранявате по този безумен начин. А написаното тя да готви и да чисти там а аз ще си и изневерявам тайничко. Господине вие може да си мислите че е тайничко. Но господ вижда всичко. Човек винаги си плаща за греховете. Човек си мисли че има партьор до себе си, доверен човек а в същото време този го предава по един от най-болезнените начини. Ако не можеш да бъдеш само с един човек нямаш право да ангажираш някого със себе си и да го предаваш. Замисляте ли се изобщо каква болка причинява това на любимият човек. Абсолютно съм сигурна че вс вие които се правите на интересни по-горе ще ви заболи и то мн ако разберете че съпругата ви е изневерила. Не прави това което не искаш на теб да ти направят. И никой няма право да се гаври и да съсипва живота на някого.

    Коментиран от #19, #23, #48

  • 14 Онур

    7 6 Отговор
    И аз подозирам че Синан ми изневерява с Хасан,хванах ги докато го пореше в кошарата с козичките.

    Коментиран от #20

  • 15 Гост

    38 6 Отговор
    ... Ще ви попитам нещо. Тези жени който създават семейство и деца /пиша го по този начин тъй като аз не съм една от тях/сами ли ги създават. Вие мъжете им предлагате брак децата пак вие ги правите и после изведнъж решавате да се държите идиотски и да предадете партьора в живота си. Изневярата не е мъжка постъпка а к*рвенска. Защото както жените така и мъжете могат да бъдат к*рви. К*рва е поведение. А не масовото понятие. Това дали ще си к*рва и ще въртиш такива номера изцяло си зависи от теб.
  • 16 Лорчето

    17 5 Отговор
    Коментар 13,абсолютно точно, без никакво лицемерие, го казахте на всички а тези каквито са в живота, такива са и коментарите им, фалшиви....!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 И все пак..!

    13 2 Отговор
    За изневярата какво мога да кажа, който е решил да изневери.,нищо не може да го спре... говорим за семейните двойки...! Такъв е дявол и прави партньора си на балама, за да си задоволи сърбежите...! Против изневярата съм....!Бях момиче и една симпатична млада жена ми се оплака, разказвайки ми това, душата и плачеше...! Казваше ми,, Той не може с една, да не бях се женила за него, защото е много красив и коврите не го оставят на мира,,!!!!
  • 19 Елементарно

    20 8 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Разглеждаш изневярата като предателство, ама в редица култури полигамията и промискуитета се смятат за норма. Ако човек се отврати от партньор , който го мързи да се поддържа за да е приятен за другия, кой е предателя?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Госあ

    15 0 Отговор
    Хаха отдавна не бях влизал в тая рубрика. Коментарът ми е, че явно "писателката" познава само такива мъже за да дава така смело това определение за всички. Нечистоплътни хора има и от двата пола и определено им личи още от първия поглед. Тогава си е лично решение дали да имаш взаимоотношения с такъв човек. Когато и двамата са такива в една връзка всичко е наред,но когато единият се е заблудил ще страда заради грешката си. В такива случаи е много по добре да прекрати нещата своевременно.

    Коментиран от #49

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 onq s konq

    14 1 Отговор
    Язе изневерявам само ръчно ама то се не брои
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ама то мухлясалия

    5 6 Отговор
    Няма как да го влече чистоплътния...! Някои пък се развиват и стават чистоплътния, ако са възрастни, пък претенциите им нарастват, търсят хем чистоплътни пък и млади...!!! Тя е много сложна таз дилема...! Пък на някои мъже пък стари жени им се виждат нежни и феерични...! Всички човеци сме за 100 диоптъра......!!!!!
  • 28 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Валя":

    Да се опитваш да бъдеш "немонотонен" особено след определена възраст е меко казано смешно.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 по добре с жена

    9 1 Отговор
    по добре да имаш 1 жена от колкото няколко мъже .Че с тая джендърска мода взе да става страшно.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Morgoth

    26 3 Отговор
    Необходимостта на мъжа е да има секс, а желанието за разнообразие и спонтанния нагон могат да се преживеят, стига жена ти да ти дава достатъчно, със желание и с добро качество. Така, че - да, мили дами, дали мъжа ви ще изневерява зависи до голяма степен и от вас самите.
  • 34 Аспарух

    10 11 Отговор
    От създаването на Българската държава, жените тук са бок**ци!
  • 35 Гост

    7 8 Отговор
    Аз например го правя за да съм сигурен, че водя в бройката, спортист съм и не обичам да губя.
  • 36 Чинга чук

    6 1 Отговор
    ,, Бог не пита какви са , колко са?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хи хи хи

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Лорчето":

    Хо хо хо ....да и кво още :)))

    Коментиран от #54

  • 39 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Лорчето":

    Грозна ,збръчкана и дебилна си ти лорчето на сайта от Стара Загора ....

    Коментиран от #45

  • 40 Бонго

    3 2 Отговор
    Ама верно е много погрозняла бабичката (лорка)
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 боцмана

    4 2 Отговор
    Защото могат!!!
  • 44 Бай Миле

    13 2 Отговор
    Доста от "изневеряващите" просто твърде много говорят. Иска им се, ама не им стиска. Така се създават градски легенди. От друга страна, изневеряващите жени просто си мълчат. Така се разваля статистиката.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Обратните се еваха с Злата

    1 3 Отговор
    Сега преминаха на старици, ето това е истинската изневяра, защо ме атакувате гюбрета и мангаута...! Разсипаните от еване обратни и ромки, аз ли писах първите коментари...! Хем ви боли, хем ви сърби, а Бонго си беше грозен и такъв ще си отиде от този свят....!!!
  • 48 ффффф

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Сори за грубостта ама това че си промита от християнството и за теб един мъж - една жена е единствения възможен вариант.

    Има много цивилизации, етноси, култури при които половия акт с друг човек не се приема мелодраматично защото в края на краищата границата кое може да правиш с друг човек и кое не си е въпрос на лично израстване. Дали е изневяра ако всеки свободен миг прекарваш с друг човек - кино, театър, четене на книги, разходки сред природата, спортуване, фитнес или ако няма муш значи не е изневяра а?
  • 49 Алуман

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Батка кажи трика с разпознаването от първия поглед.щото повечето се преправят мирни като зайченца са пък после диви кът кози

    Коментиран от #55

  • 50 Християн

    4 0 Отговор
    Аз си търся дама. Не изневерявам, добро момче съм. :)
  • 51 Биообянение

    7 4 Отговор
    Гримира се коврата, напръска се с парфюм с феромони, стегне се с корсет и накрая изфаща някой малоумник. Като я види след време изкъпана ,без грим с три ката сланинки, нямаща нищо общо с избараното маце отпреди сватбата му светва червена лампичка. Ама вече се води изневяра....
  • 52 Шрек

    6 2 Отговор
    Туй не е вряно! Чак пък всички...и папата ли? Ай стига сте се правили на светици...вие жените! Тя лисицата докато не си навири опашката, мераклии няма!
  • 53 Мадам от Софето

    5 0 Отговор
    Който е при мен, дискретна съм, не се води изневяра....!!!!!
  • 54 Хихихи Мачо

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хи хи хи":

    Другото го знаеш, изневяра няма....!!!
  • 55 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Алуман":

    Един от признаците е като почне да ти разправя как е успяла или иска да успее у живото. това е наистина основната черта на нечистоплътният човек,да говори за успех вместо за решения. Освен теоретични,имам и много емпирични наблюдения ;)

    Коментиран от #58

  • 56 А решенията...?

    1 0 Отговор
    Са крайни, изневяра, от нерви възрастен човек, може да си изяде натъпканата слама....!!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Алуман

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    И кви са ти наблюденията. до се никоя не ми приказвала за успеха си.ма са праят на свенливки и мирни и се ено от нищо ни разбират пък после мале мила
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Манго Джери

    2 2 Отговор
    Преди да ти е изневерила, ти вече трябва да си го направил!!! 😉
  • 61 Гост

    2 1 Отговор
    Без да чета статията мога да ви отг. Защото са подли души. Който е подъл той е и способен да лъже и да извършва подли действия. Ако си честен и откровен човек няма да можеш.