Last news in Fakti

24 Март, 2019 00:30 8 907 43

За или против отворена връзка?

  • отворена връзка-
  • свободни отношения-
  • обвързване-
  • брак

Свободните отношения в една връзка имат своите плюсове и минуси, вижте кои са те

За или против отворена връзка? - 1
Снимка: Shutterstock

Свободната връзка между партньорите набира все по-голяма популярност. Мъжът и жената се срещат от време на време, в интимни отношения са и сексът по принцип е единственото и най-важно звено, което ги свързва. Двамата нямат материални или морални задължения един към друг.

Защо количеството на такива връзки расте – нравствено падение на обществото или просто мода?

Колкото и да е странно, много често подобни отношения се инициират от жената – в 80% от случаите, пише rozali.com. Повечето съвременни жени са ориентирани към изграждане на кариера, независимост и са напълно отчуждени от битовизми и домакинска работа. Те не искат да са зависими от силния пол нито морално, нито материално и просто им е удобно отношенията им да са такива – имат постоянен партньор, а караниците ги няма. Все пак всяка, дори най-силната жена, се нуждае от ласки, секс, общуване с противоположния пол.

Много жени ги устройва подобна връзка, в нея те получават достатъчно мъжко внимание, при това без да се обременяват със семейни задължения и с изясняване на чувства.

Що се отнася до мъжете, най-често подобни отношения предпочитат съпругът, когато си хваща любовница, мъжът-момче, който с години не пораства, а само старее или бившият, пожелал да остане интимен и след раздялата с доскорошната си приятелка.

ЗА и ПРОТИВ свободните отношения:

ЗА:

- имате постоянен сексуален партньор
- нямате морални и материални задължения
- липсват битови проблеми и претенции
- по-редките срещи от семейните засилват страстта
- отсъстват причини за скандали и изясняване на отношенията, затова такава връзка често е по-хармонична, отколкото бракът или съвместният живот

ПРОТИВ:

- нито един от партньорите няма гаранция, че така наречената му половинка няма същите свободни отношения с още някого
- напълно възможно е един от двамата да се е съгласил на тази връзка не по собствено желание, а просто защото изпитва чувства към половинката си, а това крие емоционални рискове, защото в същото време партньорът гледа на всичко като на игра
- често тези отношения не са продължителни, доколкото подсъзнателно и мъжът, и жената създават съюз, за да продължат рода. Природните инстинкти взимат връх и връзката се разпада под влияние на преоценката на жизнените ценности.

Разбира се, свободните отношения имат своята романтика и привлекателност и някои от тях траят дори по-дълго от законен брак, а в единични случаи - завършват пред олтара. Но ако се вгледаме в нравствената страна на въпроса, когато двама души бягат от отговорностите, повече от партньорство не може да има.

Въпреки това количеството на отношенията, в които липсва „длъжен и длъжна“, не спира да расте и всеки един от вас може сам да прецени за себе си дали го устройва такава ситуацията, или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хито

    49 8 Отговор
    Венето е проста п........................ но не е прости....................... , аман от нейните простотии обаче .
  • 2 Лорчето

    21 8 Отговор
    Имам мерак на един, ама я го любя, той не знае....!!!! Отворена връзка е за коврите, които се мислят, че нямат семейни ангажименти...! Само такива си позволяват отворени връзки...!Възрастни жени имат късмет, че има такива, които си падат по баби и дядовци....!!!Някой си падал по 80 г баби, които приличали на човек, пожелавам му го. от сърце...!! Обиждат, без да имам към някого претенции и най нахално отново ме наблюдават...! Писна ми...! Ако не се махнат, следващият път ще ви кажа кои са....!!!!

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гласуващ

    23 6 Отговор
    ЗА ОТВОРЕНАТА П...А
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    36 3 Отговор
    "подобни отношения се инициират от жената – в 80% от случаите" когато жената в едно общество е гнила, всичко тръгва по дяволите...
  • 9 Госあ

    28 3 Отговор
    Хахаха кариери, к'ви кариери бе ? На секлецарка (всеклецарка) 😂 Ако някой може да ми каже жена с по добра кариера от тази на Мария Кюри, може да се пробва. Аз разбира се, ще се изсмея. Та, въпросната жена е била семейна с деца,и дори след нелепата смърт на мъжа и продължава сама да се грижи за семейството си.
  • 10 Деси

    11 7 Отговор
    Пробвах отворена връзка на няколко пъти, но след време се оказва че искат все повече и повече и тогава трябва да си вземем сбогом.
  • 11 Batushka

    20 3 Отговор
    И жената пожела отворена връзка. Явно не и насмогвам. Поне ми пере дрехите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сookies

    1 0 Отговор
    разбрах
  • 14 Старомоден

    34 6 Отговор
    Това не е връзка. Това е фарс. Връзка могат да се нарекат единствено искрени и дълбоки взаимоотношения между мъж и жена, основани на взаимна любов, привличане, доверие. И как е "модерно" да се "окачествява" днес това извращение!? С модерните изрази "отворена връзка". Отвратително!
  • 15 Циник

    23 5 Отговор
    Венелинке, тези идеи ги пробутвай на мъжа ти а не на нас!
  • 16 Ромска сводница!

    10 3 Отговор
    Цял живот си в занаята и на такъв му е много лесно да има стотици такива отворени връзки,мъжа да си клати рогата в къщи....!!!! За каква любов говорим на стари години...? 60г ковра с 30 или 20 г по млад мъж, молим, на това всеки казва отворена връзка и,, любов,, ама другия път....!!!!
  • 17 onq s konq

    12 1 Отговор
    И язе му викам на комшията че нема лошо да му ходим на гости кога го нема ама той се не разбира и ме гони със сопата !!! Ама се некои ден ше свикне !!!
  • 18 Румяна Костова

    35 4 Отговор
    Рекламиране то на отворените връзки, джендърството и гей движението обслужват една цел - намаляване на човешката популация. Дори принц Филип си позволи преди време да каже, че би искал да се прероди като вирус, за да изтрепе ненужните човеци, ходещи по земята. При отворените връзки, децата, ако все пак по грешка се появят, нямат връзка с традиции на рода си и пет пари не дават за него. Такива хора са много пи лесно управляеми и подвластни на всякакви либереални моди.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Овцата Доли

    4 15 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Филип ще почне първо тук от сайта, от коментиращи те, дано не си първата...!!!? А рода ако е долен, няма как да промениш това..! Все пак най добре връзка чук и бек...! Разбира се, мое мнение, за да няма човек главоболия излишни...!!! А аз отдавна съм ги зачеркнала уж тъй наречената рода, защото съм под моето ниво....!!!!

    Коментиран от #23, #28

  • 20 чети бе Костова стига съчинения

    8 10 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    в трудовете на Маркс и Енгелс семейството е трябвало да отпадне като начин на живот защото било приумица на Буржоазията Жените е трябвало да бъдат общи а децата да се дават за отглеждане на държавата също религията да се забрани и храмовете да се разрушат

    Коментиран от #25

  • 21 Антон

    29 0 Отговор
    Отворена връзка искат коврите, които да си вдигат краката от време на време, като в същото време имат някой баламурняк, който използват да им върши работа и услуги, лишавайки се от своето време , с една единствена цел, да угоди на коврата. И той като добро кученце ходи по нея с надеждата за плътски удоволствия, докато тя същата си чеше егото и разказва колко е силна, независима и модерна. До момента в който й трябва мъж да свърши но, тогава се сеща за кученцето от връзката. Отделно последните тенденции е да се разбие християнското семейство и по тази причина се рекламира разнк джендърски движения, отворено връзки , родител 1 и родител 2 и подобия глупости, влияеши на слабохарактерните, каращи ги да се чувстват модерно коври, джендъри, третополови, родител 1 и подобни извращения.

    Коментиран от #22

  • 22 Извини ме!

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    Ще се възползвам от едно твое изречение..! Плътски удоволствия е равно на отворена връзка....!!! Това е измислено от дявола....!!!
  • 23 Румяна Костова

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Овцата Доли":

    Вие пишете, че сте под своето ниво и родът Ви е долен. Съчусгвувам Ви(без сарказъм), това наистина е беда.

    Коментиран от #27

  • 24 Paxnas

    5 1 Отговор
    Отворена затворена,що за глупости.Дяволът като си нямал работа почнал да си оправя роднините.
  • 25 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "чети бе Костова стига съчинения":

    Нямам отношение към трудовете на Маркс и Енгелс.Аз едва смогвам да изчета книгите по теми, които ме интересуват. Ще Ви кажа, обаче, че Маркс и Енгелс са творили по времето на развитието на индустриалния капитализъм, където е имало нужда от количества ниско платена работна ръка. Самият Маркс е бил от богато семейство. В днешно време на финансивия капитализъм, няма толкова нужда от работническа класа и вече теорията за Златния милиард не е само конспирация.Елементарно,Уотсън,по- малко хора на планетата се управляват значително по - лесно
  • 26 Ненормалник

    4 1 Отговор
    Отворена колко пък да и е отворена, автобус няма да мине оттам.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Грешка не езика!

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Овцата Доли":

    Те са ми под нивото....!!!
  • 29 Ха ха лорчето

    2 1 Отговор
    Е пощуряло рано рано 🤣🤣🤣

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Сандокан

    6 6 Отговор
    ОРВОРЕНАТА ВРЪЗКА дава най чистите отношения между мъжа и жената.

    Добрия вариант. - Умната жената си гледа работата, кариерата и живота, Мъжа също срещата се когато е възможно и за двамата и си прекарват чудесно

    Лошия вариант - Хитрата жена намира балък се и става битова проститутка до живот като само си калти и вдига краката, гледа си децата а мъжа бачка за да храни всички

    Тъпия вариант - Глупавата жена е хваната от хитрец по цял ден работи а през другото време слугува на мъжа си. Става готвачка преачка ебачка и гледачка на мъж и деца за покрив и прехрана
  • 34 В никакъв случай...!

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лорчето":

    То който си изнасилва, си постига нещата...!!!!Аз каквото.имах си казах, много думи чух, много казах, за което не съжалявам грам...!!! Почти на всеки зная стила на говорене, той си остава за цял живот, ако искаш.отиди на космоса..! Подлост не съм замислял на никого да правя а на мен ми направиха, но няма значение, човек цял живот гълта горчиви хапове, самите реклами, обиди казват много неща...!!! Отворена връзка, затворена връзка аз не ги разбирам тези неща, защото съм от село...! Овце нямам, но ще е добре да имам и да си ги паса на воля на чист въздух, да нямам ядове на главата от самозабравили се същества, които мислят само зло да правят на добри хора....!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 И така

    6 0 Отговор
    пише rozali.com... Едно е да публикуваш статии за секс, но с образователна цел, друго е да пропагандираш проституция. Тази е от вторите. Приятно ни е да четем за секс, но връзката трябва да е СТАБИЛНА, основана на естественото взаимно привличане! Аз съм за всякакъв разкрепостен секс, обаче това да се случва САМО между мъж и жена, които държат един на друг! И съм твърдо против пропагандата на разврат и проституция!

    Коментиран от #37

  • 37 Това...!?

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "И така":

    Пореден виц ли е....!!!Цял живот някой търси сериозни отворени връзки....!!!? P. SТова е сериозно, при проститотките, важат ли отворените връзки....!?

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хапчетата

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Въпросът ми е обоснован...!":

    Лорчееее ,хапчетата си пии
  • 41 А ти...?

    1 1 Отговор
    Изпи ли твоите...? Защо се засегна да не си от тях....?!
  • 42 Абе идиот

    0 0 Отговор
    Цял ден си тук :)))))
  • 43 Стоя тук...!

    1 1 Отговор
    Имам мисия....!!!!