Last news in Fakti

25 Март, 2019 12:03 19 809 14

Ники Кънчев спестил за охолен живот, гледа тайно "Стани богат"

  • ники кънчев-
  • спестявания-
  • водещ-
  • стани богат-
  • биг брадър-
  • пенсиониране

Първият водещ на телевизионната игра обмислял идеята за пенсиониране

Легендарният водещ на "ВИП брадър" Ники Кънчев обмисля сериозно да се пенсионира от телевизията, пише в. "Уикенд" по информация от негови колеги. Въпреки че е на 58 години, той вече имал достатъчно пари, за да си го позволи, а със спестяванията си можел да изкара в разкош остатъка от живота си.

Ники занапред няма да се изявява като тв водещ, но остава глас на предаването си "Купон на изток от рая" по "Дарик радио". Миналата есен стана ясно, че "ВИП брадър", който Кънчев водеше, гълта над 3 млн. лв. от бюджета на Нова телевизия и скоро нови епизоди на риалитито няма да има. Медията реши да пропусне сезон на шоуто, а дали ще го възобнови, ще решава новият собственик Кирил Домусчиев догодина. Това обаче означава, че Ники Кънчев остава без ефир и за първи път от години зрителите няма да го гледат. Огорчен от създалата се ситуация, Кънчев сам решил, че му е време да се оттегли от малкия екран.

По същото време емблематичната телевизионна игра "Стани богат" се завърна на екран след 4-годишна пауза, но по БНТ и без досегашния си водещ Кънчев. Шоуменът от Червен бряг бе нейно лице в продължение на 17 години с прекъсвания и затова се сдоби с прозвището Мистър "Стани богат".

Ники много се обидил на продуцента Нико Тупарев, защото продължил да прави предаването в националната майка, но без него. За разлика от повечето тв формати, чиито лицензи са собственост на телевизиите, Тупарев имал разрешително за излъчването на предаването. Голяма част от успеха на играта се дължеше именно на ерудирания журналист, който често впечатляваше участниците и зрителите с богатата си обща култура. В стола на богатството срещу Кънчев са сядали политици, популярни актьори, тв звезди и изпълнители.

След старта на играта по БНТ с водещ актьора Михаил Билалов, Кънчев призна, че гледа предаването. "Когато успявам — го гледам", лаконичен е по темата бившият Мистър "Стани Богат". Той обаче едва ли щеше да разбере колко е обичан от зрителите, ако не беше сравнението му с новия водещ Джаро. В началото той злорадствал, че зрителите не могат да свикнат с Билалов и предпочитат него за водещ. Само месец обаче беше нужен на актьора, за да промени негативните нагласи към себе си, а рейтингът на "Стани богат" надмина дори новините по Нова телевизия, които се излъчват в същия часови пояс.

За разлика от Кънчев, Билалов нямал кой знае какви издънки в ефир, като изключим пристрастието му към някои участници и подсказването на верния отговор. Воденото от Ники "Стани богат" бе пълно с гафове. По време на дългогодишната си изява като водещ, Кънчев остана в историята на Нова телевизия именно със забавните си гафове по време на ефир. При старта на викторината през 2001 г., снимките се правели в Румъния. Налагало се постоянно лъскане с парцал на пода в студиото. Веднъж чистачката забравила да подсуши мокрия балатум и Ники водил предаването като кънкьор. Пак в същото студио аутокюто кой знае защо изписвал текста на български, но с латински букви. В него обаче липсвали буквите Ч, Ш и Щ и водещият с мъка разчитал писанията. Един от най-забавните гафове в софийското студио на предаването е по време на стартовата игра "Най-бързият печели", която определя кой да седне на стола на богатството. Ники се обръща към участниците с въпроса: "Готови ли сте, дами и господа" и чак тогава забелязва, че срещу него са седнали само мъже. Възкликва: "О, само господа сте!", публиката се залива от смях, водещият също и се налага да спрат снимките.

В ефира на стария "Стани богат" се пръкнаха и култови лафове. На въпроса на кое животно викаме с гъци-гъци, участник изуми Кънчев като отговори: "Котка". Така музикантите от група "Хиподил" се вдъхновиха от забавната случка и написаха песента "Гъци-гъци".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Те така забогатяват някои...!!!

    13 3 Отговор
    Не знаеш. откъде и как.... ами хитри хора, такива всичко могат да си позволят....! Не завиждам....!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Досаждаш

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Те така забогатяват някои...!!!":

    Лорче !
  • 4 Веско

    8 3 Отговор
    Днес си говорехме с един приятел,от 5-6 години всеки ден влизаме в сайта защото той е нашият вестник.И двамата сме на мнение че в последно време това започна да става леко жълто-клюкарски сайт.
  • 5 Фен

    11 3 Отговор
    Бюджетът на новото "Стани богат" е такъв, че рядко дори и много - интелигентен участник, може да преодолее втората сигурна сума. Затова по - добре е да го преименуват като "Остани си беден".

    Коментиран от #8

  • 6 Анонимен

    5 4 Отговор
    За мен всички подобни формати предавания вече се изперпаха и стават все повече скучни и неагажиращи вниманието ми да ги гледам.
    Сегашния вариант на предаването няма нищо общо с това,което беше преди години.
    Всичко се изтърка.
  • 7 Зрител

    8 5 Отговор
    Сегашното предаване е супер без този бездарник и рекламите по 10 минути !
  • 8 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    Не мога да се съглася с "Фен", защото "Стани богат" е игра за знания. Всеки човек има различни знания от различни области. Играта е на късмет - зависи от това въпрос от каква област ще ти се падне. Така че не се съгласявам с г-н Фен

    Коментиран от #11

  • 9 Toni ILIEVA

    2 0 Отговор
    НАМЪЛЧАХМЕ ЛИ СЕ... АЗ ПО ЦЯЛ ДЕН ГЛЕДАМ "СТАНИ БОГАТ", А ВРЕМЕТО Е ХУБАВО...
  • 10 Toni ILIEVA

    1 0 Отговор
    НАМЪЛЧАХМЕ ЛИ СЕ... АЗ ПО ЦЯЛ ДЕН ГЛЕДАМ "СТАНИ БОГАТ", А ВРЕМЕТО Е ХУБАВО...
  • 11 Фен

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Сигурно не съм разбран правилно - харесвам образователните предавания и в този аспект се съгласявам с теб. От друга страна, всеки такъв продукт има лимитиран бюджет и сложността на въпросите са зависими от него. Що се отнася до израза "Остани си беден" е само една закачка.
  • 12 ЗЛОБЕН

    1 0 Отговор
    НЕ СЪЖАЛЯВАЙТЕ ЗА НИКИ КЪНЧЕВ. НАЛИ ГО ГЛЕДАМЕ В БИГ БРАДЪР. СЪС СВОЯТА ЛУКАВО- ФАЛШИВА МУТРА ДОСТА ОТБЛЪСКВА. ЗАЕДНО СЪС СЛАВИ, ГАЛА, МИЛЕН ЦВЕТКОВ И КУП ДРУГИ ДОТЕГНАХА МНОООГО. А КОЛКОТО ДО СТАНИ БОГАТ, И ТАМ ИМА ФАЛШ. СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ОТПУСНАТ НА НЯКОЙ ПО- ГОЛЯМА СУМА ЗА ДА СИ КАЖЕ НАРОДА, ЧЕ ВСИЧКО Е РЕАЛНА ИСТИНА. АБЕ ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА ПОГОВОРКАТА: " НА 100 ВЪЛКА КОЗИ КРАК"
  • 13 Стеко

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера музикалния фон,за фон ли е или да заглушава участниците.Някой знае ли?
  • 14 Анонимен

    0 0 Отговор
    Сериозно ли Ники Кънчев ще се пенсионира? Значи той окончателно приключва кариерата си в телевизията и няма да се завърне в Стани богат жалко ако е вярно това. Ама когато се появи преди 18 години това предаване през 2001 защо са го снимали в Румъния,а не тук в София!