Last news in Fakti

29 Март, 2019 00:30 47 484 73

Как е правилно да измерите размера на пениса си?

  • размер пенис-
  • дължина пенис

Няма недвусмислени данни за средната дължина на пениса и до днес

Как е правилно да измерите размера на пениса си? - 1
Снимка: Shutterstock

Много хора измерват дължината на своя пенис от любопитство, несигурност, скука или с цел се сравнят с другите. Хората са започнали да измерват пенисите си от 40-те години на миналия век, но резултатите са различни.

"Има различни начини да измериш пениса си. Резултатът например зависи от това дали мерителната лента се полага отстрани или от предната повърхност на органа. Освен това за пениси, които не са съвсем прави, има значение дали да се използва линийка или лента за измерването”, пише немско издание.

Въпросът за измервателната техника причинява най-голямо несъгласие между учените, въпреки че единната позиция тук би помогнала, за да се получат сравними резултати и да се използват, например, за разработване на по-удобни презервативи. Въпреки това несигурността все още преобладава в науката.

Едно от най-ранните проучвания е проведено през 1942 година. Тогава двама учени измерват пенисите на около 1500 мъже. В същото време те решават да измерят пенисите не в еректирало, а в спокойно състояние. За да направят това, те прилагат линийка от срамната кост към пениса. Оказва се, че резултатите зависят и от други фактори, като например от температурата в стаята. Ако е студено, пенисите са по-къси.

През 1948 г. е проведено изследване от сексолога Алфред Кинси. Той заключва, че дължината на пениса на около 70% от мъжете е 14-16,5 см. Средната стойност е 15,77 см. За проучването той изпратил около 18 000 покани на ученици от мъжки пол с искане да измерят пениса си. Около 3500 се съгласили и върнали отговор. По-късно резултатите от това проучване били критикувани, тъй като участниците са почти изцяло бели мъже на колежанска възраст. Освен това получените резултати се различават от тези, получени при клиничните проучвания, с около 1-1,5 см. Вероятно мъжете просто са добавили няколко сантиметра от себе си.

Днес повечето учени са преместили измерването на пениса в клинична среда. Въпреки, че този метод не е перфектен: ако пенисите се измерват в изправено състояние, мъжете чувстват психологически натиск и не могат да поддържат ерекция по време на измерването и пенисът не се проявява толкова, колкото обикновено.

В тази връзка, други учени помагат за поддържане на ерекцията на мъжете чрез инжектиране на течност в пениса им преди измерване. Но с този метод не е ясно дали дължината на пениса с изкуствено създадена ерекция съвпада с дължината му с естествена ерекция, се пише в публикацията.

В днешно време много изследователи отново са склонни да измерват пениса в спокойно състояние, издърпвайки го и поставяйки линийка в пубиса. През 2015 г. изследователят Гордън Мюар, заедно със своя екип, анализира 20 проучвания, проведени с такъв метод, на който присъствали 15 500 мъже. Средната дължина на пениса е 13,11 см, т.е. значително по-малка от тази на Кинси, анализирана през 1948 година. Но този метод също е критикуван, защото някои лекари издърпват пениса по-силно от другите.

През 2014 г. изследователят Дебора Хербеник установява, че дължината на пениса зависи и от степента на възбуда: „дължината на пениса се оказва по-дълга, когато ерекцията е възникнала от орални ласки, а не от стимулация със собствена ръка“.

Ето защо няма надеждни и недвусмислени данни за средната дължина на пениса и до днес. Има само индикативни данни, според които той варира от 12.7 до 14.22 см, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проучване ВМ

    211 6 Отговор
    Журналистката Венелина да запрята ръкави и устни и да започва собствено измерване ! Доброволци няма да липсват, а ние чакаме резултатите след една година и хиляди измервания ! Трудовете да бъдат публикувани във факти.бг, моля !
  • 2 Бесен Язовец

    51 3 Отговор
    Мери се от халката до лакътя на ръката. Подле се ходи в кръчмата и се разпрвя на високок глас на познати и непознати да се носи славата!

    Коментиран от #10

  • 3 Дедо МъдрЮ

    32 6 Отговор
    Мъжката любов се измерва в сантиметри. Средно от 10 до 15 см. Толкова е обичайната дължина на сърцето.
  • 4 Бесен Язовец

    53 4 Отговор
    Сега бате ви ще ви каже как се мети взимате един стар пкатен сантиметър на баба ви от скъпоценностите поске се кисне във вода като се изсуши се свива и показва не вярно повече. Стъпка 2 каните кварталната клюкарка да ви го премери и после целия квартал ще ви гледа в очите с уважение!
  • 5 Аз съм девствен

    21 10 Отговор
    Ще правя 28г. Много ми е тъжно. Аз още не съм мъж. Срамна работа. Па вие за размера ще ми говорите. Не искам жените да имат двоен стандарт защото никога няма да мога да си изгубя девствеността си и да стана истински мъж.

    Коментиран от #6, #7, #13, #67, #68

  • 6 Атеиста

    14 25 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм девствен":

    Да не си посмял да мастробираш по време на християнските пости СМЪРТЕН ГРЯХ Е! РИСТИЯНИТЕ ЩЕ ОТКЪПАТ ОТ ЦЪРКВАЪА АКО РАЗБЕРАТБЧЕ СИ ПЕРДАШИЛ ПИТОНА В ЧАРШАФИТЕ!
  • 7 Рунтав балканецъ

    23 21 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм девствен":

    А мислил ли си да потърсиш щастие на другия бряг?

    Коментиран от #11

  • 8 гн Пенис

    20 3 Отговор
    Бая теглене опъване мерене и тн. е паднало. Дано лекарите са били от правилния пол.
  • 9 Оф оф оф...

    47 0 Отговор
    Абе Венче. Важни са и обиколката, и дължината. Не можеш да игнорираш едното за сметка на другото. Ти защо не си писала нищо за обиколката!? Пък се славиш като секс експерт!

    Коментиран от #22

  • 10 гъдела

    13 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Има и друг метод, на измерване. Поставяш доберман или питбул пред пениса си и им казваш: Дръж салама! Това, което тръгне наобратно и излезе зад таза ти е реалната дължина.
  • 11 Видял

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Рунтав балканецъ":

    Там са кратери в жунглата, и нещо шава в тъмното
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Голям прос

    41 3 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм девствен":

    Вършиш, не вършиш тая работа, времето му минава. Отвори я тая уста и си искай, от 100 една да се съгласи, си на далавера. Девствен бил....

    Коментиран от #23

  • 14 qqqqqq

    46 4 Отговор
    Моя в навирено състояние от пубиса до върха на главата е 15,5 см. и ширина 4,2 см. и все съм си мислел че е малък, а пък то излиза че е в горната граница. Вдигна ми се самочувствието от тази статия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Монтреал

    21 5 Отговор
    Коврите редовно ми казват че ми е бая голям, мислех си че само така говорят за да ми стане кеф и да изръсят повече пари и подаръци, но като чета тия статистики за размера, може и да е истина
  • 20 Лорчето

    10 5 Отговор
    Аз мисля, че най добре е размер,, биберон,, да са не мъчи жината, това е за орална, а ако обича много отзад това няма да свърши работа, намира размер,, магаре,,....!!!!
  • 21 Нонстрадамус

    19 2 Отговор
    Най - точно се мери с жена. Ако охка (личи си ако се преструва), значи е достатъчно голям.
  • 22 нервен

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Оф оф оф...":

    Нали и днес трябва да пише за нещо
  • 23 Fucker

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "Голям прос":

    Аааа много са! Моят опит показва че 8 (осмата) най-много до 13 бройка се навива на секс с непознат! За презерватива смятам е ясно!?

    Коментиран от #44

  • 24 юрист

    7 4 Отговор
    Прочетох дописката и сега се чувствам по-тъп.
  • 25 Нептун

    22 1 Отговор
    Понякога големият атрибут си е божие наказание.Не съм съгласен че всяка жена се радва на надарен мъж. Голяма част от жените се стряскат от размера и или отказват секс или някои удоволствия в секса. По време на секс просто пристъпват страхливо и неубедително от страх да не ги заболи или повредиш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 хууу

    19 1 Отговор
    Той е дебел! Той не е дебел. Той е дебел! Той не е дебел, устата ти е малка!
  • 28 Бяла Жига

    13 3 Отговор
    Венииии, какво почувства, докато писа статийката? Ще ми се да вярвам, че е имало размисли и страсти. За тези си статии избираш късните часове - защо ли?

    Коментиран от #30

  • 29 SAAB

    21 1 Отговор
    Достига ли сливиците .......достатъчен е !
    Другото е мъка за момата :)
  • 30 голем шпек

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бяла Жига":

    Как да е ...подмокрила се е .
  • 31 Пигмей

    9 6 Отговор
    Кой кво ще да казва, за да се успокои, малък размер е детско органче и само дразни, нещо като петинг става...! Тези мъже са комплексирани и имат връзки със доста стари жени и мъже...! Да пази Бог...!!!
  • 32 Защо да не се подмокря..?

    3 3 Отговор
    Я съм дърта, като видя млад с 30 г и ще рипна като 20 г красиво девойче от щастие...!!!! Това са фантасмагории за стари обратни и коври...!!!!! Нема да ми казвате грозна, защото това старото с болния мозък, дето спи с.младеж,беше квазимодо, сега стана още по голям...!!!!
  • 33 бббббб

    5 1 Отговор
    Най-правилно е Вени да го измери ,за да няма спорове.
  • 34 Айдееее Лорчето

    5 2 Отговор
    Отвинти отново :)))
  • 35 Лорчее

    11 1 Отговор
    Купи си един вибратор бе...да мирясаш най накрая

    Коментиран от #36

  • 36 Мечката и дърваря

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Лорчее":

    Това не се забравя, вие ако имате къса памет, защото така ви е по лесно и изгодно, на мене вибратор не ми трябва има ненаситни, стари коври да ползват те, аз така съм си добре и за мен не мислете, отмъщението продължава и от Бог ще се довърши...!!! Не ми трябва никакъв размер на мен, възрастна жена съм и не го забравям, то се вижда...! И да съм богата, пак не бих отишла да се правя на възрастно плашило, да лъжа себе си, природата и някакъв тъп младеж...!!! Не си правете илюзии...!!!

    Коментиран от #39

  • 37 Прасето еблю

    7 2 Отговор
    Искам г-жа Маринова да дойде да ми го измери, защото сам не мога.
  • 38 Кирка

    5 2 Отговор
    Пуста женска лакомия!!!
    Съвсем малко и трябва за да затрие света.
  • 39 Ку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мечката и дърваря":

    🤣🤣🤣 пробвай с двоен и виброзайче ще те отпусне

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти това ли пробваш...?!

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ку ку":

    Ех тази София, развращава и изучава, но простия си остава прост, дорде е жив, въпреки вишу...!!!! Аз досега не съм виждала таквоз чудо, наречено пенис, представям си го като гофре и ако ми се отдаде случай бих го измерила, разпъвайки гофрето до скъсване от основа, само дисагите бих оставила, да им се радва...!!! Каквото и да казвате, моята фантазия е доста по развинтена, дори и шивашки метър не ми трябва!!!! 📸
  • 42 Ееее

    9 0 Отговор
    Венелино, плещиш таквиз щуротии, все едно ни си го държала, ни си го мерила... Ама кви са тия глупости ма - ще мериш пенис с линийка. Кой ползва линийка в такъв случай бе!? Как ще го измериш на дебелина? Пък и на дължина няма как, поради неравностите и закривяванията. Какво ти пречеше да споменеш, че си трябва един шивашки сантиметър!?
  • 43 дядо Пешо

    6 0 Отговор
    "Хората са започнали да измерват пенисите си от 40-те години на миналия век"
    Аз моят съм го измерил малко по-рано..
  • 44 Отибах съ

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Fucker":

    На Тиндер всяка трета ляга на първата среща
  • 45 Нели

    3 3 Отговор
    Напоследък все попадам на инпотентни малкопишковци. Къде отидоха истинските мъже?

    Коментиран от #65, #66

  • 46 Селянина с колелото

    4 2 Отговор
    правилно е автора на статията да го измери с уста, ако и дращи на гърлото е ОК
  • 47 Големия к.р

    3 1 Отговор
    Вени най честно ще е ти да ми го измериш
  • 48 Gosho Sapa

    10 1 Отговор
    Не знам как се мери, но знам ,че като го хванеш с две ръце каквото остане му се казва ЕВАЛАА ...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Опитна Жена

    3 3 Отговор
    Надарените мъже еват бавно и качествено... издържат много време преди да свършат. Средните - средна работа. Тия с малките еват бързо, припряно и също толкова бързо свършват... гадна и тъпа работа.

    Коментиран от #57

  • 51 Вижте ко..!

    3 1 Отговор
    Толкова смотани и мъже и жени има, че нема кво да си хвалите...!!!И да се опитва гюбре да ми. започне некаква история има край!А неговата няма край от гадости...!!! Ще започна и нема да спра, знаете как говоря, повече отколкото пиша...!!!! Само да допълня, видях един пич, нали съм стара мръсница, първо си помислих, тоз дали е поне 13 см....! Засрамих се от мисълта, но все пак една мисъл, но се срещнаха погледите ни...!

    Коментиран от #55

  • 52 Лорчеее

    1 1 Отговор
    Не си добре ,иди на лекар !

    Коментиран от #54

  • 53 Лорчеее

    1 2 Отговор
    Не си добре ,иди на лекар !
  • 54 Ти иди ма!

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Лорчеее":

    Ревнива старицо! Хапчета, лекар, искаш ли по сериозно припомняне....!!!
  • 55 Експерт

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Вижте ко..!":

    И какво срамно има в мисълта!? Съвсем в реда на нещата е като си падаш по някой мъж да се зачудиш колко ли му е голям, нормално е. Да се засрамят псевдоморалистите. Има за какво!
  • 56 From USA

    3 2 Отговор
    Вени, аз моя го меря с лазерен далекомер!
  • 57 Fake Taxi

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Опитна Жена":

    Има логика...и тя е в психиката и увереността.
  • 58 onq s konq

    1 1 Отговор
    Ас гу мера сас ръце ако наридъ двете ръце и устане да гу цоцам начи сичко е Ок
  • 59 Пазарджишкия

    2 0 Отговор
    Вени да го хваща с две ръце и ако главата му стърчи една педя отгоре значи е ок.
  • 60 Гларус

    1 1 Отговор
    Венче, ела да ми го измереш, че нещо не ми стига линийката.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Всеки иска да му хванат такъфту...!!!

    1 0 Отговор
    А някой да ми хване пък моята работа...!!!?
  • 63 kral

    1 0 Отговор
    за моя не ми стига ролетката .освен да меря с конец от макара
  • 64 Методика

    2 1 Отговор
    Така и не се разбира как точно се мери....
  • 65 Бай Х*Й

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Нели":

    Каквато момата такъв и жениха
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм девствен":

    Девствен , Фъргай срамежливоста и говори с жени хич да не ти пука. Срамежливоста е виновна за най-големите трагедии в тоя свят и като го казвам подозирам че ме разбираш. Начи отиваш и говориш каквото ти падне все някъде ще стане работата. Има всякакви жени и за всеки влак има пътници. Има жени харесват силни мъже други харесват умни мъже , трети на харесват силни и четвърти не харесват умни абе за всеки влак... И това ти го казва човек от най срамежливите.
  • 68 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм девствен":

    Забравих да добавя да не се водиш от холивудски филми. Жената няма естетвено либидо , на нея не "и се иска". Няма никоя жена да доиде да те сваля. НЯМА ТАКИВА ФИЛМИ! И това ти го казва доста добре изглежадаш инка отново срамежливец , надявам се намираш и някакъв интелкт у пишещия... Е жените не те свалят освен ако не си Брад Пит или Леонардо (само на младини) или Джеф Безос или Бил Гейтс. Биологията е по силна от всички социални надстройки. Мъжа чука на всяка врата а ролята на жената е да му отвори. Всички жени са проститутки по природа - търсят добър генетичен материал от човек които ще им помага да си отгледат децата. Успешното отглеждане на деца за жената е от огромно значение отколкото за мъжа. За да стигнат до там някой жени са петимни за генетичния материал само, други за надежден мъж ( богат мъж в тоя свят е точно това) , трети искат всичко и някой път се одрямват с нищо. Има жени за всички но патологичната срамежливост е чудовище. Късмет!
  • 69 Алекс

    2 0 Отговор
    Най верен показател е носа,мерите и умножавате по три!!!!
    И после сравнявате с навирен при положение че сте вдигнали самолета!!!!
    Но това много зависи и от ЕГН-то!!!!
    При мен жена казва че съм над нормата но ми свикна...!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.