Last news in Fakti

4 Април, 2019 17:28 22 115 56

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive

  • турски курорти-
  • турция-
  • почивка-
  • курорти-
  • хотели-
  • туризъм-
  • all inclusive-
  • турски хотели

Дали ще сработи системата, която хотелиерите от южната ни съседка планират да въведат?

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive - 1
Снимки: shutterstock

Турски хотелиери са предложили нов, по-широк прочит на понятието All Inclusive, поставяйки под шапката му множество допълнителни бонуси, от които туристите биха могли да се възползват, ако изберат да почиват в страната. Тази обезпокоителна новина за нашия туризъм беше съобщена наскоро от Асоциацията на туристическите оператори в Русия (АТОР).

Според предложеното, туристите ще могат да ползват безплатно услугите на всички заведения за обществено хранене, разположени на и извън територията на хотела, в който са отседнали.

Аргументът, който те изтъкват за приемането на тази мярка е, че така ще се "стимулират" гостите да оставят повече пари в търговските и развлекателните центрове и обекти в района.

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive

Тъй като всяко едно хранене на летуващите ще се поема от техните туроператори, в зависимост от All Inclusive пакета, който са избрали, се очаква туристите да харчат повече пари в близките магазини, нощните клубове, баровете и други места, предлагащи добро прекарване на свободното време.

В отговор Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD) покани авторите на тази инициатива да проведат експеримент през 2019 г.

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive

За експеримента ще бъде създадена така наречената "специализирана зона за пазаруване и забавление", която ще бъде разположена извън хотела, и където "чуждестранни гости" ще бъдат "изведени". Освен посочените по-горе заведения, в тази зона ще се намират и ресторанти, сувенирни и хранителни магазини, както и редица други обекти. Пилотен проект може да бъде обиколка, включваща вечеря в ресторант от системата All Inclusive. По този начин властите възнамеряват да разберат дали такива "походи" са способни да мотивират туристите да развържат кесията си.

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive

Предполага се, че Кемер ще бъде първият град, в който ще се въведе на практика новата All Inclusive система, за да се провери нейната ефективност. В града местните предприемачи ще предложат да създадат цяла "улица", състояща се от най-разнообразни магазини и лавки, в които впоследствие туристите могат да оставят парите си, купувайки стоките, които ги интересуват.

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама то ние

    85 4 Отговор
    Имаме ли туризъм ...

    Коментиран от #16, #22

  • 2 Жхх ъх

    189 3 Отговор
    Така трябва!Не е нормално 3 дни във Велинград да са по-скъпи от 1 седмица в Италия!!!!

    Коментиран от #54

  • 3 Абе

    97 17 Отговор
    Еее,верно ли,питате!???То,нашите курорти са под всякаква критика!?Един, единствен прът бях на почивка по нашето черноморие,НИКОГА няма да повторя!!!!!
  • 4 Иванчо

    109 11 Отговор
    Турците дори и без въобще да се напъват са на светлинни години пред нашите "хотелиери", които гледат да изтъняват от всичко и дето картофената салата от вчера днес е на супа, а алкохолът е мазето.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    65 6 Отговор
    Пфууу глей к'ва снимка горе...като от Япония, няколко големи хотела и природа.... добре че поне Албена се запази така. Ми много ясно че хората ще ходят в Турция и Гърция. Не че Япония е лошо ;) ама много скъпо ако не работиш там. Къде на слънчака да ходят,там хора не ходят. Запазена територия е за зомбитата.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Къде са амебите

    5 1 Отговор
    Ти си г-н Г-фон :)
  • 9 арджентата

    53 0 Отговор
    Ами хората се борят за всеки клиент! И каква чистота и обслужване имат...
  • 10 пътуващ

    53 4 Отговор
    храната в турските хотели винаги стига ,даже наще туристи си взимат и за България ,което ми беше доста смешно но е така,винаги прясна, няма опашки и бой от тия дето ги гледахме по ТВ, а обслужването на високо ниво и което е куриозно там има атентати ма туристите защитени , а при нас уж спокойствие, а незнаеш кога ще те нападнат да те прибият и да те оберат а, за някой и друго затова им бягат туристите

    Коментиран от #34

  • 11 Боко туроператора

    28 1 Отговор
    В тази връзка предлагам да изпратим министър Ангелкова на тримесечна обиколка по-най добрите курорти в света да си почине малко !

    Коментиран от #12, #17

  • 12 арджентата

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Боко туроператора":

    е... да ги ограничаваш с тримесечни обиколки... така са си с 12 месечни :)
  • 13 Ай стига бе!

    39 2 Отговор
    А не е ли време " нашият туризъм " да се замисли как да предлага качество на услугите, вместо "дране на кожи" и аматьорски изпълнеения?

    Коментиран от #35

  • 14 Попоуека

    5 11 Отговор
    При нужда можем да разположим войски на българо-турската границата в рамките на няколко часа, най-много 24. Така,че българите могат да спят спокойно!-Владимир Путин пред ТАСС
  • 15 Жените с леко поведение...!

    5 1 Отговор
    Не сме от тях, тук сме... авантата не е чиста печалба за нас...! Но пък може да пробваме нещо...!!!!!
  • 16 Пешо

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ама то ние":

    Имахме туризъм, ама някога. Шумомера заби последните гвоздей в ковчега на туризма в България.
  • 17 Изпратете я

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Боко туроператора":

    Където има крокодили и акули , по ЕКЗОТИЧНО Е!!!
  • 18 Така де

    51 2 Отговор
    Първо, Турция е по-топла и слънчева страна, с много по-голяма и удобна плажна ивица, с по-красива природа, с повече родно производство на храни. Второ, в Турция има много повече ред и законност. Трето, турските бизнесмени са на несравнимо по-високо ниво от българските слабоумни и нахални Бай Ганьовци!!! Четвърто, Турските курорти са класи над нашите. В България идват само отчаяните туристи, секс маняците, алкохолици, болните заради лугата в Поморийското и Бургаско езеоро, както и някой заблудени типове бленуващи още за старата братска Българо-руска дружба, също така и европейци мразещи мюсюлманите и ненамиращи свободни места в други държави
  • 19 Истината

    28 3 Отговор
    Ами нали на руснаците визи им искаме правим се на атлантици а лятото в италия пълно с руснаци даже и албания им махнаха визите
  • 20 Истината

    13 4 Отговор
    Ами нали на руснаците визи им искаме правим се на атлантици а лятото в италия пълно с руснаци даже и албания им махнаха визите
  • 21 Бат Вал

    56 3 Отговор
    Помните ли оня смахнат швед ли беше, който ритна в главата камериерка на слънчака? Ако бе направил това в Турция, щяха да му изгният кокалите в някой анадолски затвор! Нашите идиоти го оневиниха и го изпратиха с фанфари..... Тук е кочина!
  • 22 Mорук

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ама то ние":

    Само за пияндета
  • 23 Трифонов

    44 1 Отговор
    Българинът никога не е бил търговец. И дума не може да става за сравнение с турците, които са едни от най-добрите търговци в Света. Това се отнася и за бизнесмените, като цяло. Български бизнес е понятие без съдържание. Става въпрос за прости измамници от най-ниска класа, плиткоумни и алчни за стотина. В главата на българин, решил да прави пари, никога не може да се роди нищо различно от измама. При това измама на ниско ниво. Всички "топят" ДДС и си внушават, че са бизнесмени. Вие сте прости престъпници. Вбийте си го в празните глави и се откажете от престъпленията, защото е очевидно, че и за престъпници не ставате. Ей ви, един по един се озовавате в ареста. А щом нашите ченгета са ви спипали, значи от вас и чеп за зеле не става.
  • 24 Италянец

    5 8 Отговор
    Каква турция бре олита, аз идвам само в булгария, само тук мога да лашкам млади българки за кутийка кока-кола или пакетче дъвки.
  • 25 Радо

    17 29 Отговор
    Турция е полупустиня в по-голямата си част, за каква природа говорите - нямат нашите зелени гори и ски курорти.....трябва да се научим да правим туризъм умно и това е, Турция си е Турция, Гърция си е Гърция...ние си имаме нашите уникални предимства пред тези две държаве и трябва успеем да ги рекламираме и да печелим от тях.

    Коментиран от #43

  • 26 Ако си родолюбец българин...!

    23 17 Отговор
    Не би отричал, по толкова гаден начин, нашето черноморие или курорти...! БГ ти даде образование и още много неща...!!! Разхождаш се из красива, България и я отричаш, по неприятен начин...! Колкото и да е красиво в друга държава, аз бързам да се завърна в моята родина...! Няма фалш в това, което написах....!!!!

    Коментиран от #33

  • 27 Турчин.лн

    3 1 Отговор
    Радвам се .браво.
  • 28 гост

    34 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive....................ама вие сериозно ли!?? Какво имаме в БГ?: конкурентна цена? добра храна? атракции? ОБСЛУЖВАНЕ??? ГОСТОПРИЕМСТВО??? хотели които отговарят на звездите си???.....................та тук няма дори тротоари по които туристите да вървят. Кой луд ще повтори да се върне тук???

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    20 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    мишока който ми е сложил минус, предполагам се задоволява с дупките, калта и мръсотията по нашите ''курорти''. Излез да видиш как е навън и го сравни с тук. Хайде със здраве :)
  • 30 Съвест

    25 1 Отговор
    Ние сами се изцакахме! Унищожихме прекрасно крайбрежие...жалко.
  • 31 Турция ни цакала

    24 1 Отговор
    Айде пак на Ганю Турция му е виновна....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дядото

    36 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ако си родолюбец българин...!":

    Аз помня времето, когато наистина черноморието беше красиво и свободно за всички. Помня, когато отидеш на плаж можеш да се разположиш кадето си поискаш и никой няма да те прескача, бута, праши и притеснява до като се печеш. Помня когато можеш да паркираш кадето си поискаш. Помня, когато по брега имаше рачета, малки охлювчета и децата си правеха гердани а във водата попчета, морски игли, водни кончета, миди, риби и какво ли не. А сега какво? Мръсна бетонна джунгла, мутри, дрогаджий, само забравили се тарикати ,които с простотията си дори унищожават природни забележителности, а във водата и по брега никакъв живот мръсотия и говна от канализацията. Стигали ти?

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Знаещ

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "свидетел":

    Все си мисля, че не концесионера засипва всекидневно пясъка с фасове, а туристите. Ти как си представяш концесионерът всеки ден да пуши по хиляда цигари, че и да ги разхвърля грижливо по целия плаж. Направо ме уби от смях. Честно. Да не говорим, че ако си оставал до по-късно на плажа много добре си видял как всеки ден минава техниката да заравни плажа и да обере фасовете и боклуците. Между другото е странно, че в България си хвърляш фасовете на пясъка, а в Турция не. Защо?

    Коментиран от #37

  • 37 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Знаещ":

    Ми много просто щот булгаристан е кенеф и сметище затва щото сичко наоколо ме кара да съм такъв и да имам това поведение

    Коментиран от #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Е баш пък рачета..!

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Дядото":

    Нямаше...! Времената се промениха... но не навсякъде има,, говна,,...!!! Но който няма възможности за чужди курорти, не че всички и за българските, имат, се примиряват и с не удобствата...!!!
  • 40 Ваня

    6 2 Отговор
    Че Турция в това отношение е светлинни години пред нас!
  • 41 Реалист

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Романтик":

    И сега като изля тази доза помия по родното Черноморие, по-добре ли ти стана? След като всяка година хотелите и курорти са пълни, значи на хората им харесва. Ти си стой зад монитора и се оплаквай.
  • 42 Нека видим

    3 2 Отговор
    Всичко това е все още експеримент. Накрая може да им изиграе много лоша шега и само да загубят от това. Предполагам, че ако се окаже успешен и други курорти по света могат да предложат такъв тип All inclusive.
  • 43 JEEP

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Радо":

    Скоро и ски няма да има. Сезонът почва януари и свършва април. В неделя затварят всичките ни големи курорти. Преди се караше от началото на декември до средата на май.
  • 44 Що така харесваш...?!

    1 1 Отговор
    Турция, много интересно...! Много ти се променили,, вкусовете,, откакто си в климакс....! Браво, винаги мирогледа ти в бъдещето, младежта, прозорлива баба си, да ти завиди човек...!!!!!
  • 45 Ама как точно...!

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "ДЖЕБЧИЙКА от рейс 409 към ТИМ Варна":

    Си определи професията, много ти отива...!!!!!

    Коментиран от #46

  • 46 Дано професията се отнася...!

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ама как точно...!":

    За Алф, иначе се извинявам...!!!!
  • 47 ОРОЗ

    13 2 Отговор
    Отдавна съм задраскал БГ курортите. Не може с една студена кифла и чаша загорело мляко да даваш закуска при All inclusive.Повече от 10 г. не съм посещавал нашето черноморие. Тук не става въпрос за патриотизъм.
  • 48 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Значи логиката и оправданието е "щом другите са свине, ще съм свиня и аз"
  • 49 Капитана

    9 2 Отговор
    Ол-инклузив във турските курорти е във пъти по качествен и по добър в сравнение с този вид услуга в България.Храната е качественна,чистота на високо ниво,обслужването като цяло.Цените на този вид услуги в Турция са приемливи и доста по добри съпоставени със нашите спрямо цена,качество,отношение.В България всичко се върти на базата на просташка пресметливост,как туристът да бъде прецакан с ниско качествена храна,лошо обслужване,мръсни помещения,персонал който незнае как да си върши работата и т.н. да не изброявам.
  • 50 Баба

    6 0 Отговор
    Само щв дам 2 факта, като коментар на новината - миналия м.юни синът ми плати за почивка в Мармарис малко над € 600 включващо самолетен билет Берлин - Мармарис и обратно, трансфери от и до летището, 14 нощувки All inclusive в 5 звездвен хотел, ползване на басейни, плаж и т.н .
    А аз заведах 4 годишния ми внук в края на август на хотел в Банкя и платих над 400 лв. за 4 нощувки със нещо като закуска и ползване на външен басейн.
  • 51 Ясно...!

    2 4 Отговор
    Разбрахме, че някой си пада по долината на обрязаните, не могат да се оборят...!!! Като цъфне оня ми ,, куррорт,,...! Казаха ми, че било много хубаво на Кушадасъ, ама нямам пашапорт, иначе бих отишла....!!!!
  • 52 Митю

    4 0 Отговор
    Аз съм Българин, средно статистически и си позвявам в годината по-един път да ходя в Турция (Дидим) и на Златните Пясъци. Мога да Ви споделя, че в сравнение с Турските курорти ние сме малки, смешни, далечни сирачета от което ми става много болно и тъжно. Помня времената когато в България имаше летни курорти, а не като сега бетон и мизерия. За съжаление тук идват само Румънци който се държат като цигани, бедни Украинци Чехи на помощи. Е, каквито клентите такива и услугите.
  • 53 Митю

    2 1 Отговор
    Аз съм Българин, средно статистически и си позвявам в годината по-един път да ходя в Турция (Дидим) и на Златните Пясъци. Мога да Ви споделя, че в сравнение с Турските курорти ние сме малки, смешни, далечни сирачета от което ми става много болно и тъжно. Помня времената когато в България имаше летни курорти, а не като сега бетон и мизерия. За съжаление тук идват само Румънци който се държат като цигани, бедни Украинци Чехи на помощи. Е, каквито клентите такива и услугите.
  • 54 1234

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жхх ъх":

    е как да не е нормално, нормално е и зимата в австрия да ти е с 25%по евтина от банско например тая зима установих ,а за лифтовата инфра структура ,пффф ай спирам данса ядосвам
  • 55 Торашко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "свидетел":

    Жив да си брат,това е самата истина!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.