Last news in Fakti

9 Април, 2019 17:53 6 464 8

5 мита за здравословния начин на живот

  • храни-
  • полезни-
  • здравословно хранене-
  • митове-
  • здраве-
  • митове за здравето-
  • здравословен живот

Правилното хранене е неизменна част от здравословния начин на живот

5 мита за здравословния начин на живот - 1

Нездравословния начин на живот и липсата на физическа активност водят до редица здравословни проблеми и увеличават риска от развитие на множество опасни заболявания. Но дали здравословният начин на живот, за който слушаме постоянно от всевъзможни източници може да намали тези рискове и да подобри нашето здраве?

В наши дни здравословният начин на живот се е превърнал в модерна тенденция, а за някои дори в религия. Именно това залитане е причина за появата за множество митове, които в един момент се оказват дори опасни.

Съществуват схващания за здравословното хранене и режими, които приемаме за чиста монета, а всъщност в тях няма и капка истина.

Вижте 5 мита за здравословния начин на живот, които е добре да запомним:

1. Цветът на сьомгата
Всъщност дивите породи сьомга имат именно по-светъл цвят на месото. Затова не се притеснявайте, ако видите сьомга с белезникав цвят, няма нищо плашещо или притеснително в това.

5 мита за здравословния начин на живот

2. Ортопедичните мебели
Винаги се е лансирало, че ортопедичните столове са по-добри за гърбовете ни. Това обаче невинаги е така. Някои проучвания доказват, че всъщност този тип столове могат да влошат здравето на вашия гръбнак.

3. Детокс
Става въпрос за модерните диети, фастинги и детокс със сокове и чайове. Някои проучвания доказват, че могат да доведат до проблеми с миклофлората, подуване, повръщане и стомашни проблеми.

5 мита за здравословния начин на живот

4. Микровълновите печки
Често се твърди, че микровълновите фурни са опасни за здравето. Доказано е обаче, че микровълните не влияят негативно на микро и макро нутриентите на храната.

5. Обелките
Според диетолози повечето плодове и зеленчуци не трябва да се белят. В това число влизат и краставиците например. В обелките има фибри, витамини и минерали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънчицето на сайта...!!!

    20 2 Отговор
    Здравословен начин на живот в новото време, почти е невъзможно..!!! Някой ще ме обори, но аз няма да изреждам причините...!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ььььььь

    18 2 Отговор
    Най-здравословно е вечер шише мастика или домашна ракийка( ама я цокнах вече та немам) сьс зелена салатка...Без друго ядене. И после яко фитнес с булката -около час... И така всяка вечер-какви диети ,какви йоги какви пет лева бе баце....?
  • 3 Алфа Ромео

    17 1 Отговор
    Ако ти е писал господ да се споминеш по-рано и да се скъсаш трева и киноа да ядеш и във фитнеса да спиш пак няма да стане работата....
  • 4 Досадата на сайта...!!

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Слънчицето на сайта...!!!":

    Пии си хапчетата досаден идиот !!!
  • 5 Госта

    11 1 Отговор
    Аз работя от 9 до 20 ч 6 дни в седмицата и се прибирам в 21. Кви тренировки,кви сьомги,кви детокси и ортопедични мебели с тая заплата. Абе кви 5 лв. Вие нормални ли сте.

    Коментиран от #6

  • 6 Зарко 13

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госта":

    Спри да го работиш това щото от него полза има само шефа ти
  • 7 Supermag

    0 0 Отговор
    Напълно вярно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.