19 Април, 2019 00:30, обновена 27 Юни, 2022 16:18 13 399 54

Кама Сутра - повече от секс наръчник

  • кама сутра-
  • секс наръчник-
  • ватсаяна маланага

Индийският мъдрец Ватсаяна Маланага е прозрял, че женската сексуалност не е нещо, което може да бъде приемано като даденост

Кама Сутра - повече от секс наръчник - 1
Снимка: Shutterstock

За някои Кама Сутра е наръчник за сексуални пози, но той е много повече. Текстовете на индийския мъдрец Ватсаяна Маланага учат индийската жена как да бъде привлекателна и да си намери мъж, как да се държи в брака или при развод, как да поднови угаснало влечение.

Как да избираме партньор

Въпреки че Ватсаяна Маланага е живял преди столетия, той е прозрял, че женската сексуалност не е нещо, което може да бъде приемано като даденост или да бъде неглижирано, пише bulnews.com. Затова наставлява мъжете в Кама Сутра: „Поставете своето удоволствие на второ място след нейното”. Мъдрецът обръща внимание и на това, че не бива нито мъжа, нито жената да се опитват да доминират в отношенията. И докато ние хората от Запада се спираме на партньор най-често заради химията помежду ни, Ватсаяна съветва това да става поради сходство в темперамента, чувствителността, физическите данни и увлечението по конкретни сексуални пози. А за да се запази пламъкът жив: „Всеки трябва да отвръща на жестовете на любимия си със същата готовност, щедрост и любов”. Оказва се, че дори споровете между влюбените не са нещо лошо: „Караниците на любовниците не са нищо друго, освен възраждане на любовта”, пише в Кама Сутра.

Съвършената жена, съвършеният мъж

В трактата за любовта се обяснява, че най-важното качество, което трябва да притежава чувствената жена, за да е привлекателна за мъжете, е самоуважението. Съвършената жена е описана така: „Когато изпълнява задълженията си, тя е като добре обучена прислужница, мъдра като царски съветник, изглежда като богинята на изобилието Лакшми, разсъдлива е, в обичта е като майка, а в леглото – като проститутка”. Авторът съветва жените, когато си избират съпруг, да внимават дали той има дар слово и добър външен вид, дали е енергичен и умен, храбър и здрав, дали почита родителите си, дали има сексуални сили, дали уважава жените, дали се грижи за дома и семейството си.

Позата има значение

64-те сексуални пози в Кама Сутра не са толкова нестандартни, но имат атрактивни имена. „Издигаща” ще направите като легнете по гръб с вдигнати право нагоре крака, а мъжът ви е седнал и прониква във вас. „Разцепване на бамбука” е, когато жената коленичи пред седналия мъж и след това поставя единия крак на рамото му, а другия опъва настрани, докато мъжът прониква в нея. При „поза на натиска” жената лежи по гръб със свити към гърдите си крака, а той, седнал, я държи за коленните сгъвки и прониква в нея. "Лотос" е, когато жената лежи по гръб, а краката ѝ са вдигнати и кръстосани.

Мъж-бик и жена-кобила

Странно или не, но мъжете и жените са разделени в категории според продължителността на акта. Има бавни, средни и бързи мъже и жени. Връзките са равностойни и неравностойни и според това дали партньорите имат слаби, средно силни или бурни чувства. Тези с бурни чувства са изпълнени със сексуално желание, другите са с променливо или слабо. Ватсаяна класифицира мъжете и според размера на техния лингам (пенис): мъж-заек, мъж-бик, мъж-кон. А жените според дълбочината на тяхната йони (вагина): кошута, кобила и слоница. Равностойните сексуални връзки са между: заек и кошута, бик и кобила, кон и слоница и неравностойните между: заек и кобила, заек и слоница, бик и кошута, бик и слоница, кон и кошута, кон и кобила. Затова препоръчителните пози на жената-кошута трябва да са такива, че широко да разтварят нейната йони, докато жената-слоница трябва да заема поза, в която да свие своята вагина, по-широка по рождение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    23 0 Отговор
    Казано е: "Библията ни учи да обичаме ближния, а Кама Сутра ни учи как точно да го обичаме !"
  • 2 Yamaha M1

    17 2 Отговор
    Вени напиши нещо за squirting,на мода е!
  • 3 Въпрос

    14 1 Отговор
    Какво прави муцката на снимката , защото пичът е легнал по корем?!!!!
  • 4 Отговор

    15 2 Отговор
    Опитват поза 69 , ама са прекалили с пиенето!!!
  • 5 Мосак фонсека

    5 1 Отговор
    Пено ,женинити толупи дет та шмулят ф стая тип ”15 лева на легло” ,праят ли ги тес нища ма?
  • 6 oven

    8 3 Отговор
    Вени ти коя поза от кама сутра обичаш,готов съм с теб да ги пробваме всичките...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Този

    5 0 Отговор
    До коментар 8 от,, Лора,,.Всичко може Лора,Само дано се намери некой младок мераклия да ти напълни дъртата слива.

    Коментиран от #10

  • 10 Имаше...!

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Този":

    Ама едни, ми ги краднаха, жени с леко поведение и един обратен..! Жи търсим по убави и по умни и не само да обичат ближния а всички хора..! Мразя лицемерието...!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Добро утро и довиждане":

    Духам редовно на Синан и Онур.

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Рошко

    5 1 Отговор
    Чел съм кама сутра като бях на 13
  • 16 Лорчето

    4 2 Отговор
    И тази сутрин ме боли главата !

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хуйдо Курдов

    7 2 Отговор
    Вени, и сега като сме неравностойната комбинация бик и кошута, ще трябва много широко да си разтваряш йонито.
  • 19 Деси

    7 2 Отговор
    Лоши времена настанаха. Мъжете които искат да се отдават на Кама Сутра са с ограничени финансови възможности. Другите пък се смятат за велики и гледат да се наядат, да се напият, и после някой да ги облекчи. Редките изключения които са добре финансово и са в добра форма вече са заети. И какво остава накрая - мастурбация бате.

    Коментиран от #20

  • 20 Луд

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Деси":

    Че какво общо имат финансовите възможности.Внимателно прочетох статията и не видях да ги сравнява финансово.Щом търсиш богат значи не ти стигат парите ,което означава ,че ще хванеш някой с който няма да сте в една категория.Нали четеш ,човека не е луд като мен ,а цял свят го признава за гений.Значи този който търсиш няма да е подходящ за теб.Значи мастурбация ,бате.АМАН ОТ ЗЛАТОТЪРСАЧКИ.За секс се говори,за уважение ,за физически характеристики, а Десито за пари.Инъче тръгнали да ми приказват какви били българските мъже,ами каквито са и българските жени.ЗАтова САМИЧКА.

    Коментиран от #25

  • 21 007

    0 0 Отговор
    #1, Библията казва; обичaй ближния си. Кaма Сyтра казва; ближи ближния си ;)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    И аз редовно особено сутрин защото съм гладно
  • 25 Деси

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Луд":

    Грешиш приятелю, имам пари но не обичам да ги харча, с други думи предпочитам да харча чуждите пари. По добре да не навлизаме в темата за физическите характеристики, защото там ситуацията е трагична - броят на обратните и импотентните мъже стремително нараства.

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Госта

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Деси":

    Броят на жените с претенции до небето,но без покритие като теб,стремително нараства,но това не е проблем на мъжете :)

    Коментиран от #27

  • 27 Деси

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Госта":

    Същото може да се каже за нарастването на броя на тюфлеците без пари, но това не е проблем на жените :)
  • 28 Блек сабат..?!

    2 2 Отговор
    В статията много ми хареса една фраза, която ще перефразирам,, Жената, освен че изпълнява сексуалните си задължения, се грижи за дома и семейството си,,...! Напоследък доста често чувам,, че жените били златотърсачи, което е вярно, но и мъжете не отстъпват на тази дума златотърсач...!!!!
  • 29 И аз

    3 2 Отговор
    Пробвах кама сутра но не ми се отразява добре защото след анална инвазия зверски ми се присира и мощно разтоварвам самосвала а после трябва да пускам 3 перални. И тази поза лотос е вятър и мъгла понеже като седна на члена на моя човек ми притиска т.......е и защото му е голям и дебел ми опира в диафрагмата и не мога да дишам. Освен това той е много страстен и като се разпали ме скубе по гърба и раменете но в същото време не ми дава да се обръсна.
  • 30 Малена

    3 2 Отговор
    Браво Деси, мъжете пишат простотии защото какво друго да кажат, нито пари, нито образование, нито прилична работа, нито имат поведението на мъж. Остава им да си говорят, то е безплатно и пишка не ти трябва, а само език.

    Коментиран от #32

  • 31 Луд

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Деси":

    Как се нарича жена която обича да харчи чуждите пари?

    Коментиран от #33

  • 32 Деси

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Малена":

    Напълно съм съгласна, мъже са само на чатовете и пред телевизора, търсят някоя която да се грижи за децата, да чисти къщата, да готви, да ги пере, да им сервира ракия със салата, бира докато върви мача, през нощта да надмине героините от порно филмите, сутринта да отиде да работи за да носи пари, следобед да напазарува и като се прибере кръгът се затваря. А те, те, ами те са пичове и трябва да им благодарим че са ни удостоили с височайшето си внимание.
  • 33 Деси

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Луд":

    Нарича се дама. А как се нарича мъж без пари?

    Коментиран от #34

  • 34 Луд

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Деси":

    Хахахаха.Мухахахахахха.Мерси това с дамата изкърти.А мъж без пари е баща ти най -вероятно щом казваш ,че работиш на длъжност ДАМА и да си стойш САМИЧКА без съпруг или сериозен приятел,поне това са твойте твърдения.

    Коментиран от #37, #50

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Начи..?!

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Лорчето":

    Който се смее на чужди страдания, въпреки своите комунистически Ками сутри и заплахи, страданията му да бъдат в пъти повече...!!Не се занимавай с мен, имате си играчки...!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Извратеняка

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Лорчето":

    Ако пробваш анален със сигурност. Тогава толкова ще те боли г...а че изобщо няма да се сетиш за главата.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мачкай Деси...!

    1 2 Отговор
    Аз те поддържам на този етап...!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Деси

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мачкай Деси...!":

    Не ми се бъркай ,откачалка..

    Коментиран от #46

  • 45 Луд

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Деси":

    Жена ,каква да е.Добре съгласих се с теб. Това е правилния начин.Продължавай да бъдеш ДАМА ,а не съпруга.
  • 46 Добре тогава...!

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Деси":

    Откачалке,, заслужаваш си го...!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Защото

    2 0 Отговор
    И аз не обиждам първа и затова се учудих, тогава е ромката...!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Деси

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Луд":

    Май въпросът “Как се нарича мъж без пари?” се оказа с повишена трудност.

    Коментиран от #52

  • 51 Лорчето

    1 3 Отговор
    Деси ,май и тебе не те слуша главата ....?!
  • 52 ЛудЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Деси":

    Ами помогни ми де.

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Малеее

    0 0 Отговор
    Ако питате мен Вени е кобила, но и трябва магаре!