14 Април, 2019 12:26 11 195 17

Ивайло Караньотов направи нещо невероятно с риск за живота си

  • ивайло караньотов-
  • аня пенчева-
  • непал

Съпругът на актрисата Аня Пенчева е в Непал

Ивайло Караньотов направи истински подвиг, заради който обаче рискува сериозно живота си. Съпругът на актрисата Аня Пенчева е в Непал, където смело покорява високи върхове, докато близките му треперят от ужас пред гледката.

Ивайло Караньотов винаги е споделял, че планината му дава особено усещане за свобода, а също и за любов, пише show.blitz.bg. „По начало вярвам в Бога, но сега мисля, че си поговорих с него”, сподели той при едно от скорошните си изкачвания и накара виртуалните си приятели и познати в социалните мрежи буквално да настръхнат – и от възторг, и от ужас едновременно.

„Калапатар, 5643 м. Нечовешка гледка. Извадих късмет с времето!”, информира Караньотов след поредното си успешно изкачване. А на въпрос дали може да диша нормално, отвръща смразяващо така:

„Над 5000 м кислорода е 50%. Само свалят трупове с хеликоптерите. Много смърт”.

За да разсее малко напрежението пък, в типичния си закачлив стил неговият приятел Иво Танев му пише „Защо не взе едни гащи с перка, ами се мъчиш?! :) Нищо. Ти си машина и ще се справиш, нечовеко!!!”.

В Непал Ивайло Караньотов е от няколко дни. Преди да покори Калапатар пък, е направил същото и с Нагардзанг, за който също сам се похвали: „Нагардзанг, 5140 м и въздух наполовина. Денивелация 1000”.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Планинар

    24 2 Отговор
    Ели Стоянова (автор на редовете по-горе), явно е, че планините не са Вашето амплоа:

    Планините не се покоряват, а се изкачват!!!
  • 2 Лулу

    19 2 Отговор
    Нечовешко е да се правиш на герой, искайки да говориш с Бог по този начин...!!! Изборър е твой Караньотов, дори че си спортист, но възрастен...!
  • 3 Госあ

    12 3 Отговор
    На такива туристи трябва да им забранят достъпа до планината. Само алпинисти или скиори/сноубордисти. Да,в Непал има хубави 5-6 хилядници за алпийски изкачвания или спускания.
  • 4 дедо

    21 0 Отговор
    Не можах да разбера заглавието ама и него май си го е писал Караньотов
  • 5 От Непал

    31 1 Отговор
    Калапатар е част от програмата по пътя към базовия лагер под Еверест. Не е връх, а възвишение, от което се открива една идея по-добра гледка към върховете. 5550 м е и ежедневно се изкачва от десетки хора без да се изисква особена подготовка. Това за труповете е адски пресилено, има случаи на кислородна недостатъчност, един на десет двайсет да речем, които се свалят по най-бързия начин надолу. Написано така звучи смешно.....
  • 6 nedovolen

    19 2 Отговор
    Направо не мога да повярвам , колко е “невероятно“ ! :-) Това не е ли платена реклама ? Като статиите за “мис“-ките по палмовите острови , на които все повече българи са ходили , без да е отразено по медиите .
  • 7 шефа

    6 2 Отговор
    Той да стои там а аз да отида при Аня и да и покажа керестето и да я облъскам едно хубаво.
  • 8 Телец

    12 3 Отговор
    Всеки може да се изкачи, а не да превзема, превземат се чужди жени Иво, а планините се изкачват. Имал си финанси, позволил си си го, но за хвалене не виждам място. Пиар ли си правиш или да впечатлиш Съпругата си, която разочарова години на ред, и да ме изтрият ти си едно нищо, 3 велики жени в животът ти, и едно малко незначително човече. Почивай си,и без повече да се правиш на нещо, защото си нощо.
  • 9 Йозеф

    13 1 Отговор
    Да му се връчи орден "Стара планина" още на летище София при завръщането му.
  • 10 Пешо

    18 2 Отговор
    Поредния смешник - комплексар. Изкачил се на ниското и започнали да му се привиждат трупове и въртолети.
  • 11 Ганчо Жоржев

    5 0 Отговор
    Да не е написал любимата си трибуквена дума на някой високопланински камък? Никак не ме интересува този дърт простак! Такива като него "бизнесмени" , нас лопата да ги ринеш! Изложат се, след това подвизи! Дрън-дрън!
  • 12 Дърт джендър

    6 2 Отговор
    Си играе със Смъртта .
  • 13 Маленакис

    7 3 Отговор
    Оставете го, ниските мъже си имат комплекси, този смени жени и не намери ни една да му остане вярна, реши да се бори с планините, да си прави снимки, но и планините не са за него, но нека си мисли, че го взимат на сериозно, то се видя резила му в годините...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    1 0 Отговор
    До шефа: Аня отодавна е музеен експонат
  • 16 Reptile

    1 0 Отговор
    Ами то на малко по-ниско си има постоянно живеещи хора, аре не се надценявай сега, да се правиш на алпинист. Извадил бил късмет с времето, все едно е качвал межу 7 - 8000 м под Еверест. Смешко!
  • 17 Konsa

    0 0 Отговор
    На 4500 съм си правил кросче в чилийските Анди,един километър. С мене имаше хора над 50.Тоя морук 100% е на кислородна бутилка горе.Хвалипръцко комплексиран.То сега стана модерно планината да ви дава усещане за простор и Бог.