Last news in Fakti

10 Май, 2019 00:30 11 025 32

6 причини защо блондинките са за предпочитане пред брюнетките

  • блондинки-
  • брюнетки-
  • предпочитат-
  • флирт

Те събуждат желанието у мъжете да бъдат закрилници

6 причини защо блондинките са за предпочитане пред брюнетките - 1
Снимка: БГНЕС

От Мерилин Монро до Скарлет Йохансон – пределно ясно е, че по-голямата част от мъжете предпочитат блондинки. Но защо е така? Оказва се, че причините са най-различни, но се делят главно на две категории – генетични или пък наложени от поп културата. Ето някои от причините:

1. Младежкото излъчване

Русите коси подмладяват, а около лицето на една девойка създават ангелски ореол. В кръвта на повечето мъже е заложено желанието да закрилят половинката си и затова една жена с миловидно лице и руса коса веднага събужда в тях нежност и намерението да я предпазят от всичко лошо, пише dama.bg. Освен това с възрастта косата обикновено потъмнява и светлите коси са признак за младост и следователно – за плодовитост.

2. Нежната бяла кожа

Обикновено русите коси вървят в комплект със светла кожа, която също може да подмлади външния вид на жената. Освен това върху бялата кожа по-лесно си личат здравословните проблеми, които жената има – така с един поглед мъжът може да установи дали потенциалната му половинка е здрава. Ако тя има бяла и чиста кожа, това я прави много по-желана. Всичко това, разбира се, се случва на подсъзнателно ниво. А и нека отново се върнем на желанието на мъжете да бъдат закрилници – русата коса в съчетание с белоснежната кожа създава представата за нежно създание, което трябва да бъде обгрижвано и закриляно, като трябва да се има предвид, че не е задължително това да има нещо общо с реалния характер на русата жена.

3. Те са по-женствени

Според изследванията блондинките обикновено имат малко по-високи нива на естрогена в сравнение с брюнетките и по-ниски нива на тестостерона. Тази особеност обикновена е съчетана с фини черти на лицето, малък нос, малка челюст, нежни рамене, по-малко окосмяване и дори до по-невинно детско поведение и игривост. Всички тези особености правят блондинките по-привлекателни за мъжете, дори и те да не го съзнават.

4. Те обичат флирта и забавленията

Според едно проучване 63% от мъжете смятат, че блондинките са много по-достъпни от брюнетките – с тях се общува по-лесно, те са забавни, приветливи и не приемат нещата толкова сериозно, колкото техните тъмнокоси приятелки. Според стереотипите блондинките просто обичат да се забавляват повече.

5. Блондинките имат страхотна коса

Блондинките имат повече на брой косми в косата си, но обикновено косата им е по-тънка и по-нежна. Това изисква повече отдаденост при поддържането на прическата. А по-старателните грижи водят до прекрасна коса, която ти идва да докоснеш.

6. Заради киното и медиите

Камерата обича блондинките и те са по-фотогенични, затова можем да видим толкова много блондинки сред известните дами, а когато всички ти казват, че „Мъжете предпочитат блондинки“ и „Блондинките се забавляват повече“ започваш наистина да го вярваш.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    24 8 Отговор
    Русо гладно нема ,все ми е тая умна или руса ,за предпочитане оригинално червенокоса ,само привличане да има

    Коментиран от #13

  • 2 Кърт Кобейн

    47 19 Отговор
    Основната причина, е че са по тъпи! Съвременният дебил, дето не може да си напише името без грешка не се нуждае от жена по интелигентна от 6 месечен дог!

    Коментиран от #7

  • 3 аз пък

    17 24 Отговор
    си мисля че най красивите жени са в испания , италия и латинска америка .
  • 4 Дедо МъдрЮ

    63 0 Отговор
    Истинският мъж, на въпроса блондинки или брюнетки отговаря с - Да!
  • 5 Виолетко

    32 3 Отговор
    Лежете на тези лаври, че русите са най красиви, от всички естестествени цветове има грозни и прости жени за капак...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Даньо

    17 11 Отговор
    всъшност има и още една много сериозна причина и тя е че блондинките са по-умни . Да правилно чухте въпреки вицовете блондинките са по-умни. И това е сравнително лесно за разбиране. Щом всички мъже харесват повече блондинки то значи че конкуренцията при блондинките е по-голяма , а бе дет са вика ужениш ли се за блондинка си победил в мъжката надпревара... Но това по което блондинките и изобщо жените избират мъжете е способмоста да отгледат успешно поколение , за това най-важно сега и преди 20 века винаги е било интелкта. Тоест блондинките при по голям избор могат да изберат по умните мъже... И така децата на блондинките са по-умни а момиченцата стават умни блондинки ... естествен подбор. И като говоря по-умни става дума за 2-3 пункта IQ , но все пак измеримо.... Имаше изследване преди няколко години. Еволюционна биология! А вицовете за блондинки ли!? Ами те са измислени от брюнетките който завиждат и от мъжете на брюнетки. Не искам да обидя никого, а интелекта не е гаранция за успех или щастлив живот ... Даже за щастливия живот някак пречи, ама друга тема. Аз лично си задавам друг въпрос в Скандинавските страни където блондинките са банално мнозинство и няма как да са такъв фетиш , то там по-умни брюнетките ли са?
  • 12 Кака Гинка

    20 7 Отговор
    След като авторката е блондинка,какво искате - да хвали брюнетките ли?!

    Коментиран от #15

  • 13 80% от населението

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Мдаа, червенокосите бият всичко ама в държавата на чалгата и шкембе чорбата си е ясно, защо има статии за блондинки - тука тва се арчи, също като БМВтата!
  • 14 Митко Палаузов

    15 4 Отговор
    На истинските блондинки не им личи че са космати. Вени обаче отдавна е разбрала най важното. Най харесваните жени са тези които умират за анален секс и молят партньора да ги ощастливи отзад

    Коментиран от #16, #30

  • 15 Митко Палаузов

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Кака Гинка":

    Отдолу не е никаква блондинка, а там се гледа
  • 16 Митко Палавеев

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Митко Палаузов":

    Адаш, много си прав, русо дупенце непочистено но със светлоруси косъмчета е сладичко и нежно, идва ти да го атакуваш с езиче, докато черно-рунтав анал ме отблъсква
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мерилин

    8 3 Отговор
    Не бъркайте блондинките с изрусените. Най-хубавите жени са в Скандинавия и особено в Шотландия.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Рукавишников

    8 2 Отговор
    Русото дразни, но черното празни!
  • 20 Асд

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мерилин":

    Братчед, ти вярваш ли си? Там са от коркозъбел нагоре, поживял съм там. За мен най-красивите са славянките.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Асд":

    И аз съм за славянките,обаче един познат моряк,който доста беше пообиколил света ми каза че най красивите жени били в Коста Рика?!?!?

    Коментиран от #31

  • 22 акъл на блондинка

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мерилин":

    Мерилин Монро ли си, Мерилин Менсън ли си? Шотландия не е скандинавска държава.
  • 23 Лора

    4 1 Отговор
    Аз винаги първо се заглеждам в модела, ако случи истински мъж на такава жена, никога не би и отказал...! Второ, пак бяла жена, като. мляко с черен пубис, това е най доброто за вас мили мъже...!!! Дано не си пропилявате живота с некачествен материал...!!!!!
  • 24 Цар Вул

    2 1 Отговор
    Моята майка/лека и пръст/ казваше:Като им вдигнеш роклите всички жени са еднакви!Според мен:НЯМА ЧЕРНА !НЯМА РУСА!ВСЯКА ЖЕНА СЕ ДРУСА!Една по малко ,друга повече но няма жена умряла с един чифт мъде!!!
  • 25 Радо

    8 1 Отговор
    Аз харесвам само брюнетки, горещи и страстни жени са за мен брюнетките, за разлика от блондите, които са хладни и студени, няма тръпка в тях, за разлика от брюнетките.

    Коментиран от #26

  • 26 ЗайоБайо

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Радо":

    Подкрепям!
  • 27 Шванца

    3 2 Отговор
    А защо блондинките харесват само едно-черното?? Даже патладжаненото??
  • 28 Ивa Никoлова

    2 1 Отговор
    Мoят Heдялкo ми изнeвeрява с Б.Б. Търся си нoво га*жe...
  • 29 Може ли да кажа за мъжете..

    7 0 Отговор
    Аз пък харесвам, красиви, леко мургави, умни мъже...!
  • 30 Ти така си мислиш

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Митко Палаузов":

    Че не им личи...! Това е все едно мъж с малък атрибут и да му кажеш, не ти личи...! С дърти маймунски ромки се евете, като си прикрива ГРОЗОТАТА да им се радвате вие обратните младежи...!!
  • 31 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Тая работа кои жени са най-хубави е въпрос на вкус, а дори вкуса се промена, защото българина казва каквото на очите това на сърцето. Аз пук съм чувал от моряк който е чувал от свой колега индиец че каквото е виждал в Бургас на главната никъде го няма по света...
  • 32 Бургазлия гларус

    3 0 Отговор
    Блондинките, особено от северните страни са гадни, изпият три четири бири и почват да се оригват и пърдят. Една брюнетка от по южните страни никога няма да направи такова нещо, колкото и да е пила