12 Май, 2019 20:05 8 421 13

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)

  • странни следи-
  • йети-
  • снежен човек-
  • хималаи-
  • индийска армия-
  • твърдения

Група военни попаднала на странни следи в снега по време на планинска експедиция 

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

"Открити са следите на Йети!" Това обявиха тази седмица от индийската армия в Twitter, предизвиквайки лавина от подигравки от потребителите на социалната мрежа.

Митичното създание, известно още и като Ужасния снежен човек и Голямата стъпка, се предполага, че е огромно маймуноподобно създание, обитаващо Хималаите.

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock

Хората от векове търсят Йети, но досега никой не е успял да представи правдоподобни доказателства за съществуването му. Ето защо потребителите в социалните мрежи бяха хванати неподготвени, когато индийската армия обяви, че е открила следи, доказващи, че митичното създание наистина обитава Хималаите.

В официалния профил в Twitter на Допълнителната генерална дирекция за обществена информация на индийската армия бяха качени 3 снимки, на които се виждат странни отпечатъци в снега.

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)

Текстът към кадрите гласи: „За първи път екип от индийската армия е забелязал мистериозни следи от митичния звяр Йети по време на катерачна експедиция.“

В галерията е качена и обща снимка на участниците в експедицията.

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)

Според съобщението на армията, отпечатъците са били с големина 81 см на 38 см и са били забелязани миналия месец близо до базов лагер Макалу, който се намира в изолиран планински район между Непал и Тибет.

Индийската армия откри следи от Йети (СНИМКИ)
Снимки: shutterstock

В публикацията се казва още, че "в миналото, този неуловим снежен човек е бил забелязван само в Националния парк Макалу-Барун .“

Публикацията предизвика истински фурор сред потребителите на Twitter. Някои искрено се посмяха и засипаха с подигравки военните, други се усъмниха в достоверността на публикацията, а трети отправиха остри критики към армия, задето си позволява да разпространява теория, развенчана от науката.

Въпреки бурната реакция, която постът предизвика тази седмица в цяла Индия, армията така и не предостави допълнителни доказателства, които да защитят откритието.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ бе

    22 21 Отговор
    НЕ Е ЕТИ ПРЕЗИДЕНТШАТА Е !

    Коментиран от #4, #11

  • 2 една малка стъпка за Йети, един голям...

    24 4 Отговор
    Еее щом индийската армия го казва ние, кои сме да спорим ! Очаква се потвърждение и от американската армия и после филм съвместна продукция Боливуд-Холивуд !
  • 3 Batushka

    15 2 Отговор
    Ееееее ни съ хубави тез работи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един беден

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Гербомъчев":

    Абсолютно сте прав, само в последното не сте прав. Роско не се ожени, той се ОМЪЖИ.

    Коментиран от #9

  • 6 Иеа

    9 0 Отговор
    Кой номер обувки носи?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аз вярвам че Йети съществува

    10 6 Отговор
    Не пожелавам на никой да попада в такава ситуация да се срещне с Йети. Защото Йети е много опасно чудовище. Значи слушал съм много ужасяващи истории на военни от канали които ни предоставят такива истории. Някой военни пичове са били обикаляли снежните планини и един от тях липсва като се огледали. После те чуват викове на колегата си военен и после са видели разфасовани я му труп после чули вика Йетии така са избягали към базата си. Ужасна история. Не пожелавам никой да се среща и изправя очи в очи срещу Йети и то сам. Стойте доста близо движете се супер близо по между си. Йети дебне някой да е малко отдалечен от групата си и те отвлича и те яде. Трябва да сте сбити помежду си за да не може Йети да ви атакува и грабне и изяде. Това се отнася ако е само едно Йети. Ако са две три йетита ужас вие сте мъртви.

    Коментиран от #10

  • 9 Цеко сифоня

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "един беден":

    Грешиш, Деси се ОЖЕНИ .
  • 10 Клюкар

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Аз вярвам че Йети съществува":

    Как си??? Всичко наред ли е???
  • 11 Боко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "НЕ бе":

    По-скоро кака Корни ..
  • 12 Давид

    16 0 Отговор
    Не оспорвам Йети . Но в случая това е Пеевски .
  • 13 Узуновата герма

    5 1 Отговор
    Прилича ми на съсетката, само че тя е по ниска и по стара дори от Йетито и флюбена като младо девойче...! Бравос, да и имам мераците..!