Last news in Fakti

16 Май, 2019 00:30 21 144 27

Защо изневеряват щастливо обвързаните?

  • секс-
  • изневяра-
  • обвързан

Изневярата може да се случи на всеки

Защо изневеряват щастливо обвързаните? - 1
Снимка: Shutterstock

Когато хората разберат, че някой изневерява, веднага решават, че нещо не е наред във връзката му, че вероятно този човек не обича партньора си. Много често това е причината, но истината е, че изневярата се случва и в щастливите двойки, колкото и нелогично да звучи. Все пак, щом си в щастлива и здрава връзка, значи обичаш този човек. А как можеш да изневериш на някого, когото обичаш? Отговор на този въпрос дават няколко експерти по връзките. Ето какви според тях са причините изневярата да се случва и в щастливите връзки:

1. Опитват се да открият нещо изгубено

Понякога изневеряващият не се опитва да се откъсне от връзката, но се опитва да открие нещо изгубено за себе си – може да е свободата си, може да е някаква страст, може да търси начин да разбере себе си по-добре, пише dama.bg. Обикновено такива изневери се случват, когато изневеряващият не може да говори открито с партньора си за тази липса и се опитва да я запълни извън връзката.

2. В природата ни е

Изневерите се случват във всяка култура, дори в онези, които жестоко наказват изневярата. Причината за това може да се крие в биологията ни. Жените се привързват по-силно и търсят дълготрайна връзка, но мъжете са по-склонни към изневяра, защото тяхната природа ги подтиква да имат повече жени и от там – повече деца и по-голям шанс да предадат своето ДНК на бъдещите поколения. Преди пък жените са изневерявали, за да се подсигурят – ако съпругът умре или я изостави, жената има втори мъж, който да я защити. Днес, разбира се, такива причини са логически неоснователни, но все пак изневярата е пуснала корени в ДНК-то ни.

3. Понякога просто се случва

Всеки понякога е изправен пред изкушения. Симпатичният касиер, който флиртува така безсрамно. Милият колега, който наистина се интересува от това, което казвате. Нормално е да се ласкаете от такова внимание. Понякога обстоятелствата така се нареждат, че изкушението става по-силно от нас.

Разбира се, нито една от тези причини не е основателно извинение за изневярата. Тя е преди всичко избор. Но изневярата може да се случи на всеки. Начинът да избегнете изневяра (или поне да избегнете развитието на цяла афера) е комуникацията. Говорете за притесненията си, за фантазиите си и създайте атмосфера на доверие. Иначе тайните ще стават все повече, лъжите ще бъдат все по-дълбоки и постепенно ще подкопаете щастието си. Всички се изправяме пред изкушения, но важното е как ще реагираме на тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето

    16 11 Отговор
    На мен никой не ми изневерява ,само ми използват ника и ме боли главата ...!!!

    Коментиран от #12, #23

  • 2 Наивен

    34 12 Отговор
    Изневярата е Нещо като слабата инфлация в икономиката - влияе положително на развитието!
  • 3 Дедо МъдрЮ

    36 7 Отговор
    Докато се опитвате да превърнете жена в любовница тя успешно, ще ви превърне в съпруг !......и запомнете "Изневяра има само в официалния брак, останало е кастинг!"
  • 4 Мосак фонсека

    8 4 Отговор
    Пено ,на вибратуря муи се тая .
  • 5 Каръка

    26 4 Отговор
    Аз никога не съм изневерявал и няма да изневеря, защото нямам жена.
  • 6 Mорук

    21 3 Отговор
    Ами сигурно от прекалено много щастие скучен и монотонен секс
  • 7 Балуба

    26 11 Отговор
    Аз съм верен докато съм трезвен, но като подпийна не подбирам. Скоро бяхме на гости на едно семейство за уикенда, приятелката ми и домакина взеха че се напиха и задремаха по канапетата. Аз нося повече на пиене и натегнах домакинята, на сутринта беше малко неловка ситуацията но се размина.

    Коментиран от #8

  • 8 Есенин на троловете

    28 10 Отговор

    До коментар #7 от "Балуба":

    Много е вредно за здравето когато оправяш чужда жена. Вариантите са два. Или ще те набие мъжът и, или ще те набие онзи отгоре, а може и двете.... но знай че ОНЗИ ОТГОРЕ забавя, но не пропуска никога.Ако питаш мене, предпочети този отдолу):)

    Коментиран от #10

  • 9 Карай да върви

    9 6 Отговор
    Какво да се прави забраненото е най сладко .Няма лошо стига да се прави с малко акъл
  • 10 Балуба

    15 15 Отговор

    До коментар #8 от "Есенин на троловете":

    А ти откъде знаеш че “онзи отгоре” ще ме набие? Аз не съм го чувал да се заканва; може и да е на моя страна. Ти да не би да говориш с него че чак да те питат хората кое да предпочетат?
  • 11 Вуду бабичката

    9 4 Отговор
    Чудесна тема отново от автора...! Първо ми направи впечатление, ухажването...! Това не всеки мъж го умее..! То, поне за мен е едно красиво изживяване, може и без изневяра, това важи за нормалните жени...А една жена с леко поведение, тя цял живот прави това, Изневерява...!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лорчето от красивия град!!!!!!

    7 5 Отговор
    Аз ще съм щастливо обвързана и ще изневерявам..?! Няма причина да го правя...!. На тази тема може да се говори, надълго и нашироко...!!!! Аз най много мога да пиша и да говоря, въпреки че не съм го правила, мисля че не съм закъсняла...!

    Коментиран от #22, #26

  • 14 Всички описани причини....

    8 2 Отговор
    ...са просто оправдания за изневярата!
  • 15 Искам да свири на каваля

    4 7 Отговор
    Докато калашника фърга семе..........
  • 16 Алфа Ромео

    2 1 Отговор
    И на мен никой не ми изневерява щото съм без ремарке от години.
  • 17 Алфа Ромео

    10 1 Отговор
    Чудя се кое е по-малкото зло, да си сам или да имаш жена и още не мога да реша, така или иначе ако бях срещнал подходяща жена през годините вероятно щях да се обвържа.

    Коментиран от #18

  • 18 Порше

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Алфа Ромео":

    Ако избираш жените като колите, трудно ще намериш подходяща.

    Коментиран от #19

  • 19 Алфа Ромео

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Порше":

    Много остроумно, не съм ти виновен че не си запознат с марката за да разбереш че не е случайна конфекция, изпъкна като да не казвам кво.... Сега сигурно ша кажеш че и Порше караш, почти съм сигурен.
  • 20 бай Даньо

    12 1 Отговор
    към номер 2 има още. Някой жени не просто изневеряват а дори забременяват от други мъже докато са женени и това има добро обяснение от еволюционна гледна точка . Мъжете са по количеството ( пръскай семе на воля орачо! се казва песента) , а жените са по качеството ( разцветали яблони и круши) . НО за умната жена няма гаранция че нейния мъж е най-добрия избор за съчетание на гените и. И някой от тях страх и срам искат диверсификация докато са в брака. Интересното е че казват че семето на любовника има много по голям шанс отколкто на съпруга , по много причини да не задълбавам тая подробност. Даже жените устройват нещо като състезание за плувците правят секс със мъжа си и с любовника в периода за забременяване. По тоя начин усигуряват бъдеще на по виталното семе, който победи... Та в общества където нормата е две деца в семейство , третото дете има доста голяма вероятнист (към 25%) да е от любовник. Докато първото и второто са далеч по-вероятно от мъжа. Това пропелва ДНК на изнерата от страна на жените. При мъжете е ясно сей орачо... Не искам да звучи цинично което съм написал просто опознай природата а тя е такава и няма никаква драма.
  • 21 Мустафа

    3 1 Отговор
    Евала бай Даньо напълно си прав! Бая си начетен адмирации!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 _he_

    3 3 Отговор
    И статията, и всички въпроси около нея, и всички коментари под нея лежат на НЕразбиране на разликата между любовта и секса.
    Дето се казва: то го досърбяло, а он си мисли, че му се е до*бало, а иначе за любов и изневяра пише.
  • 25 Ганьо

    0 0 Отговор
    Пауни
  • 26 Милена

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лорчето от красивия град!!!!!!":

    Пожелавам ти да опиташ. Всеки е различен с нещо. Дано да попаднеш първо на човек с добър език ,при мен беше така. За другото като разбереш . Ще пишеш.

    Коментиран от #27

  • 27 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Милена":

    Изневерявах . Защото не обичаше френската любов. Но попадах 2-3 пъти все на такива. Разлика намерих. Само в интимните прически , и вкусът им. И вече реших сам да онанирал, при нужда.