17 Май, 2019 00:30 5 800 20

Плюсове и минуси на секса с бившия

  • секс-
  • бивш

Сексът с бившия партньор няма как да бъде просто секс

Плюсове и минуси на секса с бившия - 1
Снимка: Shutterstock

Темата за бившите партньори е доста болна, когато сте в нова връзка. Но когато сте прекратили любовни взаимоотношения с даден човек, но все още не сте намерили негов заместител, може да ви изкуши идеята да се върнете отново в леглото, в което сте били доскоро. Сексът с бившия определено не е за всеки. Но ако решите да поемете този риск, трябва да знаете какво може да спечелите и какво - да изгубите.

Минуси

Ако наскоро сте прекратили връзка, вероятно още имате силни чувства към доскорошния си партньор. Дори да го отричате, дори да не бива да е така. И в момент на отчаяние може лесно да се поддадете на желание и предложение, което всеки трезво мислещ би определил като неправилно. Когато чувствата са все още на преден план, а страстта не е отминала, има голяма вероятност сами да се вкарате в капана на отчаянието и да направите раздялата още по-сложна. Най-болезнени са надеждите, че не всичко е свършило, особено ако са едностранни. Сексът няма как магически да поправи прекъснатата връзка, защото в повечето случаи причина за раздялата е много по-сериозна от неуспеха в интимното общуване.

Ако е минало доста време, откакто не сте заедно, но в един прекрасен, слънчев ден пътищата ви отново се срещнат, има две опции - или да си припомните защо сте се разделили с този човек, или да съжалите за този развой на събитията.

Във всички случаи, сексът с бившия партньор няма как да бъде просто секс, защото където е горяло веднъж, може да пламне пак. Освен ако не сте напълно сигурни, че миналото си е минало, а сексът е само за забавление. Но ако вижданията и надеждите на двама ви не са еднакви, емоциите ви може сериозно да пострадат. Например, да ви зарежат за втори път, точно когато сте си мислили, че не всичко е загубено в тази връзка.

Плюсове

Когато сте във връзка, често идеализирате отношенията с половинката. А от перспективата на времето може да разберете, че всъщност не всичко е било толкова прекрасно, колкото сте се заблуждавали. Особено сексът. Когато имате дълга интимна история с някого, липсва онова притеснение да покажете тялото си. Освен това, много добре знаете кой какво иска и вероятността да достигнете до края е по-голяма.

Да спят с бившата половинка, вместо с някой непознат, на мнозина звучи като по-добра идея и от гледна точка на угризенията на съвестта. Особено за дамите е много по-приемливо да си легнат за една вечер с някого, с когото са били във връзка, отколкото с момчето, което се усмихва от другия край на дискотеката, пише Bustle.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нeдялко

    13 4 Отговор
    Всеки ден се мoля на бившата ми любoвница Ивa пoне да ми пoзволи дa я ли*а, но все удpям на кaмък:-( Дaйте съвет как дa я спeчеля отново.... Толкова съм отчaян, че мoга да си пoсегна....

    Коментиран от #6, #9, #11, #19

  • 2 Дедо МъдрЮ

    24 0 Отговор
    Ако видите бившата си и сърцето ви се свива, след това се отпуска.... То така си работи - сърцето, а бившата си е бивша... !
  • 3 Антон 1

    25 0 Отговор
    Намери си друга ! Вкусът е горе - долу един , няма много разлика !:)
  • 4 Рошко

    13 0 Отговор
    Манджа като манджа ама притоплена ,нема лошо
  • 5 Камен Кацата

    4 1 Отговор
    Госпожа - бившата моя жена.
  • 6 Деси

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нeдялко":

    Струва ми се че имате нужда не от съвет а от повечко кеш. Както казва един стар приятел, това което не може да се купи с пари се купува с много пари.

    Коментиран от #13, #15

  • 7 Бившата

    11 2 Отговор
    Там където е текло, пак ще тече!
    Истинската любов няма как да се забрави, колкото и след това да минат, те само бледнеят!
    Тръпка си е във всяко едно отношение!
  • 8 Баш Майсторът

    8 4 Отговор
    Колко,трябва да си я закъсал,че да опреш до бивш(а)?Ама многоооо.
  • 9 Бай хой

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нeдялко":

    Ако си посегнеш използвай поне презерватив.
  • 10 Бай хой

    1 0 Отговор
    Вени много си целомъдрие на днес. Няма го онзи аромат на мармалад един път ядем.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Бахти и малоумните редактори хандроидски. Та пак като им се и на интелигентствам в устите. Вени много си целомъдрена днес. Липсва ни онзи аромат на мармалад един път яден.
  • 13 СТАВРИ

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Деси":

    АБСОЛЮТНО ВЯРНО... И ОЩЕ.....
    КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ
  • 14 Лора

    6 0 Отговор
    При жените с леко поведение, постоянно има бивши...! Те затова казват моята любима фраза,,Нема проблем...!Сърбежът е доста досадно нещо, не знаеш наистина какви проблеми, може да ти докара...!!!!
  • 15 слива касичка

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Деси":

    Проституцията трябва да се легализира за да не ви е срам да казвате, какво работите пък и да си плащате коректно данъците

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Това не са касички...

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "слива касичка":

    А каци. с доста престояли джибри...!
  • 17 Старите мангалки...

    3 1 Отговор
    Не им достигат нито бивши, нито младежи, на оня свят дано се наситят...!
  • 18 Пезевенк

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "слива касичка":

    99% от съпругите на богатите мъже са златотърсачки и де факто проститутки. Не говоря за дългогодишни бракове където мъжът е забогатял по време на брака.
  • 19 Айнщайн

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нeдялко":

    Ако си с дебел куртфейл няма бивша, няма настояща...получаваш на момента !
  • 20 Иии..

    3 2 Отговор
    Защо и аз нямах дибел портфейл, да ми се отзоват обратните на обявата... въпреки че съм грозна, стара и фалшива...и от махалата...! Парите, затварят очите, но не и на умните....!!!!