Last news in Fakti

20 Май, 2019 13:43 12 257 3

100-процентов силиконов гел заличава белези

  • силиконов гел-
  • белези

Продуктът може да се закупи в аптечната мрежа и не е нужна рецепта

100-процентов силиконов гел заличава белези - 1

Белезите от операции, травми, изгаряния, както и други нарушения на целостта на кожата са повод за притеснения у много хора. Понякога те се превръщат в сериозен естетичен проблем, водещ до понижаване на самочувствието и качеството им на живот. Съществуват различни методи за премахване на белези – пластични операции, лазерни процедури, инжектиране на колаген, лекарствени продукти.

Медицинските препарати, които реално подпомагат заличаването и превенцията на белезите, бяха основна тема на провелия се преди дни семинар в МБАЛ „Св. София“. Участници в него бяха д-р Янчо Делчев, гинеколог (завеждащ АГ отделение в МБАЛ „Доверие“), д-р Виолин Петров, пластичен хирург (УМБАЛ „Александровска“, ВиА “Медика”) и д-р Пепа Георгиева, дерматолог (МБАЛ „Св. София“). Модератор на събитието бе Иван Стоев от Global Aesthetics.

Пред журналисти тримата специалисти споделиха своя опит при третирането на хипертрофични и келоидни белези с препарата Kelo-Cote, който е на първо място сред медицинските изделия, успешно заличаващи упорити белези по лицето и тялото.

Д-р Янчо Делчев обърна особено внимание на това каква интервенция трябва да извърши хирургът, за да се постигне бързо възстановяване след операцията и белегът да бъде с минимални размери. „Добро адаптиране на срещуположните участъци на кожата, естетичен шев, използване на резорбируем конец и не на последно място по важност - минимален разрез, са ключовите изисквания за бързото зарастване на раната.

Именно така се избягват и неприятните последици, свързани с белезите.“ – каза гинекологът и отбеляза, че Kelo-Cote се използва за заличаване на белези след отворена операция, ендоскопска хирургия и цезарово сечение.

Факторите, влияещи негативно върху лечението на белезите, могат да са анатомични (разтягане на кожата), генетични (променена клетъчна функция), външни (инфекция и хронично възпаление) и физични (прекомерна дехидратация на кожата). Д-р Пепа Георгиева сподели, че дори и при наличие на тези фактори Kelo-Cote има пълния потенциал и възможности да заличи всякакъв вид белези. Съществуват клинични изследвания, които показват, че продуктът е ефективен при третиране на стари белези (до 2 години).

Силиконовият гел трябва да бъде нанасян всекидневно – сутрин и вечер, без втриване, на тънък слой върху раната. Присъствието му под дрехите не създава никакъв дискомфорт на пациента, защото самоизсъхва до 3-4 минути, оставя разреза „да диша“, като в същото време създава предпазни филтри върху него. Това прави Kelo-Cote перфектен и в комбинация при лечение с лазерна терапия.

Д-р Виолин Петров отбеляза, че Kelo-Cote e лидер сред продуктите за заличаване на белези и много успешно в областта на лицето. Може да се използва от момента на сваляне на конците и/или от отпадането на коричките от раневата повърхност, както за нови и зрели белези.

Продуктът може да се закупи в аптечната мрежа и не е нужна рецепта. Една опаковка от 6 г е с цена под 30 лв. и тя е достатъчна за целия период на лечение на белег с размер до 7,5 см. Д-р Петров бе категоричен, че препаратът е най-ефективен, ако се прилага през първите от 2 до 6 месеца от появата на белега. Той сподели също така и личния си опит в използването на продукта с формата на спрей от 100 мл за големи и труднодостъпни зони по тялото.

100-процентов силиконов гел заличава белези

Какво представлява Kelo-Cote?

Kelo-Cote e патентован, 100% силиконов гел, с доказана ефективност за третиране и превенция на хипертрофични белези и келоиди.

Той е подходящ за чувствителна кожа, дори и при деца. Бързо изсъхва – не замърсява и не мокри дрехите. Прозрачен гел, без миризма и цвят.

Как действа?

Успокоява дразненето на тъканите, подобрява хидратацията и еластичността на участъка. Намалява сърбежа и зачервяването. Омекотява и изравнява белега. Превръща се в защитен филм, който предпазва от негативни фактори на околната среда, които затрудняват оздравителните процеси.

Как се използва?

Нанася се в много тънък слой върху първичния белег и околната кожа два пъти дневно, като повърхността трябва да е чиста и суха. Не е необходимо да се втрива. След нанасянето изсъхва за около 4-5мин., като оставя ултра тънък прозрачен еластичен дишащ филм, който значително намалява дехидратацията на участъка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :-))

    11 2 Отговор
    Е на тва му се вика продуктово позициониране. Демек платили са си от фармацевтичната компания да хвалят продукта им.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лора

    6 1 Отговор
    Измислят учените различни мазила за лечение на белези, но белези в наранена душа не се лекуват....!!!