23 Май, 2019 13:19 4 312 6

Недолюбван зеленчук бори туморите

  • броколи-
  • кръстоцветни-
  • тумор-
  • рак

Броколи и други кръстоцветни деактивират гена WWP1

Недолюбван зеленчук бори туморите - 1
Снимка: Shutterstock

Израелски учени са направили ново голямо откритие, което може да промени медицината. Изследванията са проведени от медицинския център Beth Israel Deaconess, съвместно с Intonation Research Labratories Pvt Lmt.

Експерименти с лабораторни животни доказали, че има природно съединение, което потиска развитието на тумори. То се състои от един от толкова любимите на повечето хора зеленчуци, с които отдавна се свързва намаления риск от развитието на рак.

Новото изследване разкрива молекула, която деактивира гена WWP1. Съединението се състои от броколи и други кръстоцветни, пише zdrave.to.

Недолюбван зеленчук бори туморите
Снимка: Shutterstock

Броколите са една от най-хранителните и високоенергийни храни известни до сега; тя предлага изключително високо ниво като храна и е с много ниско съдържание на калории. От десетте най-често срещани зеленчуци, които се консумират в Северна Америка, броколите са отявлен победител по отношение на общото съдържание на полифеноли; имат повече полифеноли от всички други популярни храни; само цвеклото и червеният лук имат повече полифеноли на порция.

Развитието на рак в човешкото тяло е прогресивно заболяване, което започва на клетъчно ниво и обикновено само десет до двадесет години по-късно се диагностицира като рак. Въпреки че изследванията продължават с бясно темпо, да се намери начин да се излекува този смъртоносен нашественик, (най-големият убиец на американците след сърдечно-съдовите заболявания) повечето учени са на мнение, че ракът може да се окаже по-лесно предотвратен, отколкото излекуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 E ййй

    9 1 Отговор
    Еииий Вени ти можеш да пишеш и за друго..освен за СЕКС.....
    .....СИГУРНО имаш ПАК нещо за СЕКС по късно...
  • 2 К.К.

    20 0 Отговор
    Съединението се състои от броколи. Високо енергийна храна с ниско съдържание на калории. .... бисер до бисер

    Коментиран от #4

  • 3 нещо

    4 0 Отговор
    Българско освен броколи няма ли?

    Коментиран от #5

  • 4 В Маринова

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "К.К.":

    Пиша основно за краставици и мушмули, и за това...
  • 5 има

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "нещо":

    карфиол
  • 6 кой

    4 0 Отговор
    реши че броколите са недолюбван зеленчук Венелина?