26 Май, 2019 16:59 4 340 7

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО)

  • хранителен режим-
  • отслабване-
  • гъби-
  • диета-
  • храни-
  • съвети-
  • здраве

Отношението ни към гъбите често пъти е погрешно

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Изтощителните диети, които често лишават организма ни от важни хранителни вещества, се практикуват от милиони жени по света. Освен, че изтощават телата ни, те често пъти нямат и дълготраен ефект.

Гъбите обаче, могат да се окажат изненадващо добър помощник при опитите за отслабване, без т.нар. йо-йо ефект.

Можете да разнообразите менюто си с гъби, които освен здравословни и хранителни, могат да ви помогнат в борбата с килограмите. Те са с ниско съдържание на натрий и могат да се добавят към почти всяко ястие. Ето другите причини, които ги превръщат в една от най-здравословните храни:

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО)

Гъбите имат уникален ароматен профил. Благодарение на някои химикали като глутамат и гуанилат, гъбите изискват по-ограничената консумация на сол. Освен това са заместител на месото.

Те са източник на витамин D. Основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина, но той се намира и в някои храни. Гъбите съдържат малки количества на витамин D.

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО)

Подпомагат редуцирането на теглото. Смятат се за храна с ниско енергийна плътност, което означава, че са ниско калорийни. Изключително подходящи, като част от хранителен режим.

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО)

Гъбите са добър източник на витамини от групата В, които са от съществено значение за нервната ни система. Витамините от тази група благоприятстват за производството на червени кръвни клетки, подпомагат храносмилателната система и са от ключово значение за растежа.

Гъбите - супер помощник с отслабването (ВИДЕО)

Регулират холестерола, тъй като съдържат вид влакна, наречени бета-глюкан. Смята се, че бета-глюкани играят роля в метаболизма на мазнините и помагат на по-ниското общо съдържание на холестерол в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    8 6 Отговор
    Веснъж се натрових със отровни гъби но имах късмет, че само опитах понеже необичам гъби.
    От тогава организма ми заработи много добре.
    Преди страдах от какво ли не. Сега съм супер здрав.
    Отрова или лекарство е във дозата.
    Даже отровните гъби са полезни но във много малко количество :)

    Коментиран от #2

  • 2 Колчо Слепеца

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Amix":

    За тъщата...каква доза да опита здравословно ? ))))
  • 3 Лора

    5 6 Отговор
    Трудносмилаема храна, поне за мен, иначе с масълце на фурна или към шишчетата като допълнение, значи на скара, са вкусни...! Съсетката ми ги хапнуваше с тонове, сега изцяло премина на филета и локанки....!!!!
  • 4 Моля я пак

    9 4 Отговор
    “Публикувано във факти.бг: Основният източник на този витамин естествено е слънчевата светлина” Вие сериозно ли написахте това изречение????
  • 5 Марто

    9 1 Отговор
    Последните думи на гъбаря : Ей такива гъби не бях ял .
  • 6 Чинга чук

    2 0 Отговор
    Какво е общото между Гъбите и меда? 1 %! След 1986 ( чернобил) мерси!
  • 7 Един Сто Кила

    2 0 Отговор
    Гъбите за отслабване? Съжалявам, ама не е вярно! Аз ям редовно гъби и не отслабвам. Истината за наднорменото тегло е, не с какво се храним, а колко е количеството на храната което изяждаме за денонощие!