Last news in Fakti

30 Май, 2019 15:35 9 840 24

Защо жените харесват по-зрели мъже

  • възраст-
  • млади жени-
  • възрастни мъже-
  • зрели-
  • причини-
  • любовно увлечение

Макар, голямата разлика във възрастта на една двойка, често да се гледа с лошо око, тя има много предимства

Защо жените харесват по-зрели мъже - 1
Снимки: shutterstock

Много жени си падат по по-зрели мъже, които понякога са много по-възрастни от тях. Подобни увлечения, често пъти не се гледат с добро око и такива двойки, с голяма възрастова разлика помежду си биват одумвани и критикувани. Това е така само защото скептиците не знаят колко невероятни причини може да имат дамите, за да пожелаят по-голям от тях мъж.

Порталът Bright Side дава 10 причини, поради които дамите предпочитат и харесват „сребърни лисици”.

Те са по-зрели

Общоизвестно е, че жените узряват по-рано от мъжете. Ето защо по-младите момчета, които обикновено са на възраст, в която все още искат да опитат различни неща и да изследват света преди да влязат в сериозна връзка, просто не са правилните партньори за тях. Възрастните мъже изглеждат по-надеждни и привлекателни за жените, които са готови за по-сериозни ангажименти и семейство. Тези мъже са преминали „дивата фаза” и е по-вероятно да искат да се установят.

Преживели са повече

Всички сме чували, че с възрастта идва мъдростта. Но продължението на тази поговорка е, че "понякога възрастта идва сама”. За щастие, проучванията показват, че по-възрастните мъже са по-интелигентни от по-младите. И възможната причина е техният по-голям жизнен опит. Жените потвърждават това заключение. Те са сигурни, че по-възрастните мъже имат по-голям житейски опит, който им е дал различни уроци.

Знаят какво искат

Друга ценност, която някои жени подчертават, е, че по-възрастните мъже имат по-малко бъркотия в живота си, а това означава и стабилност. Те знаят точно какво искат, как да го получат и колко смислено е то. Ето защо те обикновено не губят времето си в играене на игрички.

По-стабилни са финансово

Повечето жени наистина искат да бъдат финансово осигурени. Когато създават семейство, трябва да са сигурни, че мъжът им ще има достатъчно пари и активи, за да осигури подкрепата, от която се нуждаят тя и техните деца. И именно тук по-възрастните мъже обикновено са по-напред в играта. Средностатистическите 20-годишни мъже обикновено имат по-малко активи и по-малко спестявания в сравнение с по-възрастните. По-младите тепърва трябва да развиват себе си и своята кариера. Търсят финансови възможности, а семейството не е нещо, от което се интересуват.

Добри партньори са

Зрялата любов е по-търпелива, грижовна, с доверие, понякога и независимост. Докато младежката любов е позната с мисленето „всичко или нищо”, бурните чувства и т.н. Ако поне единият от двамата във връзката е готов мъдро да остави другият да води или поне да инициира обсъждането на даден въпрос, има надежда, че връзката ще продължи. Ето защо жените оценяват, когато мъжете им са способни да бъдат партньори, а не човек, който иска светът да се върти около него. На жените не е необходимо да им се казва какво да правят или какво е позволено. Да бъдете равнопоставени е нещото, което всъщност има значение за тях.

Нямат проблем с това да помагат вкъщи

Жените се нуждаят от помощ в домашните задължения и изглежда, че по-възрастните мъже имат по-малко предубеждения, когато става въпрос за това. Много жени казват, че по-възрастните им партньори никога не са твърдели, че домакинските задължения са работа само на жената. Например, някои мъже мият съдовете след вечеря или перат дрехите си. Разбира се, това не означава, че трябва да го правят през цялото време, но могат да бъдат полезни, когато има нужда.

Знаят как да се отнасят към жена

Изглежда, че жените оценяват опита с връзките, който по-възрастните са натрупали. Те са имали достатъчно време да развият и практикуват уменията си и правилното отношение към жените. Да знаеш какво може да провали любовта или да я продължи е голямо предимство. „Сребърните лисици” разбират какво е необходимо на жените и какво ще ги направи щастливи. Те знаят как да избегнат (или поне да се опитат да избегнат) същите проблеми, през които вече са преминали. И това прави връзката много по-лесна.

Харизматични са

По-зрелите мъже имат уникална привлекателност, която привлича нежния пол. На първо място, техният външен вид - благородни бръчки около очите, сребро в косите. Освен това имат свой собствен начин да се покажат и представят. Жените харесват начина, по който действат, по който се смеят и как се държат. Те се открояват благодарение на уникалното си чувство за стил, защото обикновено не следват модните тенденции както момченцата в колежа.

Нека си го кажем, жените са доста емоционални. Те могат лесно да преувеличават нещата и да действат без да мислят. Ето защо за тях е важно да имат мъже, които могат да ги накарат да поспрат за миг и да си поемат въздух. И изглежда, че по-възрастните мъже имат това умение, защото те просто не търсят повече драма или конфликт. Предпочитат да не спорят за дребни неща. А ако наистина има проблем, те могат да седнат, да говорят като възрастни и да намерят решение, което да е от полза за всички страни.

Дават чувство на сигурност

Някои жени споменават чувството за сигурност като предимство на по-зрелите мъже. Сигурността е една от основните човешки нужди. А какво може да накара жените да чувстват сигурност и удобство в ежедневието си? Според Bright Side е всичко, което изброихме дотук.

Нуждаете се от пари и други активи, за да сте финансово сигурни. Имате нужда от надежден партньор, с който да прекарате живота си. И трябва да знаете накъде отива животът ви. Изглежда, че по-възрастните мъже са по-способни да осигурят всички тези неща и да ви накарат да се чувствате в безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион

    39 15 Отговор
    Сега да си кажем честно, тоя на картинката е презрел. 20г.по рано е бил зрял!

    Коментиран от #4

  • 2 сектант

    29 7 Отговор
    кинти баце
  • 3 Чоче

    21 18 Отговор
    А защо не е споменато, че вълшебната пръчица на зрелите вече сочи на 6:30? Затова една жена се обвързва с дедко, обаче си ходи да и завъртят бушона по-млади момчета:)
  • 4 Гъдю Гъдев

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион":

    И скоро ще окапе.
  • 5 Антифашист

    12 14 Отговор
    Няма узряване има само състаряване и след това загниване и след това падане от дървото. Ето защо в един млад и зелен плод винаги има повече живот и надежда, че ще надмине всички останали. И при хората е така.... узряваш за да си умреш от скука после. А от снимката буквално ми се повдига.

    Коментиран от #12

  • 6 Радо

    19 14 Отговор
    И след време като ритне камбаната дъртия, и после си хващат на стари години по едно младо магаренце да ги рендосва по два пъти на ден.....прости били, а?
  • 7 Скорпион

    15 7 Отговор
    Ако говорим за дядо милионер съм съгласен че по стабилие обаче за отношението си е до човек! А има и такива които никога не увират ражда се зелено живее като зелено и умира като краставица.
  • 8 Дъртанян

    9 5 Отговор
    Ами защото да не се чудим какво да правим на дърти години.Да ни е някак си по-лесно.
  • 9 Болгар

    16 8 Отговор
    Има една-единствена вероятна причина - пари. Ако има други причини, те са невероятни.
  • 10 Малкото Лорче

    15 5 Отговор
    Тази ситуация я коментирах преди една седмица. Харесвам зрелите мъже защото знаят как да орат и е по-вероятно да имат кешовица
  • 11 Свинско със зеле

    7 5 Отговор
    Харесват щото задника им свири като родопска гайда.
  • 12 Цуци

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антифашист":

    А какво ще кажеш за мушмулата , колкото повече узрява по хубава става..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Свинско със зеле

    14 3 Отговор
    Пасели си два коня,едим жребец и един ат.Жребеца казал на ата,айде да ходим при кобилите,да ги действаме гледай ги там стоят.А стария Ат отговорил:ти ходи,аз така ги действам-пасейки...Това за тия ,дето подскачат.
  • 15 Свинско със зеле

    21 3 Отговор
    Много требва да изядете и изпиете,докато разберете нещата ,лимонади.Интернет нема да ви научи,а пък днешните времена съвсем не създават чукачи.Само пикльовци с татуировки,дето се правятна па дизчий,а немат дим у гАза
  • 16 Жена

    14 2 Отговор
    Жените обичат мъжът да се грижи за тях във всеки смисъл.

    Коментиран от #19

  • 17 Пелтекът

    8 1 Отговор
    Мойте съсетки са стари, но нямат спирка, всеки сталакмит стар или млад го чупят, нека да не пукнат с отворени очи. и да има и за оня свят....!
  • 18 Алфа Ромео

    3 3 Отговор
    Сори момичета ама батко ви няма много кинти, ако ме харесвате заради други работи може да се пробвате, ако не пътувайте с бързия влак нататък...
  • 19 Алфа Ромео

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Жена":

    Така е, и да се чукат с младия градинар докато нещастния тиквеник ходи да кърти пари...
  • 20 Боклукът

    7 4 Отговор
    А знаете ли, че мушмулата е най смотания плод...! Този старец на снимката, дори не става за целуване...!!!
  • 21 Гост

    1 1 Отговор
    Стар вол прави най далбока и качествена оран
  • 22 Ваня Денкова

    2 0 Отговор
    Да видях много млади от мен и в секса толкоз по възрастен е по добре отношение няма ли все ми тая къкъв е в леглото трябва да е човек да те уважава на младия за нищо не можеш да разчиташ само унижение

    Коментиран от #23

  • 23 Милена

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ваня Денкова":

    Абсолютно те подкрепям. Но друго си е стария огън да те запали и подкара, на длъж и на шир.
  • 24 Саманта

    1 0 Отговор
    Аз съм на 23г и си падам по зрели мъже, моят мъж за който наскоро се омъжих е на 48г има и бизнес и добре си живеем. Казват зрелите мъже не стават ми тогава -зрелите лелки за какво стават, тя може да му бъде майка и да има две или три деца