Все по-честа практика в хотелите е изхранването да става с бюфет, но малко от гостите на хотела се питат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава какво се случва с храната от шведската маса?
Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, това със сигурност ще доведе хотелите до фалит. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата за почивка се стараят да задържат ниски цени.
Доказано е, че „all inclusive“ системата е практически без отпадъци или поне с минимални такива. Защо? Защото в повечето случаи храната, останала след закуска, се използва за приготвянето на обяд или вечеря.
Например след закуска остават парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд - можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.
След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.
С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд.
На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи и особено от пюрета. Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.
Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от предишния бюфет от деня.
По-добре предпочитайте прости и лесни ястия - обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.
Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия. Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки, кучета и пилета.
Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че доста трудно ще намерите гниеща или развалена храна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 yHuKaT
15:03 24.06.2019
2 Краси
15:14 24.06.2019
3 Турист
Коментиран от #5, #7
15:15 24.06.2019
4 Ъффффф
15:21 24.06.2019
5 NLO
До коментар #3 от "Турист":
Сигурен съм че е така ...И аз се храня в ресторант когато хотелът ми е само с включена нощувка..
15:35 24.06.2019
6 Радо
15:37 24.06.2019
7 Чичо Тони
До коментар #3 от "Турист":
И защо мислиш, че А ла карта е по-различно от ол-инклузива?15:46 24.06.2019
8 Реалист
15:59 24.06.2019
9 От кухнята говоря...!
16:21 24.06.2019
10 Ппппооо
17:50 24.06.2019
11 С.С
18:37 24.06.2019
12 Четири звезди...!
18:47 24.06.2019
13 Да ви кажа още нещо...!
21:54 24.06.2019
14 Готвач
22:48 24.06.2019
15 Ставри
Коментиран от #16
01:03 25.06.2019
16 АУУУУУ
До коментар #15 от "Ставри":
Остана само да напишеш къде да го търсим този ПЕРФЕКТЕН РЕСТОРАНТ, който се откроява от останалите. Или както се казва : ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА МАСКАРИ!!! 😜😜😜05:19 25.06.2019
17 Джордж С..
06:44 25.06.2019
18 Хаха
06:50 25.06.2019
19 Трите косъма...!
08:25 25.06.2019
20 бербата
14:32 26.06.2019