Така изпечената скумрия се предлага като улична храна в Турция, като обезкостените филета се пъхат в турски дълъг хляб (екмек) като се получава сандвич, гарнира се с мариновани кисели морковчета, маруля и свежа краставица, пише ezine.bg.
Необходими продукти:
скумрия - 3 бр.
копър - 1 с.л. сух
чесън - 1 ч.л. на гранули
магданоз - 1 с.л. сух
синап - 1 к.л., прясно смлян
черен пипер - 1 ч.л., прясно смлян
розов пипер - 1 ч.л., прясно смлян
чили - 2 - 3 щипки, сушена люта чушка
розмарин - 1/4 к.л. изсушен, стрит
сол
лимони - сока от 2 бр.
зехтин - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Скумриите се почистват и измиват. Разделят се на филета, махат се главите и опашките, обезкостяват се.
Рибните филета се поръсват със сол, с прясно смлени черен и бял пипер, синап, чили, чесън на гранули, стрити сушени копър и магданоз, поливат се със сока от 2 лимона и се оставят за 30 минути да се овкусят.
Преди да се сложат на скарата, филетата се намазват със зехтина. Пекат се на добре загрята скара, като първо се слагат на скарата с кожата отдолу и след няколко минути се обръщат, за да се изпекат и от другата страна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Цар Симеон
Коментиран от #2, #3
11:36 16.07.2019
2 Бесен Язовец
До коментар #1 от "Цар Симеон":
По американски скумрията е полята с кетчуп!11:39 16.07.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Лора, внимавай...!!!!
13:31 16.07.2019
5 Дайте ми пресна риба...!
14:20 16.07.2019
6 Нептун
Замени сухите подправки със пресни(осъбенно в момента ги има под път и над път) и ще се получи чудесна рецептата
15:26 16.07.2019