Не се знае дали този стек е кръстен на императрица, но със сигурност е достоен за нея. Вижте рецептата на recepti.gotvach.bg:
Необходими продукти:
свински котлети - 4 бр., обезкостени
пушено филе - 4 резена, свинско
праскови - 4 резена, от компот
кашкавал - 4 филийки с големината на пържолата
хляб - 4 филии
олио - за пържене
яйца - 2 бр.
черен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Начуквате котлетите и ги овкусявате със солта и черния пипер. Оставяте ги да отлежат за 30 минути в хладилника.
Разбърквате яйцата и в тях потапяте филиите хляб, които запържвате в сгорещена мазнина в тиган върху котлона. Изпържените филии оставяте върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Отделно в тефлонов тиган изпържвате в много малко мазнина котлетите.
В тава, в която ще печете стека, слагате изпържените филии хляб като основа. Върху тях редите последователно пържолите, свинското пушено филе, резените праскови и отгоре поставяте кашкавала.
Печете стековете в предварително загрята фурна на 220 градуса до запичане на кашкавала.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кирил
За вкус,няма грешка.
12:11 18.07.2019
2 Стек лайно
14:00 18.07.2019
3 мария антоанета
16:09 18.07.2019
4 ОБ4
17:45 18.07.2019
5 Самолиот
17:50 19.07.2019