27 Юли, 2019 09:26 10 528 14

Рецепта на деня: Дърпано свинско с бира

  • дърпано свинско-
  • на конци-
  • бира-
  • сандвич

Наричано още свинско на конци

Рецепта на деня: Дърпано свинско с бира - 1
Снимка: Shutterstock

Една златна рецепта за приготвянето на така нареченото свинско на конци, което се разпада при натиск с вилицата. Идеално месо за похапване като основно, мезе или на сандвичи. Рецептата не е никак трудна, макар да отнема повече време за готвене, но хубавите неща стават бавно.

Необходими продукти:

1 кг парче свинско (врат, плешка)

сол, черен пипер, кайенски пипер (или чили)

дижонска горчица

Уорчестър сос

кафява захар

тъмна бира

олио

За гарниране:

чабата хляб, кисели краставички, люти чушки и още бира

Измивате месото и го подсушавате много хубаво с кухненска хартия. В дълбок тиган, загрявате малко олио и запържвате месото от всички страни до получаването на хубава коричка.

Готовото месо слагате на дъска и обтривате хубаво със сол, черен пипер и кайенски пипер. Количеството на подправките е по желание, като не забравяйте - няма по-безвкусно от безсолното месо, макар че не бива и да прекалявате с нея, съветва lussisworldofartcraft.blogspot.com.Следващата стъпка е една-две супени лъжици уорчестър сос, който също разнасяте по цялата повърхност на месото.

Последно намазвате месото с дижонска горчица, смесена с малко кафява захар.

Така овкусеното месо прехвърляте в дълбока тавичка. В мазнината, в която сте го пържили, слагате малко топла вода и прехвърляте течността при месото. Добавяте и половин бутилка тъмна бира. Течността при месото трябва да е малко по-малко от половината на месото. Покриватe тавичката хубаво с алуминиево фолио, така че вътре месото да се задуши хубаво.

Слагате го във фурната, като първоначално се пече на максимум температура, докато месото заври, а след това намалявате на около 150 градуса и печете около 2-3 часа.

Течността в тавичката трябва да се е изпарила и да е станала на по-гъст сос, а месото да се разпада при натиска с вилица. Тъй като месото се раздърпва на малки парчета и конци, от там идва и неговото име - дърпано.

Ако не е останал много сос в тавата, може да добавите малко топла вода и да разбъркате останалото по дъното. Този сос е идеален за сиропиране на хляба и месото, ако правите сандвичи или за топене на късчетата месо, ако го консумирате директно.

Рецептата ви дава много свобода да създадете любимия си оригинален сандвич, с повече люто, или с кисел вкус като добавите краставички.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека позная

    3 13 Отговор
    Тоз бургер е заразен с чума. Еми да ви е честито и солено. Дано се задушите и нали се сещате.
  • 2 тцъ

    12 3 Отговор
    Не става, няма прасета.
  • 3 НЕРЕЗ

    9 6 Отговор
    Вени, дърпаш ли свинското като кокошка червей?
  • 4 Прасетата

    3 6 Отговор
    Да ядат свинско...! Не ми вдъхва доверие тази рецепта...!
  • 5 Уркс

    7 2 Отговор
    Точно в този момент само за свинско сме
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 На снимката

    6 1 Отговор
    Идва ми да повърна. Затова ли веганите активирали вируса чума за да не могат месоядните да ядат месо?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 УЖАС

    6 2 Отговор
    Публикувате рецепта, за която е необходимо прясно свинско месо, но в момента свинете ги загробват живи. Рецептата не е лоша, но няма да стане със сотогодишно замразено ГМО с неизвестен произход. Хайде на паша!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дърпан кор...!

    1 1 Отговор
    Това е рецептата на деня..!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.