Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Всички ги обичат пържени, но приготвени "по гръцки" те стават най-хрупкави и вкусни. Ето как да ги сготвите:
Необходими продукти:
2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 чаша бира
3-4 с.л. брашно
Щипка сол
За дресинга:
3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек
/или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън
Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят.
Приготвя се панировката от бирата и брашното, целта е да стане на гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.
В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст.
Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.
Сервират се с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек, може да замените с копър.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
10:40 14.08.2019
2 8462
Коментиран от #3, #5
10:43 14.08.2019
3 Ти си
До коментар #2 от "8462":
Мъж, не разбираш...!10:46 14.08.2019
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Живко
До коментар #2 от "8462":
И преди. От водата да се попият18:42 14.08.2019
6 Венера Дачкова
09:49 15.08.2019