Last news in Fakti

14 Август, 2019 15:42, обновена 25 Юни, 2022 13:35 21 578 30

13 факта за извънземните, от които ще настръхнете

  • извънземни-
  • нло-
  • факти-
  • космос-
  • планета-
  • мистерия

Човечеството от десетилетия търси доказателства за съществуването на извънземна раса

13 факта за извънземните, от които ще настръхнете - 1
Снимка: Shutterstock

Споровете за съществуването на извънземни същества се водят от десетилетия. Единственото, което знаем със сигурност е, че хората никога няма да престанат да вярват и да търсят доказателства, че не са сами във Вселената.

Ето някои факти, които го потвърждават, пише в. "Жълт Труд". Все пак остава въпросът дали може им се вярва и до колко може да се разчита на източниците им.

1) Едгар Мичъл – шестият човек, стъпил на Луната, казва, че „извънземните няколко пъти са влизали в контакт със земляните”. Пилотът на лунния модул смята, че правителството продължава да крие истината от хората.

2) Президентът на Международната шахматна федерация вярва, че шахът е изобретен от пришълците.

3) Кирсан Илюмжинов от Калмикия твърди, че в нощта на 17 септември 1997 г. е отвлечен от извънземни, облечени в жълти скафандри.

4) По време на мисията на Луната екипажът на кораба „Аполо – 11” съобщава за странен летящ обект, който е забелязан недалеч от тяхното местоположение. Космонавтите изказват предположението, че това е отделена степен от ракетата SIV-B. Но по-късно получават съобщение, че SIV-B се намира на разстояние 6000 мили от кораба „Аполо”. Екипът на НАСА все още не може да обясни за какъв обект става дума.

Планети, годни за живот

5) Астрономите Маргарет Търнбул и Джил Тартър от института „Карнеги” във Вашингтон, окръг Колумбия, съставят списък, в който влизат 17 129 най-близки до нас звезди, където с голяма вероятност има планети, годни за живот. Маргарет смята, че за да може да се развива разумен живот на такава планета, тя трябва да е най-малко на 3 млрд. години.

6) През 1960 г. астрономът Франк Дрейк прави първия научен опит да установи връзка с извънземни същества. В своя експеримент той използва 25-метрова радиоантена, за да улови сигнали от две близки звезди, подобни на Слънцето.

7) Някои изследователи са съгласни с хипотезата, която твърди, че древните египтяни са посещавани от пришълци, за да им разкажат за бъдещите потомци и техните постижения.

8) Най-вероятните места, където може да има извънземни в Слънчевата система, са подземните тунели на Марс, горещите точки на спътника на Сатурн – Енцелада (чийто южен полюс е осеян с гейзери), както и спътниците на Юпитер – Аврора и Калисто (където под ледената кора може би има океани). Планетологът Дейвид Гринспун от Денвърския музей вярва, че пришълците могат да живеят дори на Венера и да понасят високите температури там (около 454 градуса по Целзий).

Жертви на отвличания

9) Наполеон Бонапарт също твърдял, че е отвличан от извънземни. През юли 1794 г. той действително изчезва от полезрението на своите приближени за няколко дни, а по-късно разказва, че е арестуван от непознат. Макар че не е за вярване, но в останките от скелета на Наполеон е открит малък метален предмет и се предполага, че това би могъл да е микрочип, имплантиран от представители на извънземни цивилизации.

10) През 1957 г. фермерът от Бразилия Антонио Вилас Боас съобщава, че е отвлечен от пришълци, издаващи лаещи звуци, които го обливали с някакъв гел. Това е едно от първите съобщения на жертви на отвличания от извънземни, което става известно на обществеността. В момента на похищението Антонио е на 23 години.

11) По време на проучване в Харвард, проведено през 2003 г., 7 от 10 души, които са заявили че са били отвличани от извънземни, след като са въведени в състояние на хипнотичен транс, твърдят, че са били използвани за сексуални експерименти от извънземните пришълци. През 2005 г. Сюзън А. Кланси публикува книга, в която се опитва да обясни научно какво кара хората искрено да вярват в отвличанията.

12) На 24 февруари 1942 г. в местната авиобаза в Лос Анджелис се получават съобщения за забелязан в небето НЛО. По апарата нееднократно е стреляно от зенитната артилерия, но той остава незасегнат.

13) Наскоро изследователи откриват в Антарктида марсианска скала, в която присъстват следи от изкопаеми нанобактерии. Това дава основание да се предполага, че на Марс съществуват примитивни форми на живот. Освен това на Червената планета е намерено и огромно количество метан, което е удивително, тъй като почти целият метан на нашата планета се изработва именно от живи организми.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възмотен съм

    17 15 Отговор
    Днес не е 1 април !

    Коментиран от #5

  • 2 Абе

    27 14 Отговор
    Това са резервните попълнения на герб за изборите
  • 3 1888

    6 9 Отговор
    Тихо купи си и един "Уикенд" и ще вържеш хонорара за седмицата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пинки

    20 10 Отговор

    До коментар #1 от "Възмотен съм":

    Защо си недоволен? Статията е хубава. Другопланетяни има тук и сега на много места. Идвали са от милиони години. Лунатиците, където има и Ануннаки са създали нашия вид генетично, казват, докарали са го с Налита и в Еден и на няколко места.Извънземни има и сега тук. Повечето се пазят от контакт с нас, защото гледат какъв луд свят е тук. Някои са в договор с елита, и имат споразумение с елита да прикрива съществуването им. Има и преминаващи кацат за гориво и отлитат. По-интересно то е, как комуникират помежду си, за да си изяснят намеренията си при досег? По принцип има и миролюбиви и враждебни другозеездци. Има и преминаващи наблюдават опознават и не искат контакт.

    Коментиран от #7, #13, #29, #30

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЗС

    27 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пинки":

    знаеш ли защо интелигентна форма на живот не влиза в контакт с нас, защото е интелигентна затова. Представи си че имаш iq - 8000 примерно, би ли искаш да имаш контакт с хората, повечето от които имат iq на средно-голяма сива мишка?

    Коментиран от #8

  • 8 Пинки

    13 8 Отговор

    До коментар #7 от "РЗС":

    Аз имам коефициент. На интелиджентес 1. Но с кеф бих си побъбрил с някой миролюбив другопланетяни. И ще го потам: имат ли 13 агенции Калинки за пътища и калпави пътища? Имат ли премиер да ходи да обикаля строежите, дето не му е работа и се излага? Но няма кого да питам, явно високия ми коефициент 1 ги отблъсква.... Е, до код 8000 доста учене имам.цели 7999 пункта. Напълно разбирам извънземните. Такива простотии като у нас никъде няма. Особено от политиците. До 6 месеца всички да си извадят документ за МПС на колко км е и то втора употреба...? Сякаш някой знае тия таеалясници колко са карани там? Айнщайн да го духа по интелект пред герберите и другите гении...
  • 9 Е кое му е чудно

    8 4 Отговор
    Щом и на Земя-та има организми живеещи при екстремни условия, няма как да не предполагаме, че съществуват и извънземни
  • 10 Марсианец

    24 4 Отговор
    Факт 14 България се управлява от връждебно настроени извънземни целящи унищожението на нацията по информация от зона 51 изтекла от засекретени документи Бойко е от тях той е от капиталистическо империалистичната планета Америка върховен дупедавец работещ за благото на всеки друг но не и на собствения си народ.
  • 11 Behemoth

    20 2 Отговор
    Българският народ е един малък извънземен народ пратен като вирус за да унищожи Земята!

    Коментиран от #17

  • 12 Кую

    16 2 Отговор
    Дано харесват тикви.
  • 13 Тери

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пинки":

    Прави сте
    Житните кръгове са също начин да комуникират много светове
  • 14 Дреме ми

    2 4 Отговор
    Идиотин си голям...
  • 15 До скоро

    6 2 Отговор
    , ако някой учен, само намекне, че може да има планети извън слънчевата-с кариерата му е свършено. Както се казва, всичко с времето си.
  • 16 TRVE KVLT

    4 1 Отговор
    Най-накрая интересна информация.
  • 17 TRVE KVLT

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Behemoth са култ
  • 18 Земъта е плоска

    1 2 Отговор
    Беееее бодали
  • 19 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    8 2 Отговор
    извънземните са били и са си тук на земята 5000 години..и са имали дипломация с назе маймуните

    Коментиран от #20

  • 20 РЗС

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец":

    изглежда планетата на маймуните е по действителен случай, и ние сме маймуните
  • 21 Някой

    4 1 Отговор
    Вие тука всичко го обръщате на политика и тролване.вероятно сте най големите интернет плъхове.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    3 0 Отговор
    Точка 11 ме съсипва иначе нямам нищо против тях щом не ми пречат.
  • 24 анонимин

    2 1 Отговор
    Нали няма извънземни!?
  • 25 Михаела Коцарова

    3 0 Отговор
    Мисля,че извънземните наистина съществуват поради вашите доказателства.Правете още такива статии!
  • 26 Гост

    2 3 Отговор
    Доказано е, че вибраторът е дар от извънземните, за да се намали мъжката популация и зелените после да дръндят землянките, и така да ни колонизират и всичката пиячка на земята да е само за тях
  • 27 Stranger Things

    3 0 Отговор
    1974г, м. август, поделение Х , 01.30 часа след полунощ , всичко живо спи . Излизам от командния център след дежурство и вървя по алеята с поглед нагоре , разглеждайки огромните звезди . В един миг дъха ми спря ! Огромно огнено кълбо се появи в далечината , бавно летейки на около 20-30 метра над асфалтираната алея . Спрях и останах с отворена уста , вторачен в невижданото досега творение . Без да променя посоката и скоростта си , то продължи полета си по алеята , наближавайки ме . Огромна огнена , червено оранджева сфера с размери може би 10-15 метра . Леко пулсираща и променяйки контурите си със странна огнена опашка , която се завихряше от движенията и . Когато ме наближи и застана над мен изпитах усещане ,че се пръскам на парчета от удивление , никога не изпитвано досега ! В един миг света изчезна ! Когато се осъзнах видях ,че чудото ме беше отминало и продължаваше безшумния си полет , докато накрая се изгуби . Прибрах се като насън в спалното помещение . На другия ден не помнех абсолютно нищо . Минаха много месеци , докато един ден в паметта ми бавно изплува преживяното , като полуизтрит запис на магнитна лента .

    Коментиран от #28

  • 28 ХаХа

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Stranger Things":

    Враво,може да станете писател фантаст,успех.
  • 29 Ковачевич

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пинки":

    от "Пинки":

    Здравейте Пинки.
    Имам няколко въпроса към вас.
    Ако може да ми препоръчате сайтове и книги ще е идеално.


    Въпрос № 1:


    Кои са тези ,обвързани с договор с елита и защо!?


    Въпрос № 2:

    Кои са тези , които кацат и отлитат с нашето гориво , колко видове са и защо точно нашето!?



    Нали отделно са се развили .... за какво им е нашето ....



    Въпрос № 3:

    Кой е елита? Имали ли и хора?


    Въпрос № 4:

    Това , което споменахте с комуникацията .... книга или нещо може ли да препоръчате!?



    Въпрос № 5:


    Кои са враждебните и защо!?



    Въпрос № 6:



    Кои са добронамерените ?




    Въпрос № 7: Кои са наблюдателите и защо?


    Защото светът е луд или нещо друго.
    Ще съм Ви изключително благодарен ако ми дадете някакви отговори или насоки.
    Може книги , сайтове и така нататък.
    Ако го четете ще се радвам за помощ!

    Лека Неделя!
  • 30 Ковачевич

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пинки":

    Здравейте. Очаквам вашия отговор. Благодаря.