5 586 10

Руснак купи Рая на Земята и ...

Красивият гръцки остров Скорпиос преди това принадлежал на Аристотел Онасис

Руснак купи Рая на Земята и ...
Снимки: shutterstock

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли го определя като Рая на Земята.

Наскоро там дъщерята на милиардера Екатерина вдигна сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова.

Новият проект, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR.

Основната идея на проекта е максимално да се използва естествения релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти.

Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров.

Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова.През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

Руснак купи Рая на Земята и ...

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните личности на отминалото столетие. Мария Калас, например, се наслаждавала на компанията на Онасис на острова докато двамата били заедно. Джаки Кенеди е другата известна и влиятелна персона, радвала се на екзотичната красота на частния гръцки остров. Там са се провеждали и много партита, превърнали го в едно от основните места за среща на световния елит.

Руснак купи Рая на Земята и ...

След смъртта на Онасис през 1975 година Скорпиос е наследен в семейството му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едва на 37 години, само 13 години след баща си, след което имотът отива у Атина Онасис Ръсел – единствената дъщеря на Кристина.

Атина, обаче, нямала намерение да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева – дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев.

Руснак купи Рая на Земята и ...

Гърция
Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Начо
  Отговор
  1 19:22  14.08.19
  Кремълските юдеи яко крадат
 • Мъка,мъка....
  Отговор
  2 19:27  14.08.19
  Руският народ си умира от кеф,че риболовката си купила остров за около стотина милиона евро островче за риболов.Октомврийската революция е на ход господа олигарси
 • олигарси
  Отговор
  3 19:43  14.08.19
  Купил рая да му се изс*ере отгоре, защото с това строителство нищо друго няма да направи! Истински богатият човек, щеше да го остави такъв, какъвто си е и да му се радва и така да го завещае! Този не е нищо повече от поредният бетониращ търгаш !

 • Киро
  Отговор
  4 19:46  14.08.19
  Тая статия не я ли писахте преди няколко дена?
 • Цецо
  Отговор
  5 21:09  14.08.19
  Спокойно и ние с Бойко имаме острови ама никой не знае за стари години скоро и планети може да си купим с такъв прост народ всичко можеш да направиш колкото повече им вдигаш данъците толкова повече те обичат и гласуват за тебе.
 • Да да
  Отговор
  6 21:31  14.08.19
  Ей така са всички руснаци! Фрашкани с пари, само се чудят къде да харчат! Рая е в Русия! Питайте путинофилите в България! Тоя е някакъв предател!
 • Доналт Тръмп
  Отговор
  7 21:48  14.08.19
  При толкова риби за ловене ,как няма да си купи остров ,а защо само един ,в страната на равните някой са изравнени с със земята ,а някой са в небесата.
 • ГосТ
  Отговор
  8 22:32  14.08.19
  Хахаха боко и сие крадат от асфалт, путя и сие от железо 😂 като невидели. Ама боката и компания са доста по назад, много железо има в Русия бе ! Иначе поредният на...н пейзаж.
 • чукча
  Отговор
  9 14:15  15.08.19
  Не е вярно че е купен, взет е под наем за 99 години.
 • ПЕНКО
  Отговор
  10 15:54  16.08.19
  Е ОТ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАШАТ НАТЮВЦИТЕ !!! РУСКИ "СПЕЦНАЗ" -СЪС СОБСВЕННОСТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА НА "ПАЗАРНИЯ МЕХАНИЗЪМ" !?!?!?

Напиши коментар:


Публикувай