14 Август, 2019 20:38 10 086 8

Това са 10-те най-ужасни плажове в света

  • най-ужасните плажове-
  • плажове-
  • страшни-
  • ужасни-
  • ваканция-
  • плаж-
  • опасност-
  • туристи-
  • сърф-
  • морска ваканция

Много хора обичат да прекарват лятната си отпуска на брега на морето, но тези места едва ли ще ги очароват

Това са 10-те най-ужасни плажове в света - 1
Снимки: shutterstock

Плажът е място за безкрайни забавления и почивка, място на което повечето хора предпочитат да прекарат лятната си ваканция, да презаредят батериите си след дългите зимни месеци и несвършващите задължения на работното място. Покрай морето човек може да види толкова много неща, които да го направят щастлив, да го ободрят или да му помогнат да забрави за тревогите и грижите.

Но не на всеки плаж можете да се отпуснете и забравите за рутината. Има места, на които е по-добре да не стъпвате, освен ако не искате да се върнете още по-травмирани, уморени и тревожни от когато и да било. Съществуват плажове, които са си откровено опасни за живота или психическото ви здраве.

Ако обичате водните спортове или сте любител на дългото излежаване на плажа, то по-добре разгледате този списък с плажове и едва тогава помислете и планирайте къде ще е следващата ви почивка.

Това са 10-те най-ужасни, опасни и страховити места, на които може да попадне човек. Дори краткият престой на един от тези плажове може да ви нанесе травма за цял живот.

10. Копакабана, Бразилия

Прочутият плаж в Рио де Жанейро е един от най-красивите, но и най-опасните в целия свят. Там няма атаки от акули, медузи или други животни. Теченията са доста по-приятни, сравнени с други плажове. Но... опасността идва от страшната престъпност, която се вихри на плажа и продължава да нараства. Заради това плажът влиза в списъка с най-опасните по света. Всичко, оставено без надзор на плажа, изчезва за секунди, а понякога крадците дърпат ценностите направо от ръцете на чужденците.

9. Гансбааи, Южна Африка

Гансбааи е дом на огромен брой свирепи бели акули. С това той е един от най-известните плажове в света. Прочут е с гмуркането в клетка за наблюдение на бели акули. Карането на сърф там е само за безразсъдно смелите, пак заради страховитите морски животни. Клетките са по-безопасни. Ако случайно решите да влезете във водата без клетка, шансовете да се върнете цели на брега са близки до нула.

Това са 10-те най-ужасни плажове в света

8. Остров Фрейзър, Австралия

Остров Фрейзър е един от най-красивите на света. Въпреки това е забранен за посещение на туристи. Причината – смъртоносни нападения от медузи и акули. Атмосферата на брега е като в рая, но влизането във водата просто не си струва риска. А на плажа има голяма опасност да бъдете ухапани от смъртоносните паяци, които обитават острова. Освен опасните с животни, плажът е известен и със силните си подводни течения. И за капак, като нищо можете да срещнете крокодили и кучета динго.

7. Плаж Ню Симрна, САЩ

Плаж Ню Симрна се намира във Флорида и му се носи световна слава заради природната красота. Той, обаче, е много опасен заради нападенията от акули, които се увеличават с всеки изминал ден. Плаж Ню Симрна е обявен за „световна столица на нападенията на акули“ в книгата на рекордите „Гинес“. Само през 2007 година са станали 240 нападения, довели до 112 смъртни случая. Сърфирането там е силно непрепоръчително.

6. Плая Зиполите, Мексико

Плая Зиполите се намира на югоизточното крайбрежие на мексиканския щат Оаксака и се счита за един от най-смъртоносните и опасни плажове в света. Наричат плажа „плажа на смъртта“, превърнал се в символ на опасностите за човешкия живот. Това не е свързано с нападения на животни, а със смъртоносните подводни течения. Те могат да убият всеки професинален плувец за секунди. Плая Зиполите привлича много туристи въпреки страшната си слава.

5. Плаж Чоупати, Индия

Плаж Чоупати, намиращ се в Мумбай, се е превърнал в сметище от 2011 година насам. Плажът е толкова замърсен, че влизането във водата може да да причини опасни и смъртоносни болести. Счита се за най-замърсения плаж, откакто всичкият боклук, произвеждан от град Мумбай, накрая се озовава там. До 2011 година качеството на водата на Чоупати било значително по-добро. През 2011 около 60 000 тона въглища са изхвърлени близо до плажа, което довело до незабавно замърсяване на морската вода. Плажът, който бил място за отдих и пикници, се напълнил с боклуци и смрад.

Това са 10-те най-ужасни плажове в света

4. Атол Бикини, Маршалови острови

Атолът Бикини е разположен в Северния Тих океан. Тази зона е била използвана от САЩ за изпробване на ядрени оръжия, което довело да ужасяващи последици за околната среда. От 1946 година насам там са взривени 20-25 атомни бомби. Последиците от радиацията наложили евакуирането на обитателите на острова. Въпреки че районът вече е обявен за безопасен от правителството, вероятността от облъчване с вредна радиация е огромна.

3. Килауеа, САЩ

Килауеа е един от осемте Хавайски острова, който се намира на североизток от Кауай. Обикновено се счита, че опасността на плажа идва от морските обитатели, но по ирония на съдбата случаят с Килауеа не е такъв. Това е един от най-красивите плажове на земята, но е опасен заради горещата лава, която извира от близката планина и се излива в океана. Пясъкът на Килауеа изглежда черен, което не нищо друго освен вулканична лава и пепел, на които ще се нараните жестоко, ако стъпите отгоре им. Вулканът, разположен точно до плажа, изригва от 1993 година насам. Освен това има и много случаи на нападение на акули.

2. Червеният триъгълник, САЩ

Червеният триъгълник, както подсказва името, е очертание, наподобяващо триъгълник, по крайбрежието на Северна Калифорния. Там е домът на 11% от големите бели акули, които са извършили опасни нападения срещу хора. Плажът винаги е претъпкан с хора и мнозина обичат да карат сърф, но това е силно непрепоръчително. Въпреки че популацията от бели акули там е значителна, те рядко се виждат от плажа.

1. Северната територия и Куинсланд, Австралия

Северната територия и Куинсланд се смята за мястото с най-опасните плажове в света. Плажът, който се намира в южната част на остров Тиви, горещо не се препоръчва за пътувания и семейни ваканции. Плуването е забранено заради нападения на акули, отровни медузи и змии. Най-голям брой жертви са взели медузите, въпреки че някои хора ги считат за много красиви. Регистрирани са 70 смъртни случая в резултат на срещи с отровни медузи. Ужилванията са толкова жестоки, че някои от потърпевшите получавали сърдечен пристъп още преди да стигнат обратно до брега.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туриста с хладилната чанта

    28 3 Отговор
    Аз затова си ходя от години на Порто Кацики и нямам проблеми нито с акули,нито с медузи ''ируканджи'' или соленоводни ''корконили''.Най-опасното животно ,което съм срещал там е добре угоен лефер -8кг, много опасен ,особенно на скара и с добре изстудено бяло винце.Пожелавам всеки му такива срещи.
  • 2 666

    29 8 Отговор
    Ухапване от акула, или побой от мутри?
    Ужилване от медуза, или ужилване от кръчмар в слънчака?
    Ухапване от змия, или свирка от пияна англичанка? Хъмз...ама не са им по 50 лв. шезлонгите и 11 минералната вода. Значи няма по-опасни от нашите плажове. Що ни няма в статистиката?

    Коментиран от #5

  • 3 Що пишете глупости

    16 1 Отговор
    Милена не изневерява на стила си - ctrl-c на гугъл транслейта и праска постинг. Със същия върховен замах е синтаксисът й, пунктуацията и нелепият езиков стил. Що не си вземете един редактор, поне отгоре-отгоре да прехвърля кликбейт-съдържанието на сайта ви?
  • 4 Голям Слон

    12 1 Отговор
    Грамотност критична. Още от заглавието...
  • 5 Ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Ти изкрено ме разсмя, и написаното от теб на 100% е реално.
  • 6 X.x

    3 0 Отговор
    Крокодили и паяаци се прескачат на плажа ..... хаха
  • 7 И на 11 място е нестинарка😂😂

    0 4 Отговор
    Щот там последно срах у водата у неделята 😂😂😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.