В дните, когато разполагате с малко повече време за приготвяне на нещо вкусно, опитайте тази оригинална рецепта със свинско филе.
Необходими продукти:
500 гр. печурки
1 глава кромид лук
1 с.л. масло
6 стръка мащерка
сол
черен пипер
1 с.л. шери
600 гр. свинско филе
2 с.л. маслиново масло
3 жълтъка
100 гр. прясно зърнесто сирене
2 - 3 с.л. галета
275 гр. готово многолистно тесто
600 гр. замразен спанак на листа
50 - 100 мл. зеленчуков бульон
100 мл. готварска сметана
Начин на приготвяне:
Почиствате печурките и лука, след което ги накълцвате. В сгорещено масло запържвате гъбите и половината от лука при непрекъснато бъркане за 3 – 4 минути. Подправяте с листенца мащерка, сол и черен пипер. Добавяте шерито и готвите, докато течността се изпари. Изсипвате в купа и оставяте малко да изстине.
Измивате и подсушавате свинското филе, овкусявате го със сол, черен пипер и в 1 с. л. сгорещено маслиново масло го запържвате от всички страни за около 6 минути.
Разбърквате 2 жълтъка и прясното сирене с печурките. Добавяте толкова галета, колкото е необходима, за да се получи еластична маса. Половината разпределяте центрирано върху разгънатото тесто. Отгоре поставяте филетата и върху тях останалите печурки. Завивате плънката с тесто, притискате добре краищата. Премествате върху покрита с хартия за печене тава, като обръщате мястото на свързване надолу. Намазвате с четка с останалия жълтък. Печете в предварително загрята на 200°C фурна 25 – 30 минути, евентуално към края можете да покриете с алуминиево фолио, за да не потъмнее много тестото.
Междувременно оставяте спанака да се отцеди и го задушавате с другата половина от лука в останалото предварително сгорещено масло. Сипвате 50 мл. бульон и сметаната, овкусявате със сол и черен пипер и готвите 5 – 7 минути. Подправяте и сервирате към филетата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Кикимора
Коментиран от #3
14:57 16.08.2019
3 Напротив Кики
До коментар #2 от "Кикимора":
Възхитен си, може би не от рецептата, а от нещо друго....!16:49 16.08.2019