Last news in Fakti

16 Август, 2019 21:43 22 772 20

Какво се случва с тялото при ежедневна консумация на джинджифил?

  • джинджифил-
  • растение-
  • експеримент-
  • полезен-
  • здраве-
  • отрова

Как действа коренът на организма ни - отрова с бавно действие или растение с невероятни лечебни свойства?

Какво се случва с тялото при ежедневна консумация на джинджифил? - 1
Снимки: shutterstock

Онзи ден попаднах на видео в социалната мрежа за опасностите от джинджифила. Авторът толкова много критикува това растение, че почти го сравнява с отрова с бавно действие. Именно това видео ме подтикна да проведа експеримент. Това пише потребител в здравен форум, който разказва подробно за експеримент, който е провел, свързан с този продукт.

В продължение на месец той всеки ден консумирал джинджифил. Добавял го в чая си, като подправка към храната, а също така и похапвал парченца от лютивия корен.

Ето какво се случило със смелчагата, провел експеримента:

Какво се случва с тялото при ежедневна консумация на джинджифил?
Снимки: shutterstock

Нормализиране на кръвното налягане

Ако следите канала ми от дълго време, трябва да знаете, че страдам от хипертония отдавна. Но джинджифилът ми помогна да се отърва от това заболяване. Първите няколко дни след консумацията кръвното спадаше леко само за няколко минути. Но след това постепенно се нормализираше.

Подобряване на имунитета

През този месец нямах никакви здравословни оплаквания. Ще ви дам пример с леля ми. Тя от 3 години консумира чай само с добавка джинджифил. През това време не е имала дори настинка.

Подобрение на съня

След първия прием, за първи път от много време, успях да спя нормално.. По-рано заспивах в 11 часа вечерта и се събуждах в 9, но уморен. През целия ден винаги ми се спеше. Джинджифил ми помогна с това. Заспивах в 11, но се събуждах в 7 пълен с енергия за целия ден.

Отрицателни последици:

За целия месец ядене на джинджифил открих само един отрицателен фактор. Към края на експеримента получих запек. Не знам дали това е свързано с продукта, но фактът остава. Това никога досега не ми се е случвало.

Не забелязах други промени. Но за разлика от други „интернет инструменти“ джинджифилът наистина показа добри резултати. Мисля, че ще продължа да го използвам, завършва обобщението от своя експеримент мъжът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    58 4 Отговор
    Най-значимият и видим резултат е, че вдига самолета :)

    Коментиран от #9

  • 2 Бесен Язовец

    44 3 Отговор
    От джинджифил тоягата може ви порасне малчовци!
  • 3 Загрижен

    18 8 Отговор
    Отваря вълчи апетит и към храна,ядеш и пълнееш,но не от джинджифила,а от това покрай него.
    Ядеш,ревеш и е..ш,а и пилнееш, с кеф.
    Голата истина.
  • 4 Тупан, Евротупан!

    16 3 Отговор
    Единствения недостатък на тази статия, е че в началото получих разстройство! Сюргюн!
  • 5 Тончо манафа Зън, Зън, Зън...!

    3 3 Отговор
    Не мое ми помогне...!
  • 6 Пламен Галев

    4 8 Отговор
    Джинджърът е токсичен. Става левкемия, това става.
  • 7 2222

    1 4 Отговор
    някой е внесъл много стар джинджифил. Джинджифилът у нас е поне на две години.

    Коментиран от #11

  • 8 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Почти като всяко растение и джинджифила / исиот, Zingiber officinale / има своите лечебни свойства. НО със самолечението трябва да се внимава. Има го и в България.Не е отровен Не е панацея !!! Използва се и в кулинарията. Аз лично предпочитам българския ХРЯН / Armoracia rusticana ; Cochlearia armoracia / Листата му изсушени и стрити, смесени със сминдух, чубрица , дивисил, по малко царевица и левурда, плюс молко готварска сол - става "шарена сол" за чудо и приказ. Идеално консервиращо средство. Без него зелевата чорба не е "армея", ами някаква солена течност. Смело може да се използва вместо джинджифил. Естествено ароматът е друг ......
  • 9 Оня бе! (конят)

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Курти":

    Тои лесно се вдига, ама само да не падне в грешкния момент! ✈️✈️✈️🛬🛬🛬! 💃💃💃🕺🕺🕺❗❗❗❗❗❗❗❕❕❕❕❕❕
  • 10 никси

    3 2 Отговор
    другото название ако не го знаете се казва земна ябьлка , да да не се маитапя , аз сьм си слагал сутрин в чая,и мога да ви кажа като шофьор сьм се чуствал много бодар , а не отпаднал ,не само подобрява крьввната захар но и стимулира крьво обращението , но трябва да се пие всяка сутрин поне 10 дена и резултата се усеща , но да не се прекалява с алкохол през това време и свински меса и колбаси ,и след време като почуствате сьщото ,пак започнете наново прцедурата , много помага за шофьори които работят нощна смана ,или са на пьт през нощта като нас тираджиите.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "2222":

    Не знам за вас ама аз три дена не мога да стана от тоалетната
  • 12 Мама

    6 2 Отговор
    До 10 земна ябълка, ерълмас, гулия - това е съвсем друго растение, не е джинджифил. А иначе статия без автор... Прилича ми на тъпа реклама платена от едни големи вериги магазини.
  • 13 Дженджифил

    2 1 Отговор
    Не знам за вас ама вече съм над 50.От скоро използвам някакъв екстрат от Турция който съдържа и дженджифил.Взимам по една чаена лъжица и чаша вода,след 20 минути съм готов по-вече от час мога да си играя с партнйорката и на сутринта наперен пак той ме събужда.Добре е пробвайте и вие иначе времето си цъка
  • 14 тъйва

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "никси":

    като не прекаляваш с месата, колбасите и алкохола, за какво ти е джинджа тогава

    Коментиран от #16

  • 15 ГАЛЕВ

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "никси":

    КАТО ВАС ТИРАДЖИИТЕ ДЕТО КАРАТЕ НОЩНО ВРЕМЕ САМО НА МАГНИТ СЯДАТЕ ВЕЧЕРТА В 17.00Ч И СЛИЗАТЕ В7.00Ч СУТРИНТА-ЗА ДА УГОДИТЕ НА ЧОРБАДЖИИТЕ КАТО КРАСО ПАЧКАТА И ДА ВИ ИЗГОНИ ПОСЛЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ,НЕ ДЖИНДЖИФИЛ АКО ЩЕ И МЕНДРЕСАКИ ДА ПИЕТЕ НЯМА ПОМОЩ ОРГАНИЗЪМА СИ ИСКА СЪН.И НЕ СЕ ПИШЕ БОДАР А БОДЪР.ЯВНО СИ УЧИЛ ДО 8-МИ КЛАС И ПО-МАЛКО.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 никси

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "тъйва":

    заради крьвното ,защото от месото се получава висок хорестерол ,а това води до затльстяване и се вдига крьвното налягане , освен това ,като се пушат много цигари на ден , се стесняват кравоносните сьдове и това води до натоварване на сьрцето и неможе да изпомпва максимално количество крьв и няма да има оросяване на тялото на органите достатьчно, и се води до получаване на инсулт или инфаркт масивен на миокарда , за това яжте повече земни ябьлки ,или ги режете в салатата или ги пиите сутрин с чая ви, и ефекта е положителен, и ви сьветвам като ваш приятел ,ходете поне веднаш на 6 месеца на доктор за да си направите пьлна крьвна картина ,колкото по навреме по добре , защото много хора не си обрьщате внимание на здравето си ,и чакаме в последния момент да доиде , както се казва ,яицето на дупето , и после докторите са ни виновни все били ,щото ни мьрзи да отидем и да си направим една кардиограма поне .
  • 17 никси

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГАЛЕВ":

    говориш и ти глупости колко да не заспиш , знаеш ли така колко колеги си заминаха заради магнита бог да ги прости , то нали знаеш , не става само с ядене но трябва и да имаш малко ум в главата , защото лакомията не води на добро , хвьрляха тахо шаиби ,слагаха нови и пак караха , после заспиват и по натам се сещаи , сега вече с тези дигитални карти не става , още повече сега новите камьони имат джипиес /клюкарницата / му викаме знае се по всяко едно време кьде се намира камьона ,кара ли почива ли и по кои маршрут се намира , това се правеше в време оно в СОМАТ Хаджи Димитьр когато господ ходеше по земята , сега е друиго време .
  • 18 никси

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГАЛЕВ":

    абе пич стар мие лап топа и немога да намеря това ььььь, не ермалак,и несьм учил до 8 клас , а доста по нагоре , имам завьршено траспортно училище с двигатели аза вьтрешно горене ВИЛХЕМ ПИК, сега от няколко години е ХЕНРИ ФОРД с техническо образование авто инсталации / АВТО ЖИЧКАДЖИЯ /.
  • 19 Глупости

    2 1 Отговор
    Земна ябълка и джинджифил нямат нищо общо..!

    Коментиран от #20

  • 20 никси

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Глупости":

    абе ти луд ли си или шапката те стяга , не е ябалка на дарво насадена , това се изкопава от земята като картоф,кората му се обели ,и сенастарже или го нарежеш както си искаш , на колелета или кубчета , сега аз от опит го знам , няма да пиша глупости и да ви льжа по форумите , които не вярва нека ми сложи минус , повече няма да ви аз обеснявам , защото ти му кажеш кум иване , а тои лети за хуя да ме хване .