В сезона на зрелите сочни праскови си заслужава да се насладите на този изкусителен десерт. Важното е плодовете да са зрели, но не и прекалено меки. В компанията на млени и филирани бадеми сладкишът придобива несравнимо нежен и възхитителен вкус, пише ladyzone.bg.
Необходими продукти:
1 кг праскови
250 г масло
175 г захар
2 пакетчета ванилия
4 яйца
250 г брашно
100 г млени бадеми
1 пакетче бакпулвер
2-3 с.л. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
Масло и галета за тавичката
Начин на приготвяне:
Обелете прасковите, почистете ги от костилките и ги нарежете на тънки ленти. Разбъркайте на снежен крем маслото, захарта и ванилията. Отделно разбийте яйцата. Смесете брашното, бадемите, бакпулвера и ги разбийте с млякото. Полученото тесто разстелете на дъното на намазнена и поръсена с галета тава. Върху този основен слой равномерно наредете лентите праскови. Печете около 45 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.
Извадете пая от фурната и го поръсете с малко пудра захар и филирани бадеми.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хубав пай!
16:05 24.08.2019
2 Johansson
🖕
16:13 24.08.2019
3 Враца
16:13 24.08.2019
4 валкирия
16:15 24.08.2019
5 171717
16:24 24.08.2019
6 Johansson
16:29 24.08.2019
7 Лорчето, ценител на хубавото...!
16:59 24.08.2019
8 Не ям прасови
22:38 27.08.2019