Да поседнете пред порция пържени калмари си е класика на всички времена, а дори и да не сте планирали почивка на морето, може да доведете морето при себе си без усилие. Рецептата за пържени калмари е изключително лесна и, ако подходите правилно, в чинията ви ще има вкусни калмари, хрупкави отвън и крехки отвътре.
Необходими продукти:
калмари - 3 туби
яйца - 3 бр.
лимонов сок - от 1/2 лимон
бира - 1 к.ч. светла
брашно - 4 с.л. бяло
царевично брашно - 3 с.л.
бакпулвер - щипка
олио - за пържене
сол - на вкус
галета
Начин на приготвяне:
Първо се почистват калмарите и се измиват добре, режат се на шайби не по-дебели от 1 см, пише recepti.gotvach.bg. Сипете ги в купа и полейте с бирата и сока от половин лимон, оставете ги да постоят поне 30 минути.
В друг съд смесете двата вида брашно и бакпулвера. Разбийте яйцата и ги смесете с брашната, трябва да получите гъста кашичка, ако ви се струва доста гъста, може да добавите малко бира.
Загрейте олиото в тигана и панирайте всяка шайба, като хубаво потапяте в панировката, за повече хрупкавост, може накрая да поръсите от царевичното брашно или да използвате галета.
Пържете до хубав златист цвят, след което ги изваждате на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Готвача
16:08 26.08.2019
2 Радо
16:10 26.08.2019
3 РАДИО ЕРЕВАН
17:34 26.08.2019
4 Франкенщайн...!
20:34 26.08.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Радо
До коментар #7 от "Малката":
И бам,бам22:07 26.08.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 123
22:14 26.08.2019
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Etio
07:46 27.08.2019