Last news in Fakti

26 Август, 2019 16:00 7 675 12

Рецепта на деня: Пържени калмари с бира

  • калмари-
  • пържени-
  • бира-
  • какво да сготвя

Хрупкави отвън и крехки отвътре

Рецепта на деня: Пържени калмари с бира - 1
Снимка: Shutterstock

Да поседнете пред порция пържени калмари си е класика на всички времена, а дори и да не сте планирали почивка на морето, може да доведете морето при себе си без усилие. Рецептата за пържени калмари е изключително лесна и, ако подходите правилно, в чинията ви ще има вкусни калмари, хрупкави отвън и крехки отвътре.

Необходими продукти:

калмари - 3 туби
яйца - 3 бр.
лимонов сок - от 1/2 лимон
бира - 1 к.ч. светла
брашно - 4 с.л. бяло
царевично брашно - 3 с.л.
бакпулвер - щипка
олио - за пържене
сол - на вкус
галета

Начин на приготвяне:

Първо се почистват калмарите и се измиват добре, режат се на шайби не по-дебели от 1 см, пише recepti.gotvach.bg. Сипете ги в купа и полейте с бирата и сока от половин лимон, оставете ги да постоят поне 30 минути.

В друг съд смесете двата вида брашно и бакпулвера. Разбийте яйцата и ги смесете с брашната, трябва да получите гъста кашичка, ако ви се струва доста гъста, може да добавите малко бира.

Загрейте олиото в тигана и панирайте всяка шайба, като хубаво потапяте в панировката, за повече хрупкавост, може накрая да поръсите от царевичното брашно или да използвате галета.

Пържете до хубав златист цвят, след което ги изваждате на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готвача

    12 2 Отговор
    Същата като родопските калмари 😂😂😂
  • 2 Радо

    11 1 Отговор
    Дето ги носи ходжата от съседното село, нали?
  • 3 РАДИО ЕРЕВАН

    5 2 Отговор
    -КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТАРИЯ И ПРЕСНИЯ ЧЕСЪН.......??? ОТГОВОР.........-ЕГН-то
  • 4 Франкенщайн...!

    2 1 Отговор
    Гумени галоши...! Благодаря...! Супичката с три листа, да не счупя някой зъб и без това нямам...!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Радо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Малката":

    И бам,бам
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    2 0 Отговор
    Парите й дръж си ги, имам си колкото искаш, евтини жени с теб има колкото искаш.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Etio

    1 0 Отговор
    Само в четвъртък - пресни.