Last news in Fakti

23 Август, 2019 14:39 18 014 4

Тази бърза маска премахва старческите петна

  • кожа-
  • петна-
  • старчески-
  • маска-
  • лице-
  • домашно

Лесна домашна маска помага за премахването на петната по кожата

Тази бърза маска премахва старческите петна - 1
Снимки: Shutterstock

Ако сте забелязали, че по кожата ви се появяват първите старчески петна, не се отчайвайте. Има натурални и лесни рецепти, които ще ги направят по-малко забележими и може би дори ще ги премахнат нацяло. Зависи колко упорити сте и колко бързо уловите появата на петната.

Тази бърза маска премахва старческите петна

Маска с нахут

Тази маска се приготвя лесно, а съставките ѝ са достъпни за всеки от нас. Ако не искате да отделяте време за варене на нахута, може да си купите варен нахут в буркани.

Съставки

- 1/2 чаша варен нахут (150 г.)

- 1/4 чаша вода (62 мл.)

Тази бърза маска премахва старческите петна

Подготовка

Изплакнете нахута и го поставете в малка тенджерка. Изсипете малко вода и започнете да намачквате нахута.

Когато получите гладка паста, нанесете я върху областите на кожата, където имате пигментни петна. Кожата трябва да бъде чиста и суха. Изчакайте 20 минути, докато маската стане напълно суха.

Не изплаквайте, изчакайте, докато слоят суха паста се изрони от само себе си. Препоръчва се процедурата да се повтаря всеки ден, преди лягане.

А ето и още няколко средства, които помагат в борбата с петната.

Лимонов сок

Тази бърза маска премахва старческите петна

Киселината, съдържаща се в лимоновия сок, прониква в по-дълбоките слоеве на кожата и така отстранява пигментните петна. Много е важно да се направи процедурата преди лягане. Факт е, че когато лимоновият сок влезе в контакт със слънчева светлина, се получава обратният ефект. В този случай може да причини оцветяване на кожата.

Не забравяйте да третирате кожата с лимонов сок веднага щом забележите първите кожни петна.

Тази процедура е изненадващо лесна: всичко, което трябва да направите, е да срежете лимона наполовина и да третирате проблемните области на кожата след душ.

След няколко минути изплакнете лимоновия сок с топла вода.

Вместо лимон, можете да използвате и червен лук. Сокът от този зеленчук има същия ефект.

Глухарче

Тази бърза маска премахва старческите петна

Това лечебно растение също се използва ефективно за отстраняване на старчески петна, така че е препоръчително винаги да го имате под ръка.

Приготвяне:

Нарежете хоризонтално дръжките на глухарчето и изстискайте сока от тях. Обработвайте с тази течност мястото с пигментирана кожа до 3 пъти на ден. Не е нужно след това да изплаквате кожата. Можете да използвате и сока от листата на алое за тази процедура (друго лекарствено растение, което всеки трябва да има в дома си).

Ябълков оцет

Тази бърза маска премахва старческите петна

Ябълковият оцет може да се намери в кухнята на всяка домакиня. Тъй като съдържа и киселини, ефектът му наподобява този на лимоновия сок.

Добавете малко количество ябълков оцет в крема за ръце (2 части крем към 1 част оцет) и използвайте това удивително домашно лекарство, за да премахнете старческите петна по кожата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкенщайн...!

    5 1 Отговор
    То не само тези старчески петна, ами увяхнала кожа, още малко провисва като на онез акордеоновите кучета, черна петна и други гадни работи...! Дали от това, ще свтна като краля,, Слънце,,..?! Ще пробвам...!
  • 2 Косматия прави чудеса

    6 0 Отговор
    Клекнала И 3 чучура вършат работа да пръснат по личицето😂😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иян

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Косматия прави чудеса":

    Що за простащина?