Last news in Fakti

27 Август, 2019 16:00 7 282 4

Рецепта на деня: Пиле по милански

  • пилешко-
  • пиле-
  • милански-
  • фетучини-
  • паста-
  • сметана-
  • какво да сготвя

С фетучини и сметана

Рецепта на деня: Пиле по милански - 1
Снимка: Shutterstock

Пилешкото – приятно, леко, вкусно, а и здравословно – идеално за трапезата на всеки модерен човек. Опитайте тази рецепта на az-jenata.bg за пилешко по милански:

Необходими продукти:

1 супена лъжица масло
2 скилидки чесън, смлени
½ чаша сушени домати, нарязани
1 чаша пилешки бульон
1 чаша течна сметана
500 г пилешки гърди, нарязани на половини
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан на ситно
½ пакет сварени фетучини

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на слаб огън разтопете маслото, добавете чесъна и го запържете за кратко. Добавете ¾ от чашата бульон, увеличете температурата и оставете да заври. След това намалете огъня и оставете ястието да къкри в непокритата тенджера за около 10 минути докато доматите омекнат. Добавете сметаната и оставете да заври отново като разбърквате постоянно. Варете докато сместа се сгъсти.

Поръсете пилето със солта и черния пипер от двете страни. В голям тиган на средно висока температура загрейте олиото и сотирайте пилето. Гответе по 4 минути от всяка страна докато месото порозовее. Извадете го и го сложете в чист съд. Покрийте, за да не изстине.

Изхвърлете мазнината от тигана, без да го измивате. В същия тиган излейте остатъка от бульона и разбъркайте на средна температура, за да оберете соковете и ароматите от него. Намалете малко котлона и добавете сгъстената сметана. Разбъркайте заедно с босилека и още подправки на вкус.

Междувременно сварете в подсолена вода фетучините. Добавете ги в тигана при соса и варете в продължение на 8 до 10 минути.

Подредете пилешките гърди в широк съд за сервиране. Залейте със соса заедно с фетучините и сервирайте.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    5 3 Отговор
    Хах, много здравословно е това, няма що - масло, олио и за капак чаша сметана...
  • 2 Лора

    2 4 Отговор
    Хубава рецепта, обожавам фетучини...! Любима паста...!
  • 3 Радо

    2 6 Отговор
    Аз мога да сготвя пиле на шише - става Обиец!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.