11 269 5

Рецепта на деня: Чеснова пърленка с настъргано сирене

Идеална допълнение към съботния обяд

Рецепта на деня: Чеснова пърленка с настъргано сирене
Снимка: Shutterstock

Апетитна пърленка със сиренце, която се хапва, докато е топличка. Вижте как се приготвя по рецепта на gotvach.bg:

Необходими продукти:

200 гр. сирене
50 гр. масло, за намазване
700 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 яйце
1 кофичка (400 гр.) кисело мляко
5 скилидки пресован чесън, за намазване
масло

Начин на приготвяне:

В купа изсипвате киселото мляко с разбитата в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Замесвате средно меко тесто.

След като е готово тестото го разделяте на 8 топчета. Всяко топче разточвате леко на малка обла кора. В средата слагате по малко натрошено сирене. Разточвате отново, за да се оформи обла пърленка.

Поставяте готовите пърленки в тавичка и печете във фурната за кратко време от двете страни.

Изваждате ги, намазвате ги с пресования чесън, който предварително сте разбъркали с маслото и поръсвате с натрошеното сирене. Поднасяте, докато са още топли.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 34 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Бесен Язовец

    3 7 Отговор
    Едно време му викахме Титаник обаче сега сме в ЕС и му се казва пърленка по евро стандарт със сиренето отгоре!

    Коментиран от #5

  • 2 Бесен Язовец

    11 6 Отговор
    Т-У-Т-М-А-Н-И-К След малко ще треска компа с тупаница по клавиятурата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.