Last news in Fakti

5 Септември, 2019 11:24 8 924 1

Рецепта на деня: Нервозни кюфтета на тиган

  • какво да сготвя-
  • кюфтета-
  • нервозни-
  • кайма

За любителите на пикантния вкус

Рецепта на деня: Нервозни кюфтета на тиган - 1
Снимка: Shutterstock

Ако искате да сготвите нещо класическо, но с леко приключенски вкус, опитайте тази рецепта за нервозни кюфтенца на тиган:

Необходими продукти:

1 кг кайма

4 яйца

2 филийка бял хляб

2 глава кромид лук

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. млян черен пипер

2-3 сушени люти чушки

1 с.л. мляна чубрица

магданоз

олио за пържене

1 к.ч. оцет

сол

Начин на приготвянe:

Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти пиперки, мленият черен пипер, червеният пипер, лукът, настърган на ситно ренде във вид на кашица, и сол на вкус. Прибавя се 1/2 кафена чашка вода. Сместа се омесва добре, докато започне да се отделя лесно от съда, в който се меси. Оставя се да престои в хладилник около 2 часа, пише lakomnik.bg. От нея се оформят средни по големина кюфтета, които се разплескват в кръгла форма, като ръцете периодично се намазват с оцет, за да не залепва каймата по тях. Пържат се в обилна мазнина. Не се овалват предварително в брашно. Обръщането им става по-често с метална или дървена лопатка, докато се зачервят равномерно от двете страни. Поднесете с гарнитура по желание.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    1 3 Отговор
    😊😊😊😊😊😊