Тези банички с форма на дълги пури са невероятно вкусни и бързи за приготвяне. Идеални са за закуска през уикенда или за хапване, което да си вземете в кутия за офиса, на пикник, или когато очаквате гости, пише bistro.bg.
Класическият им пълнеж е от яйца и сирене. Но може да ги направите с извара и спанак, пушена шунка и сметана, риба тон и кисели краставички или друго. Ако искате да експериментирате, може да нарежете дългата пура на парчета и вместо да ги печете, да ги изпържите на маслена баня. Стават златисти и хрупкави.
Необходими продукти:
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. кисело мляко
400 гр. краве сирене
4 бр. яйца
1 пакет кори за баница
70 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа. Натрошава се сиренето и се разбърква. Половината масло се разтопява и се добавя към сместа.
В отделна купа се смесват киселото мляко и содата и се разбърква, докато леко шупне. Изсипва се при яйцата. Всичко се обърква много добре.
Корите се разстилат и се сгъват на две. Слага се от плънката в единия край и се навива като пуричка. Подреждат се в намаслена тава. Върху пуричките се поставят парченца от останалото масло.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Циганин
11:41 07.09.2019
2 Венчето
12:22 07.09.2019
3 гощо
09:47 08.09.2019