Last news in Fakti

7 Септември, 2019 09:47 6 388 3

Рецепта на деня: Бързи пури банички

  • какво да сготвя-
  • пури-
  • банички-
  • сирене-
  • готови кори

Класическият им пълнеж е от яйца и сирене

Рецепта на деня: Бързи пури банички - 1
Снимка: Shutterstock

Тези банички с форма на дълги пури са невероятно вкусни и бързи за приготвяне. Идеални са за закуска през уикенда или за хапване, което да си вземете в кутия за офиса, на пикник, или когато очаквате гости, пише bistro.bg.

Класическият им пълнеж е от яйца и сирене. Но може да ги направите с извара и спанак, пушена шунка и сметана, риба тон и кисели краставички или друго. Ако искате да експериментирате, може да нарежете дългата пура на парчета и вместо да ги печете, да ги изпържите на маслена баня. Стават златисти и хрупкави.

Необходими продукти:

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.ч. кисело мляко

400 гр. краве сирене

4 бр. яйца

1 пакет кори за баница

70 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват в дълбока купа. Натрошава се сиренето и се разбърква. Половината масло се разтопява и се добавя към сместа.

В отделна купа се смесват киселото мляко и содата и се разбърква, докато леко шупне. Изсипва се при яйцата. Всичко се обърква много добре.

Корите се разстилат и се сгъват на две. Слага се от плънката в единия край и се навива като пуричка. Подреждат се в намаслена тава. Върху пуричките се поставят парченца от останалото масло.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганин

    0 1 Отговор
    Венче ще ми направиш ли банички на закуска миличко?
  • 2 Венчето

    3 0 Отговор
    У маалата си имате баничарница, бегай зимай докато не са свършили.
  • 3 гощо

    0 0 Отговор
    Венче каква е тази НЕ типична тема за теб! Обикновено си в порното а сега банички ще праЙм?!?! Тцтцттцтц....