Сръбската кухня е любима на българите и е изключително вкусна. Свързваме я с плескавици, ушипци, вешалица, каймак, жълта ракия, Урнебес и други невероятни вкусотии. lpk1tchen.com предлага оригиналната рецепта за разядката Урнебес. Ако не обичате люто, можете да пропуснете лютите чушки и да я приготвите и без тях. Със сигурност ще стане уникално вкусно и в двата варианта.
Необходими продукти:
500 гр. добро качество овче сирене (може да използвате и краве)
1 с. л. каймак (ако нямате и не може да намерите, използвайте крема сирене)
7-8 бр. печени, задушени и обелени червени чушки
3 бр. печени люти чушки (може и повече или по-малко, зависи от вкусът ви)
6-7 скилидки чесън
3 сварени жълтъка
1 с. л. червен пипер
3 с. л. олио
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно чушките. Сложете сиренето в голяма купа и го намачкайте с вилица. Добавете жълтъците и каймака. Всичко трябва да е намачкано и смесено добре.
Накълцайте на ситно чесъна заедно с чушките го добавете в купата със сиренето.
Овкусете с червен пипер, олио и сол и разбъркайте добре.
Урнебесът е готов за сервиране, най-подходящо е с пресен хляб и жълта ракия.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
Коментиран от #2
09:57 08.09.2019
2 Грешка...
До коментар #1 от "Лора":
Аперитив..!10:00 08.09.2019
3 Шкембаро
Коментиран от #6
10:44 08.09.2019
4 Анонимен
11:38 08.09.2019
5 кулинар
12:49 08.09.2019
6 Фани
До коментар #3 от "Шкембаро":
Само че, катъкът е без жълтъци.14:32 08.09.2019