Last news in Fakti

12 Септември, 2019 10:21 6 772 1

Рецепта на деня: Кашкавалени хлебчета

  • хлебче-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя-
  • питка

Хрупкави отвън, пълни с разтопен кашкавал отвътре

Рецепта на деня: Кашкавалени хлебчета - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли има човек, който да устои на топли вкусни хлебчета. Даже и да сте на диета, само ароматът и вида на тези царевични хлебчета с кашкавал ще ви накара да забравите за миг за линията си, пише kabina.eu. Правят се лесно с достъпни продукти и количеството е доволно за цялата фамилия. Ето рецептата за тези изумително вкусни кашкавалени хлебчета с царевично брашно :

Необходими продукти:

300 грама царевично брашно

200 грама кашкавал

1 яйце

200 мл газирана вода

1 скилидка чесън (по желание)

1,5 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето и добавете газираната вода. След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и объркайте гъсто тесто.

Настържете кашкавала на едро ренде в тестото. Ако искате, добавете настъргана скилидка чесън в тестото и разбъркайте добре.

Загрейте в тигана малко масло, за да се разтопи, след което от тестото изпържете питки до зачервяване от двете страни. Пържат се на слаб огън под капак.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен

    0 1 Отговор
    Вени, първо да ти благодаря за снощи. Днес пак съм гладен, но само за вечеря. За повече - не мога, омекнаха ми капачките. Трябват ми 2-3 дни почивка. Така че ако имаш по-добра оферта, ще те разбера.