11 Септември, 2019 11:52 10 135 16

Българин посети племето Нуба и видя невероятни неща

  • племе-
  • нуба-
  • судан-
  • африка-
  • красиви-
  • култура-
  • традиция

Български блогър разказа за едно от най-красивите племена в Африка

Българин посети племето Нуба и видя невероятни неща - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Български блогър и пътешественик разказва за едно необичайно племе. Той посети красивия народ на хората Нуба. Ето какво написа Емил Първанов за африканското племе:

"Поздрави, приятели. Днес искам да ви разкажа за един много красив народ - Нуба. Красиви са не само външно, но са и с чиста душа. Те практикуват интересни танци, рисуват и имат невероятни брачни ритуали.

Нуба са едни от най-красивите хора в Африка. А дори и едни от най-красивите хора в целия свят. Те са високи, красиви, горди и имат невероятно тяло. Със стегнати релефни мускули и гладка и чиста кожа.

Освен с приятен външен вид, Нуба се отличават със своята духовна красота. Те не знаят какво е това кражба, убийство, предателство. Те не знаят как да лъжат и лицемерничат. Като невинни деца в грациозни тела на възрастни.

Българин посети племето Нуба и видя невероятни неща

Нуба живеят в планините между Судан и Южен Судан. Наричат ​​себе си Хората на хълмовете. Някои култури се приспособяват, като участват активно в животновъдството.

Те обичат ритуалните танци, носят бижута под формата на обеци и пиърсинги, рисуват телата си с причудливи шарки и практикуват собствен вид борба.

От древни времена Нуба вярва в духовете на предците, с които местният шаман може да общува. В силата му е да умолява духовете да променят времето, да се грижат за добитъка, като цяло да помагат на племето по всякакъв възможен начин.

През последните години ислямът се разпространява силно сред нуба, но мнозина го изповядват заедно с шаманизма.

През 2011 г. се налага Нуба да се изправи срещу цивилизацията. Между Судан и Южен Судан избухва конфликт и племето неволно се превръща в конфликт на интереси.

Властите на Судан призовават мъжете да работят в града, носят им пари и даряват частна собственост на племето. В резултат на това хората бързо започват да се променят: появяват се кражби и престъпления, а мъжете се завръщат от града със срамни болести.

И все пак остават красивите им обичаи. Например брачната им церемония.

Свободни мъже седят в редица, а момичетата танцуват красив танц около тях. В края на танца всяко момиче се връща при мъжа, когото харесва, и поставя крак на рамото му.

От този момент те са булката и младоженеца. И мъжът няма право да откаже. Хубаво, нали!?"


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С две думи

    18 1 Отговор
    Назад към корените...
  • 2 Цецо

    33 6 Отговор
    Скоро и тези ще тръгнат към Европа....
  • 3 Брееййй!

    23 1 Отговор
    Колко интересна история! Може ли следващото пътуване да е до племето от Северен Сентинел...и там били много дружелюбни...Ще ни е интересно да чуем разказ от първо лице! :p P.S. Майтап,ей! Да не вземеш да тръгнеш натам!!! :)
  • 4 Професора

    14 1 Отговор
    Тая снимка е от щата Алабама!
  • 5 Алфа Вълкът

    12 2 Отговор
    Не ги я зная влогърите, от 5-6г не се занимавам с ръчни, но явно влогърчето обича бахура.

    Коментиран от #6

  • 6 Алфа Вълкът

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Не ръчни, А ТЪПНИ, тилифончито ме редактира. Нищо ще ме бъзикат малко и това е.
  • 7 Франкенщайн...!

    8 3 Отговор
    Красиви са само, защото са високи...?! Пък и всички африканци, рисуват по един или друг начин...! Чистите души, добре звучи, нека се поучим от тях...!
  • 8 ПрисмехулНИК

    20 1 Отговор
    Тоя "блогър" не го знам кой е, ама кату му гледам вкуса за хубаво, да го пожали човек.
    Ама то веган_джендър_блогър, какъв друг вкус да имат?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дядото

    8 2 Отговор
    ....съветвам племето НУБА да посетят милото ни отечество и тогава да видим при КОЙ???? има ПО ИЗУМИТЕЛНИ НЕЩА...!!! :). То пожарникар и охранител за премиер,..шефове и министри с фалшиви дипломи за висше,..грабители на банки подпомагани от шефа на БНБ ..турски затворници хидроинженери разпределящи порции ...лукс апартаменти за богаташи и свръхскъпи панелки за работещите на по две места бедняци...алчни лапачи и на България продавачи..... Африканците и месец няма да изкарат тука... :)
  • 11 Племето нуба

    4 5 Отговор
    Е древно тракийско племе
  • 12 Дядото

    4 1 Отговор
    Ква красота бе...!?! няма блясък,чар и маниер ...има хубостта на селска мома и навик докато говори и то само заучени клишета !!! да върти глава..все едно е на мегдана !!! Въпреки това има здрава задница и бих я набухал у ауспуха!!
  • 13 Бачо Киро

    7 2 Отговор
    Оооо това е нищо работа - още Васил Михайлов - Нубиеца е работил всеотдайно за отношенията на България с Нуба, или както и викат тук - Нубия 😁😁😁😁😁😁 Учудващо обаче след повече от 20 години помощ от нас в икономиката, още нямат чушкопек....
  • 14 Нямат шкембета

    3 3 Отговор
    и имат хубави и здрави тела, защото не се хранят с боклуците на "цивилизацията".
  • 15 Фен

    6 0 Отговор
    Едни те от снимкатс ми пнационт на националният отбор на Франция.Или бъркам!?
  • 16 Педали

    4 0 Отговор
    Блогърчето май и то е поставило ръка на някое стегнато рамо и на някоя паламарка?