Last news in Fakti

11 Септември, 2019 12:15 8 187 4

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)

  • нелегален имигрант-
  • британско семейство-
  • багажник-
  • франция-
  • почивка-
  • пътешествие

Мъжът успял да се промъкне незабелязано в град Кале

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Британската двойка се прибирала от почивка във Франция, когато неочаквано открива нелегален имигрант, скрит в багажника на покрива на колата си.

57-годишният Саймън Фентън паркирал своята Skoda на алеята пред дома си в Нюбъри, Беркшир и се отправил към входната врата, когато съпругата му започнала да крещи.

Когато отишъл при нея, мъжът, който е адвокат по професия, видял обувка, стърчаща отстрани на багажника на покрива на колата. Секунда по-късно кутията се разклатила и двойката чула, че вътре има някой.

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)

След това от там се подала ръка, последвана от глас, който започнал да говори със семейството на развален холандски език.

Двойката успя да разбере, че момчето е нелегален имигрант от Египет и е на 17 години.

Те се обадили в полицията, която пристигнала и използвала лоста, за да отвори кутията и да измъкне момчето, което било арестувано и отведено в участъка, съобщава The Sun.

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)

Г-н Фентън предполага, че нередовният им пътник се е промъкнал в багажника, докато колата е била паркирана за една нощ в Кале.

„Обадих се на полицията, която пристигна и трябваше да отвори кутията с лост. Всъщност ни казаха „Отдръпнете се, той може да има пистолет“, разказва адвокатът пред британския вестник.

„Все още не знаем как е успял да се побере вътре. Все си мисля, че трябваше да го чуем да се движи", добавя г-н Фентън.

Двойката също така смята, че момчето е имало помощник, тъй като кутията била затворена с болтове от външната страна, а багажът им бил откраднат.

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)

„Полицаи са извършили арест на 17-годишен младеж от Египет, обвинен в престъпление, свързано с трафик на нелегални имигранти. Разследването на случая вече е поверено в ръцете на имиграционната служба", заяви пред в. Daily Mail говорителят на полицията.

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)

Случката изумително много наподобява сюжета на тв комедията C4 Home, излъчвана по един от каналите на BBC през март. В мини сериала от шест части, с участието на Ребека Статън и Руфъс Джоунс, семейство открива нелегален имигрант в багажника на автомобила си. Точно както в историята на семейство Фентън, мъжът - бежанец от Сирия, бива намерен след като героите от сериала се прибират у дома след ваканция.

Шофьор: Слизам от колата и виждам крак, стърчи от багажника (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    14 2 Отговор
    Още един глас за Брекзит.
  • 2 Двойна самоличност

    5 4 Отговор
    Само не разбрах, от къде е имигранта..?!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ???

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Двойна самоличност":

    Написано е- от Египет.