Сьомгата е една от най-полезните риби, тъй като е богата на витамин D и на омега-3 мастни киселини. Тъй като тази риба има наситен вкус сама по себе си, тя няма нужда от много подправки, за да се превърне в перфектното ястие. Вижте една идея как да я приготвите:
Необходими продукти:
2 филета сьомга (200-250 гр. едното)
20 гр. разтопено масло
сол
черен пипер
3/4 ч.ч. фина галета
4 с.л. пармезан
кората от 1 лимон
щипка изсушена мащерка
Начин на приготвяне:
Подсушете филетата сьомга в кухненска хартия. Намажете всяко филе с разтопеното масло.
В купа смесете галета, пармезан, настъргана лимонова кора и мащерка. Добавете и останалото разтопено масло, което не сте изразходили при намазването на рибата.
Оваляйте рибата в сместа от галета и подправки, като притискате леко филето, за да полепнат добре трохите. Печете 15-25 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.
Поднесете с гарнитура от задушени картофи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА