8 010 3

Рецепта на деня: Крехко свинско в гювеч

Рецепта на деня: Крехко свинско в гювеч
Снимка: Shutterstock

Приготвянето на свинско месо отнема повече време, но тази рецепта си заслужава времето, заради страхотния вкус и крехкостта на месото, които се получават като резултат.

Необходими продукти:

6 бр. вратни свински пържоли

1 глава лук

2 моркова

250 гр. печурки

6 бр. печени чушки

100 мл бяло вино

сол

черен пипер

олио

кашкавал

Начин на приготвяне:

Запържете за кратко от двете страни вратните пържоли в тиган със сгорещена мазнина. След това ги извадете и ги поръсете със сол и черен пипер.

На дъното на глинен гювеч наредете ред свински пържоли. Отгоре върху тях разпределете половината от изчистените и нарязани на шайби лук, моркови и гъби. Добавете малко сол и черен пипер и отново наредете ред пържоли.

Най-горе сложете останалите нарязани зеленчуци и печените чушки. Отново овкусете зеленчуците.

Залейте пържолите с мазнината от пърженето и бялото вино, след което сложете гювеча в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около половин час, а след това температурата се намалява на 180 градуса. Когато месото е готово, махнете капака и поръсете с настърган кашкавал.

Допечете, докато се разтопи кашкавалът.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Дедо ви

    1 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Крехко свинско в гювеч"....Ако прасето е било болно от африканска чума става особено вкусно....месото само си пада от костите и без печене, а пък като го изпечеш....ммммм....
  • 2 .....

    3 4 Отговор
    Изглежда вкусно ще пробвам
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.