23 Септември, 2019 00:30 7 542 21

4 момента в живота на двойката, когато мъжът може да изневери

  • изневяра-
  • двойка-
  • сватба-
  • бебе-
  • кариера

Дни преди сватбата мъжете изпадат в паника и са склонни към изневяра

4 момента в живота на двойката, когато мъжът може да изневери - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето жени мислят, че верността на мъжа се крепи на страхотен секс, вкусна вечеря и взаимно разбиране. Е, не е точно така. Дори в най-хармоничните, стабилни отношения неизбежно настъпва период, когато мъжът е готов до изневери, пише rozali.com. Вижте кои житейски ситуации го провокират да направи това и може ли изневярата да бъде предотвратена.

Дни преди сватбата

По принцип всеки си мисли, че преди сватбата няма какво да застраши отношенията. Страстта кипи, интересът един към друг расте с всеки изминал ден, двамата влюбени правят планове и откриват все повече общи интереси. Но всъщност именно малко преди пищното тържество, много мъже ги обзема истерия и паника. Според психолозите за някои мъже това е краят на свободния живот. И в този момент те започват да преоценяват своя ергенски период, понякога например започват да се замислят, че всъщност съвсем не са набрали богат сексуален опит. И затова се съмняват дали са направили правилния избор.

В паниката си мъжете понякога започват да звънят на бивши гаджета или проявяват активно внимание към жените от най-близкото си обкръжение. За съжаление, в някои случаи тази активност в търсенето води до импулсивни изневери, за които мъжете често съжаляват. Не бива в такъв момент булката да си мисли, че подобна реакция на партньора ѝ е знак, че не я обича. Просто идеята за сватбата е огромен стрес за мъжа и той панически се опитва да се справи с това.

Според специалистите, за да се намали рискът от изневяра в този период, жената трябва да се отнесе много внимателно към партньора си: да му говори откровено, да обсъди с него какви са очакванията му за съпружеския живот, да разбере какви са страховете му. А и да сподели своите лични чувства. Това ще спомогне да се намали излишното емоционално напрежение.

След появата на бебето

Първата година след появата на бебето също е особено опасен по отношение на изневерите период. Двамата партньори започват да се отдалечават един от друг. Жената се опитва да свикне с новата си роля и цялото ѝ внимание се пренасочва към детето. А мъжът ѝ в този момент се чуди къде да се дене. В началото той все още не може да се усети комфортно в ролята на баща, защото всъщност бебето все още не се нуждае толкова от таткото. Затова ролята на мъжа някак временно се омаловажава. Именно поради тази причина някои мъже започват да се чувстват ненужни и се опитват да компенсират това неприятно чувство с допълнително женско внимание.

В този случай, разбира се, рискът от изневяра до голяма степен зависи от степента на лична зрялост на мъжа. Ако става дума за достатъчно зрял и наясно със себе си човек, той - точно обратното - би се старал да подкрепя партньорката си, а не инфантилно да бяга от проблемите.

И жената може да помогне на любимия в този период. Понякога не е лесно за реализиране, но все пак жената в тази ситуация може да се постарае да покаже на партньора си, че той все още е желан за нея и в бъдеще ще се превърне в любим баща на детето (което още е твърде малко, за да осъзнава тези неща). Хубаво е двамата да прекарват по-често време заедно, като никога не е излишно майката да подсказва на таткото, че съвсем скоро детето ще се нуждае и от него. Добре е таткото да не бъде пропъждан, а да бъде част от грижите за детето и игрите с него.

Мъжът прави силен отскок в кариерата

Още един опасен период в живота на двойката. Това е времето, когато мъжът неочаквано прави силен отскок в кариерата. В този случай много мъже изведнъж установяват, че отдавна нищо не ги свързва със съпругата им. Защо? Причината е ясна: с израстването в кариерата започват да се променят обкръжението, интересите, темпото на живот.

А любимата жена сякаш остава там, където и преди. При нея няма такива промени.

Подобна психологическа раздяла на съпрузите води до това, че мъжът започва да търси в своето обкръжение жена, която му е по-близка по интереси и възможности. И точно тук е големият риск изневярата да завърши с раздяла - с развод.

Семейството е динамично развиваща се система, затова е много важно двамата партньори в една връзка да вървят „в крачка". Ако кариерата на мъжа е тръгнала нагоре, то е добре жената да не изостава. Не е задължително и тя да гони някакви кариерни висоти, просто е важно да се развива в своята работа, да разширява кръга си на интереси, да опитва нови неща. Така мъжът никога няма да остане с впечатление, че партньорката му изостава.

Когато децата пораснат и напуснат семейния дом

Периодът, когато децата израснат и напуснат семейния дом, за да създадат свое семейство, също е потенциално опасен за изневери.

Особено рискуват онези семейства, в които не са били очертани ясно границите в отношенията между родителите и децата - онези брачни партньори, които са били изцяло погълнати от своите роли на майка и баща и съвсем не са се чувствали като двойка.

В такива семейства отделянето на децата се възприема като загуба на смисъл в живота, хората вече не намират смисъл и в брака си. И ако жената започва да компенсира чувството за самота и ненужност с грижа за внуците, то мъжът се опитва да запълни емоционалната пустота с отношения с друга жена, която в много случаи е доста по-млада. Психолозите обясняват, че понякога това е поради несъзнателното желание на мъжете да продължат да изпълняват бащинската си роля, а понякога просто искат да се почувстват по-млади.

Тази ситуация може да бъде предотвратена, ако партньорите подреждат партньорските си отношения така, че да ги отделят от родителските. Съветът е двамата просто да се опитат сякаш отново да се запознаят - да намерят нови допирни точки, нови общи интереси. Това е време, идеално за експерименти в леглото, за нови открития в отношенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Гошо

    32 3 Отговор
    Венелинче, от опит ще ти кажа: това са пълни глупости
  • 2 Смех

    26 2 Отговор
    Изводът: Жени, не се омъжвайте, не забременявайте, вземете си безработен мъж и т.4 отпада от само себе си и се надявайте, че няма да ви изневери ;)
  • 3 Дедо МъдрЮ

    33 4 Отговор
    По законите на геометрията, ако мъж кръшне четири пъти наляво, ще се върне при жена си, но ако жена кръшне четири пъти наляво, ще се върне при майка си !

    Коментиран от #13

  • 4 Франкенщайн...!

    6 5 Отговор
    Изневярата, цял живот е хубаво да я правиш, независимо мъжъ или женътъ, но да не те хващат...иначе развод ....! А по добре я съм дърта, ще си търся богат младеееееж...!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Д-р Ох Боли

    6 2 Отговор
    Опитът показва, че 4 "главоболие" се пада по една изневяра 😎
  • 7 mom4eto

    13 1 Отговор
    И жененият мъж може да бъде щастлив, докато не разбере жена му! :)
  • 8 Каквато долната, такава и горната...!

    4 4 Отговор
    ,, Екстри,, -стара и грозна, гълта до шушка, знаела всички спортове, как да не изневери този тъй наречен прословут,, Казанова,,, спазвайки някакви уж някакви,, семейни нормативи,...!

    Коментиран от #19

  • 9 Дориан

    11 3 Отговор
    Ми те жените по-често изневеряват от мъжете.
  • 10 Тези от занаята...!

    4 3 Отговор
    Мъж, жена няма значение, цел живот.. изневяра...! Часът без значение, мястото -,, бардака,,....!
  • 11 Лорчето

    2 2 Отговор
    Започна да бълнува 🤪

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичак

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо МъдрЮ":

    100 плюса ти пиша
  • 14 Да ама ако е умряла майката...!

    4 0 Отговор
    Пак ще се върне ли при майка си, изневеряващата жена...?!
  • 15 Мо Салах

    9 1 Отговор
    Мъжът може да изневери,ако жената силно го привлича.Има жени на които не можеш отказа. Стига да ти завъртят с къса пола някое по-голо дупе или да се наведе пред тебе с по-широко деколте и си до там със съпротивата.
  • 16 Геронтофилът

    3 3 Отговор
    Хахаха...! Много станаха тези, дето искат да си покажат на младежи, доста употребените ,, меки и стари меса,,...!

    Коментиран от #21

  • 17 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дгд":

    Винаги. Когато им падне сгода.
  • 18 Алфа Вълкът

    5 4 Отговор
    По-време на бременността изневеряваме най-много! Повечето нормални мъже не искаме да стресираме децата си и отиваме по проститутки! Ама то с проститутката не е изневяра, а заздравяване на семейството!
  • 19 Казваш знаят всички спортове..!

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Каквато долната, такава и горната...!":

    Тез,, спортиските,, ама кърлинг и хокей на лет не знаят...тези спортове са наистина за специалисти и тогава няма наистина да има изневери...!
  • 20 На живо от околовръстното

    0 0 Отговор
    Изневеряващите мъже плащат най-добре
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.