Last news in Fakti

25 Септември, 2019 15:41 3 471 12

Стефан Данаилов с линейка на представления

  • стефан данаилов-
  • актьор-
  • здравословно състояние-
  • линейка-
  • представления

Актьорът отново е на крака и побърза да се върне към голямата сцена

Стефан Данаилов с линейка на представления - 1
Снимкa: БГНЕС

Желанието на Стефан Данаилов да се върне по-бързо към сцената, е огромно, но уви, здравето му става все по-разклатено.

След тежко падане на мокра тераса в апартамента си в Приморско, Ламбо счупи шийката на тазобедрената си кост и на 22 август претърпя тежка, но рутинна операция за нейната смяна в бургаска болница.

Само две седмици след интервенцията, Бате Серго от култовия соцсериал „На всеки километър” отново е на крака и побърза да се върне към голямата сцена. На 11 септември следобяд Майор Деянов пътувал до Търговище с микробус, за да играе в постановката „Актрисата”, с която Народният театър гостувал. Специално заради Ламбо бусът, с който пътували и останалите от театралната трупа, е бил оборудван като линейка, пише вестник „Уикенд”.

В него от столицата се возела и медицинска сестра, за да контролира състоянието на легендата и в случай на нужда да реагира адекватно.

След представлението останалите му колеги Аня Пенчева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев раздавали автографи и се снимали с феновете си. 76-годишният Ламбо обаче излязъл в инвалидна количка, с която по сценарий играел и в „Актрисата”. Неговият придружител, който му помагал с придвижването, побързал да го настани първи в паркирания пред входа на театъра микробус. Там количката поела медицинска сестра, която внимателно го настанила.

Зрители на представлението с притеснение наблюдавали изражението на лицето на едва крепящия се и прежълтял Ламбо. След като се оплакал от силни болежки в гърба, сестрата започнала да масажира гърба му. Докато разтривала схванатия след представлението гръбнак на актьора, останалите му колеги един по един започнали да се качват. Десетина минути по-късно бусът-линейка със Стефан Данаилов отпрашил към София.

Премиерата на „Актрисата” в Народния театър бе на 2 май. Данаилов е в ролята на възрастен развратник. Заради влошеното от години здравословно състояние на актьора, целият състав на постановката, известен вече като „Трупата на Ламбо” се бе събрал за първото четене на пиесата в дома му в ж.к. „Яворов”. Триумфалното завръщане на Данаилов след операцията, която претърпя, бе на 8 септември във Варна. На следващия ден отново имаше представление в морската столица.

Сред публиката имало лекарски екип, който да се намеси при евентуална нужда. Загрижени приятели на Мастера обаче изразиха съмнения, че маститият актьор е притискан от продуцентите да участва в постановката, тъй като билетите и за двете представления отдавна били разпродадени. В пиесата неговият герой Чарлз е прикован към инвалидната количка, но накрая на представлението се изправя. Макар че ролята му не изисква кой знае какви физически усилия, почитателите на живата легенда на българския театър му съчувстват, че е принуден да участва ненапълно възстановен.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    8 7 Отговор
    Тоя много алчен,от линейката на сцената.Явно иска да се конкурира с Лилито.
  • 2 В същност какво има в един актьор ?

    7 0 Отговор
    Или в художник с натюр моето, или скулптор - Куче касичка. Прасенце касичка . Всеки се величае сиреч е Моне или Леонардо !? Всичко е Панаир на суетата . Та и Бат Стефко и Коста Цонев та дори да бяха живи и Митко Бомбата и Баш майстора - всички биха били в Парламента. Истината е ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НИ Е КАЛПАВА А НАЦИОНАЛНАТА КУЛТУРА Е СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ! А интелигентите се дистанцират от "малкият човек " приемайки себе си за Хай Лайф - ла/на с праз сте уважаеми господа ! Айрян без мляко. Но добре заплатени което подхранва тяхните илюзии че са фактори в живота на държавата. Чиста ИЛЮЗИЯ ! Те са същите малки хора както всеки един от нас и не могат да родят нищо ново за качествен общо национален път и стандарт. Всички са КУХАРИ и гайди самоделки. Но популярни.
  • 3 Тоа заедно с другарката иванова

    11 2 Отговор
    Требва да ходят непрекъснато с поп😂😂😂😂😂линеиката вече не върши работа😂😂😂😂😂
  • 4 Малена

    6 3 Отговор
    Да, да си болен е жестоко, да си артист си е дарба, лошото е, че болен, беден, гладен, измъчен, мачкан, наранява народ не иска да го занимават с култура, изкуство, кино, театър, къде има народ, който може да посещава подобни мероприятия когато няма хляб, адекватна медицинска помощ и 30 годишна фалшива демокрация. Не е виновна възрастта на актьора, но тя е причината хората да крещят, че имат първо нужда от дрехи, а след това от аксесоари. Иначе Стефан Данаилов си е актьор, театъра си е необходимост, а изкуството се търси когато човек е здрав, богат, щастлив човек и личност.
  • 5 Опала

    2 2 Отговор
    Ааа тишкар
  • 6 анонимен

    4 2 Отговор
    ЛАМБО,СКЪРЦА ЛИ СТАВАТА БЕ НАБОРЕ!????
  • 7 анонимен

    4 3 Отговор
    Мале тоя колко е нагъл само! Абе Ламбо,що не извика смахнатият Владко от ХАМЕРИКА да те обгрижва а харчиш парите на народа!!! Да си платиш за линейката!!!! Хрантутник мръсен!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аман

    0 2 Отговор
    Тя и баба Цола се насираше на пленумите , но не се отказваше да се показва, че мърда още. Понякога човек не се усеща, че плаши околните с присъствието си. Все едно че гледам Диип Пърпъл в Каварна за последно. Да ги съберат със Стоянка Мутафова, па да изиграят един театър.
  • 10 Праситу каракачан

    0 2 Отговор
    Да се приготви хеликоптера , да подгрява, може да потрябва !
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    ВЕЛИК АКТЬОР, НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО МЪЧИМ ??? НЕКО СИ ПОЧИВА ВЕЧЕ .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.