Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 10:23, обновена 14 Юли, 2022 17:33 10 903 7

Рецепта на деня: Гъста телешка супа

  • телешко-
  • месо-
  • супа-
  • какво да сготвя

Перфектната супа за по-хладни дни

Рецепта на деня: Гъста телешка супа - 1
Снимка: Shutterstock

Когато времето застудее и се чудите какво да сготвите, опитайте тази рецепта за телешка супа - гъста, ароматна и лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

600 гр. телешко (препоръчително с кокали)

400 гр. картофи

2 големи моркова

2 глави лук

6 с.л. доматено пюре

1 кубчета зеленчуков бульон

2,5 л вода

2 яйца

50 мл оцет

връзка магданоз

заквасена сметана (по желание)

крутони (по желание)

Начин на приготвяне:

Сложете телешкото във водата на силен огън да заври. Щом покипи 5-6 мин., оберете с лъжица пяната, която е пуснало, намалете котлона и го оставете да къкри на среден огън за поне 35 мин.

През това време обелете лука, картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. След като изтече времето на самостоятелно разваряване на месото, ги изсипете в тенджерата и оставете да се варят още 20-25 мин.

Добавете доматеното пюре и кубчето бульон. Варете още 6-8 мин.

През това време пригответе застройката като разбиете двете яйца и добавите към тях оцета. Нарежете магданоза на ситно.

Спрете супата и я махнете от огъня. Ако харесвате застройката пресечена, излейте я директно в ястието, съветва kulinarno.bg. Ако предпочитате да не се пресича, сипете на малки порции част от бульона в яйчената смес и тогава го върнете обратно. Добавете и магданоза.

Поднесете супата топла с хрупкави крутони или любимия хляб и със заквасена сметана по желание.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарабет

    8 12 Отговор
    Научете се, че в супата картофи не се слагат, иначе става на манджа!
  • 2 До тъпия гарабет

    16 5 Отговор
    От тебе ако се учим, по добре да се,, гръмнем,, супата само човек като я чете и му се прияжда...!

    Коментиран от #3

  • 3 Гарабет

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "До тъпия гарабет":

    За тебе знаем, правиш си таратор от прясно мляко с кисели краставички!

    Коментиран от #7

  • 4 Бесен Язовец

    6 10 Отговор
    Селяни научете се, че супата не е основно ястие за да и буаш картофи на кубчета! В супата на една тенджера от 3-4 литра можебщ да и рендисаш най - много един среден картоф!
  • 5 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Разликата между СУПА И ЯХНИЯ Е ЧЕ СУПАТА Е С БИСТЪР И ЛЕК БУЛЬОН ДОКАТО НА ЯХНИЯТА БУЛЬОНА Е ГЪСТ И ТЕЖЪК!!! ПРЕДИ ВРЕМЕ В ЕДНО КРЪЧМЕ МИ СЕРВИРАТ,, СУПА ОТ ПИЛЕ" ВЪТРЕ ЕДНИ КАРТОФИ ПЛУВАТ И ФИДЕ СЛОЖИЛИ ВС. ЕДНО СПАГЕТИ МИ СЕРВИРАТ ПИТАМ СЕРВИТЬОРА :КАКВО Е ТОВА? ТОЯ КАЗВА : СУПА! КАЗАХ МУ КАКВА СУПА Е ТАЯ ЯХНИЯ ПИЛЕШКА БЕ??!!! Я МАРШ И НЕ СЪМ Я ДОРИ ПЛАЩАЛ!!
  • 6 Правете разлика

    14 1 Отговор
    Има разлика между супа, чорба и бульон
  • 7 Класовата жена като мен

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гарабет":

    Се ражда не винаги и не съм проста и мога да сготвя и такава супа, когато си пожелая...!