Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 10:34 13 870 9

Рецепта на деня: Чили кон карне

  • чили-
  • чили кон карне-
  • кайма-
  • мексиканска кухня-
  • какво да сготвя

Лютото е по желание

Рецепта на деня: Чили кон карне - 1
Снимка: Shutterstock

Когато нямате много време за готвене, опитайте тази рецепта за ястие с кайма от мексиканската кухня, което се приготвя изключително бързо и лесно и е много вкусно. В оригиналната рецепта за чили кон карне има люти чушки, но това е въпрос на вкус.

Необходими продукти:

500 гр. кайма (телешка или смес)

2 големи глави лук, 400 гр. домати от консерва

400 гр. червен боб от консерва

200 гр. царевица от консерва

250 мл. зеленчуков или телешки бульон

4 скилидки чесън

1 с.л. кимион

щипка канела

1 с.л. червен пипер (може да е пушен, сладък, лют, смесен - въпрос на вкус)

щипка захар

зехтин

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, а след това и каймата. Пържете месото до получаване на ситни трохи. Овкусете с кимион, червен пипер, канела и сол

Добавете доматите, щипка захар, а накрая и бульона. Оставете на средно силен котлон за 20-ина минути, като не спирате да бъркате.

След като сосът се е сгъстил, добавете червения боб и царевицата, прецедени от соковете на консервата. След около 5 минути ястието е готово за сервиране. Поднесете го с питки тортила.

Рецепта на деня: Чили кон карне
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Звучи лошо...!

    5 0 Отговор
    Боб с кайма, правих го...!
  • 2 1234

    5 1 Отговор
    Това ли разбирате под "бързо"
    Бързо е нещо, което се приготвя за пет - шест минути.
  • 3 24 кичън

    10 3 Отговор
    Хайде сега кажете ми къде е тая кайма дето става на трохи като се пържи че нещо не я намирам!!! Всичката кайма у нас при готвене се сплъстява на неразбиваеми буци. Принудих се да си меля моя, за да ям нещо истинско и качествено!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 8227

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "24 кичън":

    Разбива се по време на готвенето . Ако чакаш сама да стане на трохи , ще я ядеш на плескавици .

    Коментиран от #7

  • 5 няма

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "24 кичън":

    Взимаш си месо и гледаш без да местиш очи в магазина как ти го мелят и опаковат.
  • 6 Мексикано

    1 1 Отговор
    Хубава кухня
  • 7 24 кичън

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "8227":

    Въобще не се разбива, дори при зверско бъркане. Опитвала съм и скъпи кайми и средна работа, некоя не се пилее като истинското мляно месо.

    Коментиран от #9

  • 8 Биляна

    1 2 Отговор
    Като запържваш кайма,сложи в тенджерата олиото и малко студена вода.Добави каймата и започни да бъкаш със стоплянето на водата.Става на трохи,не я оставяй да прегрее.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.