Когато нямате много време за готвене, опитайте тази рецепта за ястие с кайма от мексиканската кухня, което се приготвя изключително бързо и лесно и е много вкусно. В оригиналната рецепта за чили кон карне има люти чушки, но това е въпрос на вкус.
Необходими продукти:
500 гр. кайма (телешка или смес)
2 големи глави лук, 400 гр. домати от консерва
400 гр. червен боб от консерва
200 гр. царевица от консерва
250 мл. зеленчуков или телешки бульон
4 скилидки чесън
1 с.л. кимион
щипка канела
1 с.л. червен пипер (може да е пушен, сладък, лют, смесен - въпрос на вкус)
щипка захар
зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и запържете лука, докато омекне. Добавете чесъна, а след това и каймата. Пържете месото до получаване на ситни трохи. Овкусете с кимион, червен пипер, канела и сол
Добавете доматите, щипка захар, а накрая и бульона. Оставете на средно силен котлон за 20-ина минути, като не спирате да бъркате.
След като сосът се е сгъстил, добавете червения боб и царевицата, прецедени от соковете на консервата. След около 5 минути ястието е готово за сервиране. Поднесете го с питки тортила.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Звучи лошо...!
10:38 03.10.2019
2 1234
Бързо е нещо, което се приготвя за пет - шест минути.
10:46 03.10.2019
3 24 кичън
Коментиран от #4, #5
11:07 03.10.2019
4 8227
До коментар #3 от "24 кичън":
Разбива се по време на готвенето . Ако чакаш сама да стане на трохи , ще я ядеш на плескавици .Коментиран от #7
13:13 03.10.2019
5 няма
До коментар #3 от "24 кичън":
Взимаш си месо и гледаш без да местиш очи в магазина как ти го мелят и опаковат.13:14 03.10.2019
6 Мексикано
14:07 03.10.2019
7 24 кичън
До коментар #4 от "8227":
Въобще не се разбива, дори при зверско бъркане. Опитвала съм и скъпи кайми и средна работа, некоя не се пилее като истинското мляно месо.Коментиран от #9
14:51 03.10.2019
8 Биляна
16:43 03.10.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.