Напоследък е актуално да се прави италианско ризото във всякакви варианти, но днес ви предлагаме една рецепта с ориз по нашенски, както го правеха нашите баби.
Необходими продукти:
2 ч.ч. ориз
300 г гъби печурки
2 стръка праз лук
2 червени чушки
магданоз
олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете праза, нарежете го на ситно и го задушете в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него прибавете измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.
Изсипете измития ориз в голяма тава и прибавете зеленчуците към него. Овкусете със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипете 4 чаени чаши вода (съотношението ориз/вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Старите лилафки
11:05 04.10.2019
2 А за теб
Коментиран от #3
11:24 04.10.2019
3 Стара курво
До коментар #2 от "А за теб":
Ти и без това ядеш мухоморки...!Коментиран от #4
11:42 04.10.2019
4 Баба ще ти
До коментар #3 от "Стара курво":
Сготви вкусни гъбки бе лорче 😋Коментиран от #6
13:49 04.10.2019
5 Горивен
15:58 04.10.2019
6 Отивай при баба си
До коментар #4 от "Баба ще ти":
Там ще мирясаш...да сготви на тебе...!16:35 04.10.2019