Ако никога не сте опитвали десерт, приготвен с тиква, изпуснали сте много. Сега е моментът да пробвате този меден тиквен сладкиш, който направо се топи в устата.
Необходими продукти:
700 гр. тиква
3 бр. сушени смокини
1 шепа златни стафиди
10 - 12 бр. нарязани лешници
3 с.л. захар
1 ч.л. канела
3 с.л. кокосово брашно
3 с.л. олио
3 с.л. прясно мляко
1 бр. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
3 бр. яйца
3 с.л. мед
Настържете обелената тиква на едро ренде. Разбийте яйцата, захарта, олиото, канелата и прясното мляко в купа. Добавете нарязани на парченца лешници, сушени смокини и шепа златни стафиди.
Накрая прибавете брашното, ванилията и бакпулвера, като всички продукти се разбъркват добре. В намаслена тавичка изсипете настърганата тиква и залейте с яйчената смес.
Заравнете с вилица. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. След това го извадете и го оставете да се охлади, поднесете го полят с лъжица мед.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Цяла година ям тиква...!
Коментиран от #2
10:15 05.10.2019
2 Яж си хапчетата
До коментар #1 от "Цяла година ям тиква...!":
Тикво !Коментиран от #3
10:22 05.10.2019
3 Пача
До коментар #2 от "Яж си хапчетата":
Не се намесвай, отново ми развали вкуса..!Коментиран от #5
10:35 05.10.2019
4 Bat bokos
Si
11:08 05.10.2019
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Дърта циганка си ти
До коментар #5 от "Лора":
От катун, която яде младежки...! Аз нямам чужди роднини...! Яж тиквара на младежа и много не говори, че тя задавя...!12:53 05.10.2019
7 Ти си бездомна, дуду.. м
До коментар #5 от "Лора":
Да не би да идвам в чуждата къща, за да преча...! Чакат ви болните заведения, не се занимавайте с мен, не ти ли омръзна, още колко,, тикви,, ми натресе...!13:03 05.10.2019