Първата асоциация с риба тон обикновено е зелена салата с парченца или филе от консерва. Но всъщност сурово филе от риба тон вече може да се намери в добрите рибни магазини, а тази риба е чудесна храна, известна с много ползи за здравето.
Необходими продукти:
филе от жълтопер тон
За маринатата:
7-8 с.л. зехтин
1-2 с.л. балсамов оцет
прясно смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Оставете филетата в маринатата за 20-30 мин., след което изпечете на сух тиган или скара за по 2-3 минути от всяка страна.
Рибата трябва да се запече отвън, но да остане сочна отвътре. Важно е рибата да не се препече, тъй като става суха.
Поднесете изпечените филета със зелена салата и резен лимон.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лорчето, ценител на хубавото...!
10:35 08.10.2019
2 сиси
https://fakti.bg/
12:31 23.06.2020