8 972 36

Най-големият страх на мъжете в секса

И как жените могат да им помогнат да го превъзмогнат

Най-големият страх на мъжете в секса
Снимка: Shutterstock

Дори и да не го признават, мъжете се страхуват от първата близост с нова партньорка, не по-малко от самата нея. Съществуват куп причини, поради които жената избягва или отлага първата сексуална нощ за по-нататък. Страхът, че мъжът срещу нея ще се възползва от слабостта ѝ и ще избяга, различни морални норми, притеснения, свързани с фигурата, съмнения за избора или просто нерешителност, пише flagman.bg. Всяка млада жена има поне десетина "оправдания" да отложи за неопределено време първата близост с нов приятел. Мъжете страстно желаят да се озоват в леглото на новата си приятелка, колкото се може по-бързо, но въпреки това сърцето им се терзае от страхове и тревоги.

Най-голямото и основно притеснение на всеки мъж в секса е страхът от провал

Мисълта, че могат да се окажат неспособни в леглото, преследва неизменно силната половина на човечеството в мечтите ѝ за телесни удоволствия. Всеки мъж е преживял поне една любовна нощ, запечатала се завинаги в съзнанието му с кодовото име "засечка". При по-възрастните причината обикновено е свързана с годините, докато при по-младите провалът е от притеснения как ще се справят този път.

Осем от десет случая на импотентност при мъжете са с психологическа основа. Все някога се случва мъжът да се провали в леглото като причините за фиаското са най-различни - физическа умора, превъзбуда или силен стрес, голяма доза алкохол. Като се прибави нетактичността на партньорката и негативната ѝ реакция, съпроводена с язвителни забележки, напрежението между двамата се нагнетява още повече. А колко радост изпитва мъжът, когато достави удоволствие на своята любовница. Нейните страстни въздишки и стонове усилват още повече физическите му усещания. Ако той е искал да ѝ подари разтърсваща любовна нощ, а в крайна сметка нищо не се получило, за което е иронизиран от нея, преживяването се превръща в психологическа травма. Към нея се добавя и тревогата дали тя няма да разкаже за случилото се на общите познати. По-страшното е, че споменът за провала ще продължава да нагнетява притеснения и при следващи любовни нощи с други жени.

Възможно е и постоянно повторение на ситуацията по схемата "вълнение - засечка - насмешка". Само 2-3 подобни случая са достатъчни да убедят мъжа в половото му "безсилие" и да го принудят да търси спасение в различни народни илачи за полова мощ и афродизиаци. А душевната рана не може да се излекува с лекарства, предназначени за физическото тяло. Несполучилият любовник има потребност от сериозен психоанализ при добър специалист. Сам не е в състояние да разбере и осмисли истинската причина за половото безсилие. Той е склонен да обвинява за провала си замърсената околна среда, непълноценното хранене, заболявания на половите органи и какво ли не. Доста често след подобен случай представителите на силния пол се затварят в себе си и престават да търсят женска компания. Не са малко интересните и привлекателни мъже, преживели сексуални "инциденти", наранени жестоко от своите партньорки. Поради нанесената им психологическа травма те започват да избягват жените и в продължение на няколко години се лишават от полови контакти заради убеденост че не могат да задоволят сексуално жена.

За съжаление, някои от мъжете, преживели провал в леглото, решават да търсят утеха в алкохола, с което още повече задълбочават проблема си и на физиологично ниво. В началото пиенето им помага да се отпуснат и да освободят напрежението. Скоро обаче те започват да заплащат със здравето си, за да си осигурят малко душевно спокойствие и за няколко минути да осъществят полов акт. При подобен начин на живот обаче, само за няколко години те наистина могат да загубят половата си функция.

Всичко е в нейните ръце

Идеалният вариант за решаване на проблема е да срещнат подходящата жена, която да подходи към тях с разбиране и да им помогне да върнат вярата в себе си и в потентността си. Вероятността за такава среща обаче не е толкова голяма. Покрай мъжа страдат и близките му и неговата временна партньорка. Сексуалната неудовлетвореност се превръща в неуправляема агресия срещу всички наоколо. А толкова много зависи от жената, която по-често избира лекия път - на упрека и унижението на така наречения "силен пол".

За да се чувства любимия винаги да е уверен в способностите си, жените трябва да показват удоволствието, което им носят неговите постъпки, жестове и ласки. Налага се понякога да поемат развитието на нещата в свои ръце, да му предложат да пробват нещо ново. Женската фантазия е надежден помощник в любовта и най-страстните изживявания. Секс на свещи, във ваната, в гората, еротичен масаж, източни техники, възбуждаща храна... Възможностите са неограничени.
Само трябва да се вслушат във всичко, което им подсказва интуицията. Въпреки това, не винаги е възможно да предпазят мъжа от провал. Нужно е търпение.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Забавлявам морафки....!

  1 6 Отговор
  И те това е спасението....!!! Тази, която ми ги намира я тормозя психически,бабките ми ядат оназ работа, я ги наричам,,, русалка,, малинка,, дърта чума,..!!! И са много хигиенични,, граждански,, само дето им миришат краката, това не е хубаво, ама в името на секса, затваряш очите, отваряш друго..!

  Коментиран от #2

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 Това е отмъщението..!

  3 4 Отговор
  Хора, този е такъв,, фетиш,, че лежи в прегръдките на дърта 60.г пастърма в апартамент, където на мен и мъжа ми, беше първата брачна нощ...! Този е безсрамник, а тази е лилава и гнусна ромка, мръсница...! Никой не я искаше цял живот, само този леш я,, хареса,,..! Цял живот е била,, кукувица,,..! Плашилка..!Даде и на нея самочувствие..!
 • 5 Този коментар е премахнат от модератор

 • 6 ГОСТ

  13 1 Отговор
  Пичове,няма място за паника...... ИМА ВИАГРА....

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Рошко

  6 0 Отговор
  Мене най ма е страх като съм мн пиян, жената сутринта да не се окаже мъж, хеле пък ако е джендър

  Коментиран от #12

 • 9 Млад мъж...

  3 4 Отговор
  Стигне ли до баби и виагра,, спукана,, му е работата...!
 • 10 Кобилкина ми го прошепна

  7 2 Отговор
  Ако ти се изсмее, ѝ удряш една гора бой. На теб ще ти стане, а нея ще я открехнеш на садо-мазо.
 • 11 Този коментар е премахнат от модератор

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 мунчо

  2 0 Отговор
  винаги е кофти да живееш с хейтър, най добре е да потърсиш друга, хейтъра си остава такъв винаги, дори и да се промени за малко, пак става такъв - препатено
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 От 4 години насам...!

  1 0 Отговор
  Аз почувствах как дишам по спокойно....!

  Коментиран от #22

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 Дърти мурвииии, крастави 2019

  1 0 Отговор
  Хахаха...!
 • 18 Лорчеее

  1 0 Отговор
  Скучно ти е а?? Май си го търсиш и ....си го намираш Да не се чудиш защо те тормозят . ....

  Коментиран от #20

 • 19 Лорче

  0 0 Отговор
  Имаме изненада за теб , ще ти хареса ! Очаквай включване на живо 👺
 • 20 Аз нямам тормоз...!

  1 0 Отговор

  До коментар #18 от "Лорчеее":

  Вие се тормозите и не зная защо...! Наблюдение и подслушване не желая а мурвите ги зная...! Ти искаш ли някой да те наблюдава и подслушва и да те гледа как правиш секс...! Изплаши ми потката..! Мислете, мислете, събудихте ли се за нови подвизи...! Хахаха...!
 • 21 гощо

  1 0 Отговор
  Много молЪ вЪ мадам,мене много мЪ е срам!

  Коментиран от #34

 • 22 Бела жига

  0 0 Отговор

  До коментар #15 от "От 4 години насам...!":

  Какво стана преди 4 години - тогава си го изкара ли? Или тогава те е напуснал някой мухльо? Виж ся, не всички мъже са зли, макар че е установено, че добрите мъже са по-малко епливи! А що един път не каза - проблема е в мен, на него не му стана от мен, на мен ми миришат краката, лилава съм.....

  Коментиран от #24

 • 23 Радо

  5 0 Отговор
  Баба и дядо решили да правят оная рабута....мъчил се дядото, мъчил се, обаче все мек оставал, и не влиза....и бабата накрая: Нищо, дя, нищо де!! - поне се видяха!!
 • 24 36 зъба плюс протеза..!

  1 2 Отговор

  До коментар #22 от "Бела жига":

  Няма такова нещо, аз го направих мъж и винаги ме събуждаше, аз съм фригидна и не желая секс...! Нещо което не знаете, не го афиширайте..!

  Коментиран от #25

 • 25 Ти си идиот

  2 1 Отговор

  До коментар #24 от "36 зъба плюс протеза..!":

  Хермафродит ...!!!
 • 26 Цяла нощ

  2 0 Отговор
  Правихме любов а някой е страдал от липса на внимание 🤣🤣🤣
 • 27 Има и за тебе

  3 0 Отговор
  Два препълнени презерватива 😋😋😋
 • 28 Курдо Коленко

  3 0 Отговор
  С виаграта трябва да се внимава!

 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 боцмана

  6 0 Отговор
  Всичко с времето , когато преди години за първи път не ми стана за втори път си мислех , че няма по-лошо от това . Но имало и по-лошо , когато за втори път не ми стана за първи път. Така , че да ви имам страховете , една жена можеш да я задоволиш по много начини.
 • 31 Любимия език на баба...

  1 2 Отговор
  Любимото унуче на баба..! Това ако е секс, молим...! Душене на стари газове и миризми, поне да бяха млади...!

  Коментиран от #32

 • 32 Не завиждай

  0 0 Отговор

  До коментар #31 от "Любимия език на баба...":

  Има и за тебе от чорайбе с кафяви парченца още топла топла 😋😋😋
 • 33 Баба Вуна

  2 0 Отговор
  А Вени колко получава нА конетар ! От твоите съвети деца няма!

  Коментиран от #35

 • 34 Етиии

  1 0 Отговор

  До коментар #21 от "гощо":

  Магаре срам няма
 • 35 Ти си циганка

  2 1 Отговор

  До коментар #33 от "Баба Вуна":

  И говориш на такъв език...! Яж си мръсотиите...!
 • 36 Ценител на дребни малки големи и огромни

  0 1 Отговор
  Ааааа ми зависи на каква жена е попаднал ! Например ако един българин няма лоша рускиня до себе си, която да го пази от лошата туркиня, значи е като "лъв без гривНа" ! Нещо такова ...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.