3 237 5

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Приготвяне на ягодов компот никога не е било по-лесно, а резултатите са зашеметяващи

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот
Снимки: Shutterstock
Мария Атанасова

С наближаването на зимата все повече хора се запасяват за студения сезон с най-различна зимнина - туршия, компоти, сладка, консерви и т.н. На нас българите рецептите за зимнина не са ни чужди, но днес ще обърнем внимание на една по-специална рецепта. И по-специално за това как да направим перфектния ягодов компот.

Тя е лесна и не съдържа много съставки, а напротив - всички те са лесно достъпни за всички.

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Необходимите съставки за перфектния ягодов компот са:

Ягоди (пресни или замразени) – 350 грама
Червени боровинки (пресни или замразени) - 100 грама
Захар - 3-4 супени лъжици
Мента
Вода - 1,5 литра

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот
Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Начин на приготвяне на перфектния ягодов компот:

В дълбока тенджера изсипете боровинките и ягодите и добавете водата. Варете до кипване.

След това добавете захарта и намалете котлона. Варете още 7-10 минути.

Махнете от котлона, хвърлете шепа мента в тенджерата, затворете капака и оставете да се охлади.

Разкриха тайната на перфектния ягодов компот

Това е! Лесно, бързо и много вкусно – както ви обещахме!

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Иванчо

    14 2 Отговор
    Ми марийке, добре че ни каза за ягодоборовинкоментов компот, и другия път си оправи заглавието
  • 2 Радо

    8 3 Отговор
    Няма ли да заварим бурканите накрая, за да вакуумират??...така оставен компота ще ферментира....и захарта е малко, на 1,5 литра трябва за са 8-9 суп.лъжици.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Да. 4 с.л. се слагат на буркан, за толкова вода двойно. От няколко години си правя компоти сам и това, което е важно е да имате хубави и ароматни плодове. Никога досега не съм чувал компот да се прави по този начин със заваряване по типа на сладкото. Ако се затваря в буркан с винтова капачка трябва да се насипе горещо. Както е описано трябва да се консумира директно след това, един вид не е зимнина.
  • 4 Вуте

    10 3 Отговор
    Цитат : Разкриха тайната на перфектния ягодов компот ,ама не точно ! Това е заглавие !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.