Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 15:51 12 341 9

Днес - жените без сутиени!

  • рак на гърдата-
  • сутиен-
  • превенция

Целият месец октомври е посветен на борбата с рака на гърдата

Днес - жените без сутиени! - 1
Снимка: Shutterstock

Днес е Световният ден без сутиени. Отбелязва се на 13 октомври и идеята му е да прикове вниманието върху женските гърди, но не като обект на желанието, а за да обърне внимание на превенцията на рака на гърдата.

Статистиката отдавна е доказала, че ракът на гърдата е най-често разпространеното онкологично заболяване. Целият месец октомври е посветен на борбата с тази болест и с акта за премахването на сутиена поне за ден, целта е да се напомни на всяка жена да се изследва за рак на гърдата.

В момента ракът на млечната жлеза е най-често срещания при жените както в България, така и по света. Такива са 25 % от всички злокачествени заболявания.

Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който води началото си от клетките на самата гърда. Туморните клетки при рака на гърдата произлизат от нездрави клетки, при които е възникнало смущение при клетъчното делене, пише moreto.net.

У нас смъртността при жените с рак на гърдата е около 16,4% от откритите случаи, което показва, че това заболяване може да се лекува като всяко друго, стига да е открито навреме.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рака на гърдата се лекува

    9 26 Отговор
    С турска цикия. Все едно не знаят.
  • 2 Браво

    29 1 Отговор
    Утре, без бикини, а вдругиден.....
  • 3 въй

    18 6 Отговор
    И президентшата подкрепя Световният ден без сутиени. Ходи си по зърна. Предполагам,че сутиенът не е фактор,предизвикващ такова неприятно заболяване.

    Коментиран от #4

  • 4 Мария Атанасова

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "въй":

    Президентшата е пич. Няма проблеми, със сигурност става дума за нещо естествено красиво. Виж - Лилито Павлова, ако ги пусне, има да и се трият зърната в закопчалката на сандалите. Може да се самонарани, не е хуманно. Ама магистралата Видин-Ботевград, какви висини на кариерата постигна, ехе. Нещо като Цола Драгойчева за комунистическата идея, т.е. дясната ръка, живият перперикон на Джелял Ксапина. Да живей. Колко съм разлигавяла охлюва на репортажите за срязана лента тук и там, дадени едни милиони на ВУЗ или ловна дружинка, финални слова преди тръгването с джипа от среща със съпатийци по села и паланки край Симитли. Ех, горщи нощи, южен зов...
  • 5 Мишо

    3 1 Отговор
    Миче, ти 🐌 имаш ли?
  • 6 Порно

    5 0 Отговор
    Опс , не знаех. Заемам се да сваля един.
  • 7 Алфа Ромео

    5 0 Отговор
    Като вземат да подскачат кат прасенца в торба как да не ги приема като обект на желание...
  • 8 Аз пък

    2 3 Отговор
    Като се бръсна си настъпвам яйцата да ми се опъне кожата на шията за да не се порежа. И нося сутиен чашка Д.
  • 9 въй

    0 0 Отговор
    Миче,президентшата не е пич,а пут-ка. Ясно ли е?